Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Karen Heebøll ses her sammen med de øvrige medlemmer af Ikast-Brande Kommunes direktion, kommunaldirektør Flemming Storgaard (t.v.), teknik- og stabsdirektør Kenneth Jensen og direktør for børn og fællesskaber, Rasmus Byskov-Nielsen (t.h.) (foto: Ikast-Brande Kommune).

Kommunens På tværs-direktør har sagt op

Ikast-Brande Kommunes på tværs-direktør siden 1. november 2016, Karen Heebøll, har sagt sin stilling til fordel for stillingen som administrerende direktør for den nye sundhedsforvaltning i Odense Kommune.

Det oplyser hun på sin LinkedIn-profil.

Betty Booze til tops i Særslev

Efter en diskvalifikation i den anden afdeling af Euro-cuppen, som blev afviklet i Holland i forrige weekend, fordi sidelinjen blev overskredet efter knap 80 meter, var Team Betty Booze fra Gludsted klar til lørdagens DM-afdeling i Særslev på Nordfyn, og endelig gik tingene op i en højere

Marianne Aaris Andersen

Butiksansatte skal ikke leve med verbale overgreb

Alt for mange medlemmer af HK Handel oplever, at der bliver talt grimt til dem – specielt i butikkerne går det hårdt for sig. Det er ikke i orden.

Af Marianne Aaris Andersen, formand for HK Handel MidtVest

Indbrud i parkeret bil

Mandag i tidsrummet mellem kl. 17.15 – 17.40 har der været indbrud i en personbil, som holdt parkeret på Bestsellers parkeringsplads på Fredskovvej.

Hvornår er nok nok?

Dem der tier samtykker, og jeg samtykker absolut ikke. Det er ikke i orden, det der foregår alle steder mht. opførsel af dobbelthuse rundt omkring i Brande by.

Det Mega store 3-D kunstværk på P-pladsen ved Ågade var ikke færdig ved den officielle åbning af Street Art men kunstnerne arbejde ufortrødent videre og da mørket sænkede sig stod det færdigt.

Foto: Peder Pan

Sidste Street Art med Lions ved roret – men Street Art vender tilbage i 2023

Af Villy Guldbrand Jensen - 

Ild i emhætten

Søndag aften kl. 18.45 var der bud efter brandfolkene fra Falck i Brande fra en adresse på Blåhøj Stationsvej. Her var der i forbindelse med madlavning gået ild i en gryde med olie, men husets beboer fik selv slukket flammerne med en pulverslukker.

Kurértransport ramte viadukt

Så sent som torsdag d. 31. marts torpederede en Mercedes Sprinter kassevogn viadukten under jernbanen på Jyllandsvej, og natten til mandag gik det galt igen.

Dina Raabjerg

Ud med woke og ind med løsninger på almindelige menneskers problemer

Af Dina Raabjerg, byrådsmedlem og folketingskandidat for Det konservative Folkeparti, Vestjyllands storkreds

Tony Cuboliquido

Italiensk sejr

Præcis som ved den seneste street art-festival i 2019 blev det en af de debuterende kunstnere, der blev kåret som vinder af årets street art-festival, som var den sjette i rækken.

Verdensmålsgavl afsløret

Med et klip af en godt 40 meter lang hæklet snor blev Brandes første verdensmålsgavl - og angiveligt verdens første tekstile gavlværk - lørdag formiddag afsløret.

Hvad skal det mon blive til? Morgenstemning på Torvet

Lørdag formiddag åbner den 6. internationale street art-festival i Brande officielt, men allerede fredag eftermiddag benyttede en lang række af de deltagende kunstnere det fantastiske sommervejr til at gå i gang med deres værker.

Sidste Street Art med Lions ved roret

Vi har arrangeret koncerter og Street Art i 25 år - vel at mærke de samme mennesker. Og nu er vi ved at være trætte, så der skal nye kræfter til, lød det fra Mogens Bentzen, Lions i Brande ved åbningen af dette års Street Art.

Street Art officielt i gang i Brande

18 glade kunstnere fra hele verden gæster os, for at udsmykke vores by og gøre den endnu smukkere, lød det fra Mogens Bentzen fra Lions i Brande ved den officielle åbning af det 6. Street Art i Brande.

Penge tilbage fra lufthavnen?

Gennem det seneste årti har Ikast-Brande og de øvrige otte ejerkommuner år efter år måttet sende penge til den økonomisk nødlidende Midtjyllands Lufthavn i Karup, men nu kan der højst overraskende være penge på vej i den modsatte retning.

