Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

40 år i borgernes tjeneste

Læs artiklen i denne uges udgave af Brande Bladet med Jette Skott Kristensen, der den 7. november 2017, kunne fejre sammenlagt 40 års ansættelse i først Brande Kommune og efter kommunesammenlægningen i Ikast-Brande Kommune.

Afbrændingsforbud ophæves

Brand & Redning MidtVest - beredskabssamarbejdet mellem Herning, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern kommuner - har pr. dags dato ophævet det afbrændingsforbud, der blev indført Grundlovsdag kl. 12. Det oplyser beredskabschef Kim Bjerg Wemmelund.

Kommunalt ansatte har kurs mod Ikast

Pilen peger mod Ikast for de ca. 125-130 kommunalt ansatte, der skal have nyt arbejdssted, når administrationsbygningen (det tidligere rådhus) i Centerparken skal rives ned for at gøre plads til en ny skole.

Bo Sand bliver viceborgmester

Ikast-Brande Kommune skal have ny 1. viceborgmester. Dansk Folkepartis Bo Sand Kristensen fra Brande overtager posten fra partifællen Simon Vanggaard Nielsen - dog kun i en måned.

Sattar Tandrust (t.h.), kok og pizzabager, ses her sammen med brødrene Hrand (t.v.) og Kommandar Mamadi foran de nyistandsatte lokaler, der gennem årtier har dannet ramme om skiftende herretøjsforretninger.

Ny restaurant klar til åbning

Efter et langt og besværligt tilløb åbner Brandes nye spisested torsdag.

Nat med rastepladsen på Ejstrupholmvej

I sidste uge blev det foreløbigt sidste kapitel i sagaen om rastepladsen på Ejstrupholmvej skrevet, da entreprenørmaskiner gravede et par meter af det mindre end to år gamle asfaltlag væk og dermed umuliggjorde indkørsel på rastepladsen.

Mand fra Brande-området sigtet for drabsforsøg

OPDATERET: Midt- og Vestjyllands Politi foretog lørdag anholdelse af 2 personer i en sag, der vedrører et knivoverfald i Ejstrupholm.

De anholdte er en 30-årig kvinde fra Viborg-området og en 44-årig mand fra Brande-området. Den forurettede er en 56-årig mand fra Ejstrupholm-området.

Aulums målmand har sikret sig bolden for næsen af en ærgerlig Jonas Østergaard.

Retur til serie 2

Forud for aftenens nedrykningsdrama i serie 1 mellem Brande IF og Aulum på Brande Stadion var der opstillet mange forskellige scenarier, men i sidste ende blev det ikke nødvendigt med den store kugleramme.

Arkivfoto.

”Den forsvundne sø” har skiftet ejer

I forbindelse med et dæmningsbrud 7. november 2013 skyllede Elværkssøen så at sige ud i åen. Nu har området, der hidtil har været ejet af I/S Brande Elværk af 1976, skiftet ejer.

Læs, hvem den nye ejer af området og hvad deres planer er i næste uges udgave af Brande Bladet.

 

Flertal for afkortning af skoledag

Af Steen Hebsgaard

Præstelundskolen har fået ja til fra det kommende skoleårs start at afkorte skoledagens længde med maksimum to timer om ugen for en-to klasser på 7. årgang.

Jette Harrild

Er 120 kommunale arbejdspladser i Brande på vej væk?

Placeringen af den ny skole ved Centerparken i Brande, betyder at det gamle rådhus skal fjernes og der arbejdes, som kommunaldirektøren udtrykker det, ’på højtryk’ for at finde andre mulige fysiske placeringer. Iflg.

Politisk udvalg: Ny Brande-skole får fuld tandklinik

Storm i et glas vand, kalder formanden den ophedede debat. Man arbejder nu på at finde en midlertidig løsning, mens skolen bygges.

Af Steen Hebsgaard

Den kommende nye skole i Brande kommer også til at indeholde en ny tandklinik - med både behandling og regulering.

Anders Udengaard

Når en snoldet rasteplads bliver til et demokratisk princip

Af Anders Udengaard, SF

Gludsted blandt kandidaterne til at blive Årets Landsby 2018

Evnen til at samarbejde og skabe resultater i form af øget bosætning og arbejdspladser er nøgleordene for de tre landsbyer, der kæmper om at blive Årets Landsby 2018.

