Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Lisbeth Boelsgaard, Skattekisten, starte rop med afskårne blomster og bårebuketter i butikken.

Blomsterne vender tilbage

I juni måned 2018 flyttede Lisbeth Boelsgaard sin butik, Skattekisten, til adressen Storegade 34, hvor tidligere Blomsteratelie i mange år drev blomsterforretning.

Mads Graves

Mere sund fornuft i kontrol af virksomhederne – tak!

Af adm. direktør Mads Graves, Arbejdsgiverne

Suk.....

Kender I det at man går fra et møde med en spirende overbevisning om at det her kan blive godt? Det var tilfældet efter mødet på Smagshuset, hvor man fik et indtryk af at byrådet faktisk alle ville det bedste for Ikast-Brandes nye skole i Brande. Det var ret positivt at være vidne til.

Jørn Dohrmann

Brud på intentionen i solcelleaftale

Af Jørn Dohrmann, MEP for Dansk Folkeparti.

Energiminister Lars Christian Lilleholt er i medierne nu ude med sin udlægning af denne måneds spørgsmål - om forringelsen af solcelleordningen er løftebrud i forhold til de tusindvis af danskere, der har investeret i solceller?

Truede med pistol attrap

En 42-årig mand fra Tørring blev i aftes ved 21-tiden overmandet af butiksbestyreren samt andre hjælpende hænder ved Rema 1000  i Nørre Snede.

Umiddelbart forinden havde han med et pistolattrap truet sig til 5603 kroner ved kassen, hvor han viste pistolen frem og sagde.

Frækt tyveri

El-huset i Nørregade har været udsat for et frækt tyveri.

Udbyttet blev otte drivere til LED-armaturer samt tre potteplanter.

Et yngre par af østeuropæisk udseende gik ind gennem porten til forretningen og stjal sagerne, hvorpå de forsvandt.

Tirsdag d. 19. februar besøger Stine Bolther Brande Bibliotek for at fortælle om nogle af sine mange oplevelser som kriminalreporter og tv-vært.

Hvem er farligst?

Foredrag med kriminalreporter og tv-vært Stine Bolther på Brande Bibliotek.

Opera i RemisenBrande

 Operaen i Midten har jysk premiere på den nye opsætning af Puccinis klassiker La Bohème i RemisenBrande tirsdag 19. februar. Det er der så mange, der vil opleve, at der faktisk er udsolgt den første aften.

Lea Dueholm Jensen er fire år gammel. Hun har brugt en af sine feriedage fra Vibereden på at skabe et kunstværk på biblioteket. Leas mor, Majken, er taget med hende derned. Lea er her ved at lime glimmervinger på, de fugle hun har malet på sit lærred. 

Kreativ vinterferie mellem billedbøger og bogstaver

Der var masser af liv og farver på Brande Bibliotek torsdag, da biblioteket havde inviteret indenfor til Kreativ BibCafé i vinterferien.

Halvdelen af eleverne bliver kede af det

For over halvdelen af indskolingseleverne på Ikast – Brande Kommunes folkeskoler er en skoledag engang imellem lig med at blive drillet så meget, at de bliver kede af det. Hver tiende elev svarer, at det sker tit.

Af Morten Dickmann - 

Sten Ingstrup er formand for Guldalderklubben.

En aktiv klub uden medlemmer

Af Ejgil Jessen Hansen
Guldalderklubben har arrangementer en gang om måneden, men det er ikke nødvendigt at være medlem af foreningen for at deltage – det er faktisk slet ikke muligt.

At redde redderne

Af Arne Mariager - Falck-skandalen er til at tude over. Gennem generationer har Falcks Redningskorps været en helt integreret del af det danske samfund. En privat virksomhed, Ja vist. Men alligevel en institution som vi mere eller mindre betragtede som en del af det danske samfund.

Hans Jørgen Hansen er præsident for Y´s Mens Club, Brande

Lille klub med højt aktivitetsniveau

Af Ejgil Jessen Hansen - 

Nyt indbrud i Brande

Et vindue til kontoret i en villa på Skovbrynet i Brande blev brudt op, og dermed havde tyvene fri adgang til det indre af huset..