Stilhed før stormen

I eftermiddag kl. 17 åbnes den 6. internationale street art-festival i Brande officielt på parkeringspladsen ved Brande Hallerne, men festivalen har allerede så småt sat sit præg på Brande.

Overfladekoncern mærker kundernes ordreboom

Heftig aktivitet hos DOT´s kunder i Danmark og Sverige smitter af på regnskabet for 2021. En markant zinkopjustering har også indvirkning på årets resultat.

Ingen pris til Artium

Onsdag udpegede rådgivningsfirmaet Nohrcon for tiende gang årets skolebyggeri. Blandt de fem nominerede byggerier var Brandes nye skole og kulturhus, Artium, men det blev i stedet Vrå Børne- og Kulturhus, der løb med hæderen.

Det summer af street art

Fredag kl. 17 åbner formanden for Børne-, kultur - og fritidsudvalget, Annette Mosegaard, officielt den 6. internationale street art-festival i Brande, men allerede nu begynder det så småt at summe af street art rundt omkring i byen.

Klar til afgørende playoff-kamp

Brande IF's andethold i serie 4 er efter en 5-1-sejr i Løsning tirsdag aften klar til den afgørende playoff-kamp om oprykning til serie 3.

Havedam tømt for guldfisk

Fra en husejer på Skærlund Skolevej mellem Brande og Blåhøj har politiet modtaget en anmeldelse om tyveri af en større mængde guldfisk og Koi-karper fra husets havedam. Faktisk er dammen så godt som tømt for fisk: kun en enkelt babyguldfisk er blevet efterladt, mens de resterende ca.

Testmølle flyttes ikke til Sandfeld

Siemens Gamesas planer om at flytte en allerede nedtaget 7 MW testvindmølle fra Østerild til Sandfeld vest for Brande led endeligt skibbrud i byrådssalen mandag aften.

Flertal for at arbejde videre med alternativ 1

Et flertal bestående af Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti besluttede på mandagens byrådsmøde, at der skal arbejdes videre med planerne om en udflytning af Brande Metalkøb til Hastrupvej.

Endnu et tricktyveri på Tværvej

Politiet har modtaget anmeldelse af endnu et tricktyveri på Tværvej i Ejstrupholm, og ligesom det først anmeldte er det foregået kort før middag tirsdag d. 14. juni.

Et los bagi til en selvfed kommune

Jeg har altid været glad for at bo i kommunen og har gjort det i mere end halvdelen af mit liv, og har ikke personligt haft grund til andet før nu. Her taler jeg om administration, byråd m.m. og ikke om den enkelte borger i Brande. Det er vigtigt for mig at få det sagt.

henrik Overgaard

Et godt match

- En god dag – det er min første tanke, lyder det fra Handelsbankens filialdirektør i Brande, Henrik Overgaard (bill.), i forlængelse af, at sidste uges forlydender om, at banken stod til at blive overtaget af Jyske Bank, mandag gik fra at være rygter til realiteter.

Uigenkaldeligt sidste skoledag på Præstelundskolen

Om få dage er det præcis et år siden, de sidste elever forlod Præstelundskolen, men lørdag formiddag kunne alle interesserede i et par timer opleve skolen indefra en sidste gang, inden den rives ned for at gøre plads til ”Det grønne plus”.

Elme Allé omlægges

Ikast-Brande Kommunes Udviklings- og erhvervsudvalg har godkendt planerne om en omlægning af trafikforholdene på Elme Allé.

Åbent brev til medlemmerne af Klima-, Natur- og Bæredygtighedsudvalget

Kære Kasper, Thomas, Andreas, Dina og Inge.

Ikast-Brande Kommune vil placere en tung industrivirksomhed i åbent land umiddelbart syd for Brande.

Kortet viser de to foreslåede alternative planområder til Brande Metalkøb øst for motorvejen og det nuværende industrikvarter i den sydøstlige ende af Brande. Den kommunale forvaltning anbefaler den nordlige placering (alternativ 1) (oversigtskort: Ikast-Brande Kommune).

Brande Metalkøb-udflytning til Hastrupvej rykker nærmere

På mandagens byrådsmøde skal byrådet tage stilling til, om man vil gå videre med forarbejdet til en udflytning af Brande Metalkøbs aktiviteter til Hastrupvej. På forhånd tegnede der sig et flertal for at imødekomme genanvendelsesvirksomhedens ønske.

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022