Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

De to formænd for kartoffelmelsfabrikkerne i henholdsvis Toftlund (AKS), Peter C. Petersen (t.v.), og Brande (AKM), Martin Arvad (t.h.), er enige om at anbefale andelshaverne en fusion af de to kartoffelmelsfabrikker.

Fusionsplaner sendes til afstemning

Bestyrelserne i kartoffelmelsfabrikkerne AKM og AKS sender forslag om fusion til afstemning blandt andelshaverne. Vedtages forslaget, vil det fusionerede selskab få navnet Andels-Kartoffelmelsfabrikken Danmark (AKD).

Finn fik sagt tak

Sidste tirsdag formiddag var Finn Holmark og hans hustru Ingrid en tur på Falck-stationen på Brandlundvej for at sige tak til nogle af de mennesker, der var med til at redde ham op af den vandfyldte grøft langs Den skæve bane, han var endt i efter et blackout på sin elcykel 24.

Lokalplan godkendt med marginale ændringer

I sidste uge godkendte Ikast-Brande Kommunes Udviklings- og erhvervsudvalg den tilrettede udgave af den lokalplan, der skal muliggøre byggeriet af ca. 110 boliger på Nordlundvej vest for rideskolen.

Ingrid Husum er død

Ingrid Husum havde en fantastisk evne til at se poesien i hverdagen, et skarpt blik for menneskers særheder og en evne til at omsætte selv de mindste begivenheder til fortællinger. En evne hun brugte helt fra barnsben i Alkærlund, hvor hun voksede op som nr. to af en søskendeflok på seks.

Kortet viser de to alternative planområder til Brande Metalkøb øst for motorvejen og det nuværende industrikvarter i den sydøstlige ende af Brande (oversigtskort: Ikast-Brande Kommune).

Udflytning af Brande Metalkøb rykker nærmere

Ikast-Brande Kommunes nyetablerede Klima-, natur- og bæredygtighedsudvalg har godkendt et debatoplæg, der på sigt skal bane vejen for en udflytning af Brande Metalkøb til Hastrupvej. Oplægget skal nu i såkaldt forhøring.

Sprit- og narkobilist mistede bilen

Da en 27-årig mandlig bilist fra Ejstrupholm blev standset på Bordingvej ved Bording kl. 02.27 natten til søndag, endte det med at koste ham bilen.

Særpræget tak for mad

En af politiet efterhånden velkendt 36-årig mandlig biltyv fra Vildbjerg blev lørdag kl. 18.45 anholdt på Sønderkær i Gjellerup efter en daglang turné rundt i politikredsen.

Oversigtskort: Ikast-Brande Kommune

Lokalplan for Filskovvej godkendt med mindre ændringer

Ikast-Brande Kommunes Udviklings- og erhvervsudvalg har godkendt den lokalplan for et område på Filskovvej i Blåhøj, hvor Silstrup Montage ønsker at opføre flere haller til opbevaring af virksomhedens varer.

Trine Gasbjerg Jørgensen

Trine er oppe på (jern-)hesten igen

Næsten seks år efter at have pådraget sig en invaliderende hjernerystelse er Trine Gasbjerg Jørgensen (bill.) endelig ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet igen, nu som underviser på Social & Sundhedsskolen i Herning.

Kommunekassen på vej til at løbe tør

Når Ikast-Brande Kommunes Økonomi- og planudvalg på tirsdag mødes for første gang i 2022, er første punkt på dagsordenen en temadrøftelse om kommunens økonomiske situation.

DOT køber op i Sverige

Overfladekoncernen med hovedsæde i Fasterholt har pr. 20. januar overtaget alle aktiviteter i Pohlinvest med varmforzinkningsfabrikker på fire lokationer i Sverige.

Knas med morgenafgangene

OPDATERET: Af en tidligere udgave af artiklen fremgik det, at morgentoget mod Herning torsdag afgik planmæssigt fra Brande 07.13. Oplysningen, som stammede fra Arrivas kommunikationschef, viste sig imidlertid ikke at være korrekt, og morgenafgangen fredag blev også aflyst.

Udvalg anbefaler ny skolestruktur i Brande-området

Fælles ledelse og en fælles skolebestyrelse for Artium, Dalgasskolen og Blåhøj Skole. Sådan kommer virkeligheden til at se efter sommerferien, hvis resten af byrådet tilslutter sig anbefalingen fra Børne-, kultur- og fritidsudvalget.

Kvinde påkørte fodgænger i Herning

En 51-årig kvindelig bilist fra Brande var onsdag kl. 16.48 skyld i et færdselsuheld i det centrale Herning.