Talentpris til Nikolaj

Niels Poulsens Talentpris, Ungdom 2018, blev uddelt for anden gang til talenter i Brande IF. Talentprisen blev i år givet til Nikolaj Kristensen.

Indbrud på Enkehøj

 

Fredag aften var der indbrud i to villaer på Enkehøj.

Det ene sted blev et vindue brudt op, og der blev stjålet fire bærbare computere. To af dem var forsynet med påskriften Ikast-Brande.

Ud over computerne forsvandt også to iPad, medicin, kontanter samt nogle smykker.

Borgmester Ib Lauritsen og en skater klipper kæden over, mens en stor flok skatere står klar til at indtage de nye rammer.

Skaterne indviede deres hal nummer to

Unikke rammer i Brande for skaterne blev indviet i lørdags

Af Ejgil Jessen Hansen

Forsøgte at stjæle våben

Fredag aften havde en husejer på Lars Nielsens Vej i Brande ubudne gæster. Da husets beboer kom hjem fredag aften var huset gennemrodet og et jagtskab var forsøgt opbrudt, dog uden held.

Skattejagt, moderne kunst og perleplader på biblioteket

I den kommende uge er der som bekendt dømt vinterferie for alle skolebørn. Mangler man noget at tage sig til, er biblioteket klar med tre tilbud:

Vinterferie på museerne

Fastelavnsbollerne er allerede landet i butikkerne, og inden længe vil der være udklædte børn og fastelavnstønder overalt. Men i gamle dage var festlighederne endnu vildere og i høj grad en fest for voksne!

Tagbrand hos Kelsen

Torsdag kl. 11.14 blev brandfolkene fra Falck-stationen i Nr. Snede kaldt ud til en tagbrand hos Kelsen Group på Bredgade.

Nøgletyv på H.C Andersensvej

I timerne op til midnat torsdag aften har der været en tyv på spil ved en villa på H.C. Andersensvej.

Mellem kl. 22 og 23.50 har vedkommende stjålet en Ruko-nøgle til huset samt en bilnøgle til en Audi fra et skur.

Socialdemokratisk uenighed om banepleje

To socialdemokrater stemte imod deres gruppe, da byrådet mandag skulle tage stilling til muligheden for at lade kommunens mange foreninger overtage pasningen af egne baner.

En af Danmarks største børnetandklinikker skal ligge i Ikast

Efter sidste års beslutning om midlertidigt at flytte børnetandplejen fra Brande til Nr. Snede, mens opførelsen af en ny skole i Centerparken pågår, vendte byrådet på mandagens møde tilbage til spørgsmålet om tandplejestrukturen i den nordlige del af kommunen.

Antenneforeningen fremtidssikrer sig

To kanaler er røget ud, en tredje er på vej ind på prøve, og fra 1. april er det slut med FM-signalet i antenneforeningens sendenet. Det sker for at gøre plads til en opgradering på internetsiden.

Bosætningsudvalget trækker i arbejdstøjet

Byrådet har som led i en vækstplan vedtaget, at Ikast-Brande Kommune skal profilere sig endnu mere som en attraktiv bosætningskommune. Til at løfte opgaven er der nedsat et Bosætningsudvalg, som skal give input til en bosætningsstrategi.

Tidsplan efterlyses

Det kom til at handle meget om ekspropriation eller ej, og hvorvidt det er kommunen eller de private lodsejere, der skal stå for udstykningen, da byrådet mandag aften godkendte de overordnede planer for Brande Syd.

I januar sidste år dannede Messecenter Herning rammen om DM i Skills. Den begivenhed er man indstillet på at gentage (arkivfoto: Per Daugaard).

Fuld opbakning til mere DM i Skills

I januar sidste år blev DM i Skills (håndværksfag, red.) afholdt i Herning.

Henrik Kraglund

Slut med den gode stemning

Da byrådet nåede frem til det sidste punkt på dagsordenen på mandagens byrådsmøde, blev den sidste rest af den gode stemning, den indledende fællessang for afgående redaktør Steen Hebsgaard (se indslaget

Indbrud hos Brande Produkt

Natten til mandag har der været indbrud hos Brande Produkt på Fynsvej.

Her er en dør til en maskinhal blevet sparket op, hvorefter der er stjålet ca. 100 kg. kobber og 200 kg. messing fra hallen.

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen