Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Overtog minkfarm i februar 2020

– nu starter de forfra med økologisk produktion

Midtjyllands Elektricitetsforsynings Selskab runder de 100 år

Jubilæet markeres fredag den 20. august i lokalerne på Dørslundvej 44 i Brande

Man regner stiftelse af andelsselskabet Midtjyllands Elektricitetsforsynings Selskab, Brande til at være den 4. februar 1921.

Bente Meldgaard

Selvom Peter Pan efter to udsættelser nu bliver skiftet ud med Bølle Bob er det stadig Bente Meldgaard, der står i spidsen for Teaterspirerne som instruktør, som hun har gjort der hver eneste gang siden 2009.

Bølle Bob afløser Peter Pan

Selvom de er nogle herlige drenge begge 2, er der ikke plads til dem begge på en gang!

Henrik Engedahl svarer DN

Gennem snart 8 år som byrådspolitiker og formand for teknik- og miljøudvalget har jeg på det seneste oplevet en stadig mere aktivistisk tilgang fra DN. Foreningen har altid deltaget aktivt i den offentlige debat og er konstruktivt kommet med sine ønsker og forslag til kommunens planlægning.

Niels Stoltenborg

Niels Stoltenborg udstiller på Cafe Tankefryd

En overraskende fotografisk serie af farverige stillebens, pryder nu væggene og opfordre til et besøg i den hyggelige cafe og restaurant i Brandes centrum.

Lørdag den 7. august bliver der mulighed for at tage en svingom til harmonikamusik i Søby.

Underholdning og hygge i den grønne

Søby Brunkulsmuseum får lørdag 7. august syvende år på stribe besøg af Videbæk Harmonikaklub, som er garant for succes til ”Musik på Scenen”.

Fredag den 6. august er der igen musik i Søby. Billedet her er fra besøget af Allan Olsen.

Queen Machine til Søby Brunkulsmuseum

Musikforeningen www.branderocker.dk samt Søby Brunkulsmuseum, har med 2 udsolgte koncerter i år, meldt sig i rækken af koncertudbydere – og det med rette.

Foto: Rune Lyager.

Camp 28 og 29 i Urban Street Zone

Af Rune Lyager 

44 deltog i GolfTyskland.dk Trophy 2021

For anden gang lagde Brande Golfklub bane til denne landsdækkende turnering, som blev afviklet i 8 forskellige golfklubber,

arrangeret af NordicGolfers. Der blev dystet om et weekendophold for 2 personer med alt betalt, hvorfor der også var kompetent

Kommunen er meget lempelige med landzonetillaldelser

Formanden for Danmarks Naturfredningsforening i Ikast-Brande Jens B. Thomsen mener Ikast-Brande kommune tillader ting, man ikke ville tillade andre steder.

Læs interviewet med Jens S. Thomsen og bestyrelsesmedlem Niels H. Kemp i Brande Bladet i denne uge.

Har gjort sin hobby til sin levevej

21-årige Mette Askjær Jensen fra Brande har åbnet neglesalonen XO Studio på Storegade.

Læs artiklen med Mette i denne uges udgave af Brande Bladet.

En hel stribe af indbrud i Brande

Indbrudstyvene har ikke sommerferie, og Brande er en af de byer, der har været plaget af indbrud. Værst gik det ud over Skovbrynet, hvor der natten til torsdag 15. juli var hele tre indbrud. Metoden var ofte den samme - opbrydning af vinduer til soveværelserne og en runde i hele huset.

Når den nye bygning på ca. 10.000 kvadratmeter fordelt på 2 etager og en kælder er opført, skal pilen til Selected vende den modsatte vej.

Nyt Bestseller-byggeri i pagt med skoven

Bestseller gør klar til at opføre yderligere 10.000 kvadratmeter i forbindelse med modekoncernens hovedkvarter på Fredskovvej i Brande. Nybyggeriet skal huse brandet Selected.

Den blå linje markerer den eksisterende lokalplans afgrænsning og dermed åbeskyttelseslinjen, hvor den går i dag. Området nord for den blå linje er udvidelsen af planområdet med de 1,2 hektar, som har fået Planklagenævnet til at ophæve kommuneplantillægget (oversigtskort: Ikast-Brande Kommune).

Kommuneplantillæg for Vestergårdsvej underkendt

Efter næsten 16 måneders sagsbehandlingstid har Planklagenævnet besluttet at ophæve det kommuneplantillæg for centerområdet (aflastningsområdet) på Vestergårdsvej, som et enigt byråd ellers vedtog 3. februar 2020. Begrundelsen er, at der mangler en redegørelse for behovet.

Ib Lauritsen

Mød borgmesteren - helt uformelt

Inden Danmark og resten af verden sidste forår blev ramt af corona-pandemien, havde borgmester Ib Lauritsen annonceret en rundtur til kommunens byer, hvor man kunne møde ham til en uformel snak.

Skærper indsatsen

Efter den seneste tids mange indbrud i bl.a. Brande skærper Midt- og Vestjyllands Politi nu indsatsen mod denne type kriminalitet. Det oplyser politiassistent Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

1192 tons dansk miljødeklareret stål til stort logistikbyggeri i Sverige

Give Steel sender 1192 tons stålkonstruktioner med EPD miljøvaredeklaration til Sverige, hvor Logistic Contractor opfører et stort logistikbyggeri for Frode Laursen.

Give Steel har beregnet og modelleret sagen på bare 7 uger.

Hallen, som Ikast-Brande Kommunes Teknik- og miljøudvalg meddelte landzonetilladelse til i 2020, er markeret med rødt. Nu har Planklagenævnet efter en klage fra DN ændret tilladelsen til et afslag (kortudsnit: Ikast-Brande Kommune).

Tilladelse ændret til afslag

I marts 2020 besluttede Ikast-Brande Kommunes Teknik- og miljøudvalg at imødekomme kloakmester Bruno Egebjergs ansøgning om en landzonetilladelse til en udvidelse af kloakrenoveringsfirmaets domicil på Enkehøj 62-66. 

Hotellet har også fået EM-feber

Når man kører ind på Storegade fra nordvest, vil man i den kommende tid blive mødt af dette smukke syn på gavlen af Hotel Dalgas.

Pavillonerne forsvinder

Mens Præstelundskolens inventar er ved at blive flyttet til Artium, er nedtagningen af den skimmelsvampramte skole så småt gået i gang.

1. etape er fjernelsen af de pavilloner, som siden sommeren 2017 har huset skolens overbygningselever.

Gasflasker stjålet hos Agroland

I løbet af weekenden – fra lørdag middag til mandag morgen – har Agroland på Uhrevej haft uønskede ”kunder”: Fra et aflåst gasbur udenfor forretningen er der blevet stjålet 8 letvægtsgasflasker, 2 små og 6 store.

De stjålne gasflasker har en samlet værdi af ca. 6.500 kr.

Alle over 15 år er nu inviteret til vaccination

Region Midtjylland oplyser mandag formiddag, at alle borgere i regionen over 15 år nu har modtaget en invitation til vaccination mod Covid-19.

EM-semifinale vises også på storskærm

"Vi skal ikke hjem - vi skal videre". Sådan har mantraet indtil videre lydt for det danske herrelandshold i fodbold, som med lørdagens kvartfinalesejr over Tjekkiet spillede sig frem til en EM-semifinale for første gang siden 1992.

Voldtægtsforsøg på Jernbanegade

For en 56-årig kvinde fra Brande fik festlighederne efter Danmarks kvartfinalesejr ved EM over Tjekkiet et kedeligt efterspil.

Seks weekendindbrud i Brande

I slutningen af april blev Brande ramt af en halv snes indbrud indenfor kort tid, og i weekenden var den så gal igen.

Kønspolitisk propaganda i din eBoks

Danmarks Idrætsforbund, DIF, er for tiden i gang med en storstilet undersøgelse af danskernes motionsvaner og har med kommunens hjælp fået adgang til borgernes eBokse, så man på elektronisk vis har kunnet sende et spørgeskema med 120 spørgsmål ud til et udsnit af befolkningen.

Udgravninger uden udbytte

Efter ca. 4 ugers gravearbejde er arkæologerne nu ved at være færdige med at gennemgå den nye udstykning syd for Enkehøj. Til glæde for nogen og skuffelse for andre fandt de ikke noget af værdi.

Præstelundskolens pavilloner forsvinder

Netop i dag er det en uge siden, eleverne på Præstelundskolen fik sommerferie.

Når de møder efter skole igen 9. august, bliver det som elever på Artium, Brandes nybyggede skole og kulturhus i Centerparken.

Farvehjørnet er åbnet

Torsdag d. 1. juli kunne Lone og Preben Gjerstrup byde velkommen til de første kunder i deres nye butik i Solgården. Butikken, som forhandler maling og tapet, har fået navnet Farvehjørnet.

Ea Brandt Jensen (t.v.), Lene Mohr og Stinne Brandt Jensen (t.h.) er de nye ansigter bag disken i Brun’s Lopperi.

Brun’s Lopperi har fået nye ejere

Egentlig var der lagt op til en lukning med udgangen af juni, men med kort varsel har Brun's Lopperi fået nye indehavere i form af en trio fra Give.

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020