Beslutningen om MES-søens fremtid udskydes

Som omtalt i Brande Bladet i flere omgange arbejdes der på fire forskellige modeller for etablering af en faunapassage i Skjern Å ved MES Sø, men selvom forundersøgelserne blev afsluttet sidste år, er der ikke udsigt til, at der bliver truffet en endelig beslutning foreløbig.

Affaldsaftaler er faldet på plads

Det bliver også Meldgaard Miljø, der skal stå for indsamlingen af det genanvendelige affald, når husstandsaffaldet fra sidst på året skal sorteres i 10 fraktioner.

Flemming Storgaard

Kommunalt krav om coronapas indført i to omgange

Indtil nu har kravet om, at kommunens ansatte skal kunne fremvise et gyldigt coronapas, ikke medført problemer, oplyser kommunaldirektør Flemming Storgaard (bill.).

Engparkens ønske om en sansehave går i opfyldelse

I forlængelse af opførelsen af tilbygningen til Engparken – en tilbygning der blev taget i brug i august 2020, men først indviet officielt i slutningen af oktober sidste år – opstod der et ønske om en sansehave i tilknytning til plejecenteret på Vejlevej, og ønsket ser nu ud til at blive til virk

Cyklist i alvorligt færdselsuheld

OPDATERET: En 65-årig kvindelig cyklist fra Brande måtte mandag formiddag flyves til Århus Universitetshospital i bevidstløs tilstand efter et alvorligt færdselsuheld på Vejlevej ud for nr. 66.

Lokalplan 3 contra lokalplan 420

I de næste uger skal diverse udvalg og byråd tage stilling til lokalplan 420, som er BM Invests store byggeplan på Nordlundvej 57.

Heri kan man læse, at det bliver delt op i forskellige zoner, hvad der må bygges.

Solouheld på Kåremagervej

Kort efter kl. 7 lørdag morgen skete der et solouheld på Kåremagervej øst for Brande. Her kom en 22-årig mandlig bilist fra Ejstrupholm kørende mod sydøst, men i t-krydset, hvor Kåremagervej munder ud i Ejstrupholmvej, undlod han af uforklarlige årsager at bremse.

Luftfoto: Ikast-Brande Kommune

Grandville skal styre midtby-processen

Det bliver byplantegnestuen Grandville, der skal forestå næste del af vejen frem mod realiseringen af planerne for Brande midtby, herunder etableringen af en ”Brande-trappe” mellem Torvet og Strømmen/Brande Å.

Der blev seneste afholdt Street Art-festival i Brande i sommeren 2019, hvor dette billede er taget.

Tredje gang skal være lykkens gang

Efter corona-aflysninger i både 2020 og 2021 satser Lions Brande benhårdt på at gennemføre den 6. internationale Street Art-festival i den sidste weekend i juni.

Museet markerer dronningens regeringsjubilæum

Netop i dag er det præcis 50 år siden, prinsesse Margrethe blev udnævnt til dronning af Danmark.

Thilde Eriksen (t.h.), som går i 9.E på Artium, har kvalificeret sig til finalen i tysk ved DM i Fagene. Hun ses her sammen med sin tysklærer, Cathrine Friborg.

Artium-elev klar til finalen ved Landsmesterskaberne i tysk

- Jeg er meget overrasket – tysk er ikke lige mit favoritfag.

"Smørrebrød i det grønne køkken" hos Månsson

Smagfuld og farverig inspiration til det moderne smørrebrød og tilbehør, herunder et lynkursus i fermentering, lyder det i invitationen fra Månsson Gårdbutikken i Brande.

Modelfoto.

Brand i trailer

Brandfolkene fra Falck i Nr. Snede kom på natarbejde, da der kort før midnat onsdag aften indløb melding om en brand på Lindbjerg Allé i den sydvestlige del af byen.

Kommunalt afslag stadfæstet

Planklagenævnet har blåstemplet Ikast-Brande Kommunes afvisning af at give Midt & Vestjylland Ressourcepark tilladelse til at nedknuse og oplagre ikke-forurenet bygnings- og træaffald på en nedlagt maskinstation ved Gludsted.

Bilist rullede rundt efter sammenstød

Tirsdag eftermiddag omkring kl. 15 skete der et færdselsuheld i krydset Klinkhøjvej/Voulundgårdvej nord for Fasterholt. Her kom en 57-årig mandlig bilist fra Brande kørende ad Klinkhøjvej i sydlig retning, da en anden bil ført af en 23-årig mand fra Kølkær, pludselig drejede ud foran ham.

Mai Egebjerg ses her flankeret af Anette Hansen (t.v.) og Daria.

Ikke den store fan af nethandel

Tirsdag den 4. januar startede Mai Egebjerg hos Blåhøj El efter mange år i isenkrambranchen. Når hun får ønskesedler, vil hun ikke se links til netbutikker.

Af Villy Guldbrand Jensen

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2021