Stigning i antallet af ledige pleje- og ældreboliger

Brandlundparken

En gang i kvartalet får Ikast-Brande Kommunes Sundheds- og omsorgsudvalg en orientering om udviklingen i antallet af ledige pleje- og ældreboliger. Det seneste halve år har budt på en relativt stor stigning indenfor begge boligtyper.

I alt råder Ikast-Brande Kommune over 289 plejeboliger samt 169 ældreboliger uden døgnvagt. Dertil kommer 52 almene boliger med kommunal anvisningsret og 24 boliger til midlertidigt ophold på rehabiliteringscenteret Dybdalsparken i Engesvang.

Antallet af ledige kommunale plejeboliger var i november helt nede på 13, men siden er det fordoblet til 27. Det svarer til, at næsten 10 procent af plejeboligerne stod tomme i maj, men selvom der er tale om en stor stigning, er antallet omtrent det samme som et år tidligere, hvor der var 28 ledige plejeboliger i kommunen.

Mest markant har udviklingen været på friplejehjemmet Højris Have i Ikast, hvor 7 af 15 plejeboliger var ledige i maj, men ingen af kommunens 8 plejecentre kunne melde ”alt udsolgt”.

Samtidig var der ved opgørelsen i maj 36 ledige ældreboliger. Det svarer til, at mere end hver femte ældrebolig stod tom. I klyngen omkring Brandlundparken i Brande, som også omfatter ældreboligerne på Skolestien og Søndervænget, var 16 af i alt 70 ældreboliger ledige, mens BHI-parken i Ikast havde 8 boliger stående tomme.

Mens udviklingen indenfor plejeboliger langt henad vejen kan forklares med sæsonudsving, ser der ud til at være tale om en reel stigning i antallet af ledige ældreboliger.

For et år siden var der således 26 ledige ældreboliger i Ikast-Brande, og siden har antallet svinget mellem 23 og 27.

Konsekvensen af, at pleje- og ældreboligerne står tomme, er, at kommunekassen går glip af den månedlige lejeindtægt.

12. august skal der i øvrigt tages første spadestik til 2. etape af plejecenteret Bøgildlund i Ikast, som står foran en fordobling fra 24 til 48 plejeboliger.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020