Formiddagsindbrud på landejendom

Tirsdag formiddag har der været indbrud i stuehuset på en landejendom på Karstoftvej vest for Uhre.

Husets soveværelsesvindue er blevet knust, og der er spor efter færden over hele huset. Udbyttet ved indbruddet blev et uoplyst kontantbeløb samt en ikke nærmere beskrevet møntsamling.

Henrik Kraglund

Skoletandpleje i Brande

Af Henrik Kraglund, byrådsmedlem for Fælleslisten

Her har vi et problem i Brande – men der er også en løsning!

Er revolverpolitik fair?

Kære politikere i Ikast-Brande Kommune!

Vores fælles kommune står foran en historisk mulighed for vækst og udvikling i forbindelse med Bestsellers forestående enorme projekt i Brande.

Det er derfor nu, at vi i fællesskab skal skabe fundamentet for fremtiden.

Afbrændingsforbud opretholdes

Forbuddet mod afbrænding og brug af ukrudstbrændere opretholdes på trods af søndagens regnvejr. Det oplyser Brand & Redning MidtVest, beredskabssamarbejdet mellem Herning, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern kommuner.

Birgit Worm Kristensen

Mere brugerbetaling for ældre

Af Birgit Worm Kristensen, formand for Ældrerådet Ikast-Brande Kommune, medlem af Regionsældrerrådet region Midt.

Børnetandplejen foreslås centraliseret i Ikast

På sit møde onsdag skal Ikast-Brande Kommunes børne- og undervisningsudvalg diskutere, om børnetandplejen for hele kommunen skal samles i Ikast.

Henrik Kraglund

Ildsjæle efterlyses i Brande

Af Henrik Kraglund, byrådsmedlem for Fælleslisten.

Kvinde udsat for tricktyveri i sit hjem

En 88-årig kvinde var fredag udsat for et tricktyveri i sin lejlighed i Digterparken.

En mand og en kvinde præsenterede sig som værende fra den kommunale hjemmepleje og spurgte, om der måtte komme ind, hvilket kvinden gav dem lov til.

Påkørt bagfra

Fredag kl. 14.38 blev en 55-årig mandlig bilist fra Brande påkørt bagfra på Viborgvej i Herning.

En bagvedkørende, 20-årig kvinde fra Skive var ikke opmærksom på, at den forankørende mand fra Brande standsede op p.g.a. tæt trafik og kørte derfor op bag i hans bil.

Sammenstød på Stationsvej

Fredag kort efter middag skete der et mindre færdselsuheld på Stationsvej. Her blev en 56-årig mandlig bilist fra Esbjerg Ø påkørt af en bakkende lastbil ført af en 57-årig mand fra Nibe.

Malplaceret bakkesangerinde

Var til Brande Marked i lørdags, hvor der var forskellige indslag, som jo hører sig  til et sådant arrangement.

Arkivfoto.

Kniven på struben

For to spillerunder siden så alt lyst ud for Brandes nyoprykkede serie 1-mandskab, der havde seks point ned til Aulum under nedrykningsstregen.

Årets branditter: Urban Street Zone

- Det er helt vildt, hvad I har skabt på under et år, lød det fra formanden for Brande Borgerforening, Ole Deigaard (t.v.), da han lørdag motiverede tildelingen af hæderen som Årets brandit.

Storegade og torvet var tæt pakket ved årets børneoptog i Brande. Her ses nogle smølfer fra Brande Børnehave efterfulgt af trommende børn fra Vibereden.

Børneoptoget ved Brande Marked

Brande Marked blev for alvor skudt i gang i eftermiddags, da årets børneoptog gik tur rundt i byen i bagende solskin. Fortovene i Storegade var fyldt med tilskuere, der så det lange optog med blandt andet smølfer, mariehøns, roligans, prinsesser og meget mere.

Byrådets håndtering af skatteborgernes penge

I sidste uge havde Villy Grevsen et udmærket indlæg i Brande Bladet, og jeg kan fuldt ud bakke op om hans betragtninger vedrørende placering af en ny skole.

Forrygende optakt til årets Brande Marked

Sjældent – om nogensinde – har der været så mange mennesker samlet i Brande midtby på en ganske almindelig hverdagsaften. Nu var det i sandhedens interesse heller ikke en helt almindelig torsdag aften, men optakten til årets Brande Marked, som var begunstiget af det fantastiske vejr.

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul