Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Borgermøde om Engparken-skulpturs fremtidige placering

Ikast-Brande Kommunes Kultur- og fritidsudvalg lægger op til at afholde et borgermøde for at få fastlagt den fremtidige placering af den nedtagne granit-skulptur fra Engparken.

Redaktøren af Brande Jul siden 1985, Erik Lauritzen, har været en tur i skoven for at finde forsidemotivet til 2020-udgaven af Brande Jul, som netop er udkommet.

Brande Jul er på gaden

Med årets udgave af Brande Jul videreføres en tradition, der blev grundlagt midt under 2. Verdenskrig i 1943.

Sidste år stod Astrid Marie Christiansen for dette kunstgulv på Bakkeskolen i Esbjerg (foto: Anne Trap-Lind).

Navn på Artium-kunstnere

Der er blevet sat navn på de kunstnere, der skal stå for udsmykningen af den nye skole Artium i Centerparken.

Ejgil Jessen Hansen

Ny formand for menighedsrådet udpeget

Det delvist nyvalgte menighedsråd ved Brande Kirke, som tiltrådte 1.

Mange spørgsmål – færre svar

Af en 2 år gammel pressemeddelelse på Transportministeriets hjemmeside fremgår det utvetydigt, at det ikke vil medføre serviceforringelser, når Arriva overtager togdriften mellem Struer og Vejle.

Direktør for Dansk Industri, Kent Damsgaard (t.h.) overrakte i 2018 borgmester Ib Lauritsen beviset på, at Ikast-Brande endnu engang var blevet kåret til kommunen med Danmarks bedste erhvervsklima (arkivfoto).

Erhvervsklimaet i Ikast-Brande topper for 10. gang

Dansk Industris medlemsvirksomheder har for tiende gang af elleve mulige kåret Ikast-Brande som kommunen med landets bedste erhvervsklima. 

Brande Fjernvarme

Fjernvarme-afbrydelse ramte hele byen

En stor del af Brande vågnede mandag op til kolde radiatorer og koldt vand i hanerne, uanset om man drejede på den blå eller røde.

Årsagen var et pludseligt opstået brud på en fjernvarmeledning på Søndervænget.

Kirsten York Helms

Lokalpolitikere til kamp for togafgange

De lokale byrådspolitikere fra Brande aftalte forrige mandag at tage fat i deres politiske bagland for at få omgjort beslutningen om at sløjfe de to morgentog fra Brande mod henholdsvis Vejle kl. 06.43 og mod Herning kl. 07.13.

Brande-maleriet slog alle rekorder

Det gik ud over alle grænser forrygende, da årets Brande-maleri malet af Ayoe Lise Lysgaard Pløger i lørdags blev bortauktioneret i Café Tankefryd.

Foto: Falck

Lastbiler i brand

Tre lastbiler blev flammernes bytte, da der søndag aften omkring kl. 21 udbrød brand hos vognmand Sv. Åge Østergaard på Usseltoftvej ved Brande.

For 19 millioner kroner LED-lys

Teknik- og miljøudvalget skal tirsdag tage stilling til, om en del af regningen skal sendes videre til beboerne på private fællesveje.

Undgå at blive snydt på nettet

Danskerne har for alvor taget det amerikanske shopping-fænomen Black Friday til sig, og igen i år går det løs med gode tilbud i butikkerne.

Store planer for midtbyen

”Den store finale”, kaldte arkitekt Lillian Ebbesen fra Ikast-Brande Kommunes planafdeling det, da resultatet af flere måneders forarbejde blev præsenteret for en lille, sluttet kreds i Remisen onsdag aften.

Julius

Julius er kravlet til tops

Som følge af forsamlingsrestriktionerne har Brande City Detail i år aflyst al festivitas i forbindelse med juletræstændingen på Torvet, som normalt plejer at samle hudredvis af mennesker til fællessang, musikalsk underholdning og lodtrækning om gaver fra byens butikker.

Sparekasse med fusionsplaner

En ny, stærk jysk bankfusion ser dagens lys. I en fondsbørsmeddelelse har de to jyske pengeinstitutter, Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse, meddelt, at de ønsker at fusionere. Fusionen vil gøre den fremtidige bank til Danmarks 8.

Hannibal Gregersen foran et lille udsnit af de produkter, der kommer på hylderne i den kommende AgroLand-butik på Uhrevej, men som allerede nu kan købes på møllen.

Alt til dyrene og haven

I starten af marts næste år åbner AgroLand butik ved møllen på Uhrevej.

1. juli i år overtog Vestjyllands Andel i forbindelse med en større handel fire Hedegaard A/S/Danish Agro-filialer, bl.a. Hedegaard A/S’ filial på Uhrevej i Brande.

Hans Kristian Skibby

Manglende morgentog bliver en sag for ministeren

De morgenafgange, som i forbindelse med Arrivas overtagelse af togdriften på strækningen mellem Vejle og Struer 13. december, forsvinder fra køreplanen, bliver nu en sag for transportminister Benny Engelbrecht.

Morgentog erstattes af bus

Som det fremgår af denne uges udgave af Brande Bladet forsvinder morgentoget mod Herning og Struer med afgang fra Brande alle hverdage kl. 07.13, når Arriva 13.

Noget møg!

For mere end to et halvt år siden gjorde Ikast-Brande Kommune opmærksom på vigtigheden af at bevare de ekstra morgentog mellem Struer og Vejle, men tilsyneladende har Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen fuldstændig set bort fra høringssvarene fra både kommunen og Midttrafik.

”Fuck jer”

I ly af mørket er der i løbet af natten til mandag begået hærværk mod den muslimske moske Dzemat-Sabah (Dansk-bosnisk Kulturforening) på Brandlundvej.

Brande-maleriet 2020 er malet af Ayoe Lise Lysgaard Pløger, som har givet sit maleri titlen ”The beauty of regression”.

Brande-maleriet er klar til afgang

Med en enkelt udfald i 2018 er der siden 2012 blevet malet et årligt Brande-maleri, som er blevet bortauktioneret på Café Tankefryd, og 2020 bliver trods Covid-19 ingen undtagelse.

Totalt skod

Både politi og redningsberedskab fra Falck-stationen i Nr. Snede måtte tilkaldes, da en 69-årig mand fra Brande søndag aften omkring kl. 22.30 kørte galt på Brandevej ved Ejstrupholm.

Natlig flyvetur på Brandevej

Kl. 01.34 natten til søndag blev politiet kaldt ud til en forulykket Toyota Aygo, som var efterladt på Brandevej vest for Nr. Snede.

Narkobilister på Strømmen og Præstelunden

Fredag kl. 17.48 blev en 30-årig mandlig bilist fra Brande standset af politiet på Strømmen, og mødet med lovens lange arm kostede manden en administrativ inddragelse af hans kørekort.

Slut med morgentoget til Herning

Når Arriva 13. december overtager togdriften mellem Vejle og Struer, er det slut med den daglige morgenafgang fra Brande mod Herning kl. 7.13.

Peter C. Petersen

Tocifret vækst hos KMC

KMC’s bestyrelsesformand, Peter C. Petersen, kunne på fredagens generalforsamling præsentere endnu et tilfredsstillende regnskab.

58-årig mand ramt af truck

Torsdag kl. 15.19 er der anmeldt en arbejdsulykke på virksomheden Dansk Træemballage på Fynsvej.

Elscooter stjålet fra udhus

I løbet af natten til torsdag er der blevet stjålet en trehjulet, blå elscooter fra et udhus på Jernbanegade.

Tyven har skaffet sig adgang til skuret ved at bryde en hængelås op, og hængelåsen er efterladt smidt på stedet.

Elscooteren er udlånt af Ikast-Brande Kommune.

Mads Engholm

Et godt liv for pårørende er værd at kæmpe for

Af Mads Engholm, landsformand for pårørendeforeningen Bedre Psykiatri

Det danske fodbold-paradoks

Vi elsker alle sammen dette danske fodboldlandshold. Naturligvis. Og i øjeblikket er der grund til jubel. Landsholdet har skrabet så mange resultater sammen i de senere år, at det nu er placeret i den absolutte europæiske top.

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020