Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Nedlæggelse af Brande Rideklub

Skal Brande Rideklub nedlægges? Ja, det bliver desværre den uundgåelige konsekvens af planen, om det massive byggeri på Nordlundvej, som det fremgik af sidste nummer af Brande Bladet.

22 lejeboliger på vej i Remiseparken

I løbet af november tager Junge Byg fat på at opføre 22 tæt lav-boliger på den tomme grund mellem det nuværende etagebyggeri i Remiseparken og Poppelvej. De første boliger forventes at stå klar til indflytning næste sommer.

Asger Månsson ses her i restauranten sammen med (f.v.) indretningsarkitekt Marianne Fryland, den ene af hotellets (og ifølge Asger Månsson Danmarks to bedste) receptionister, Jane Maigaard samt Eva Holten, der skal bidrage med sin viden fra mange års erfaring med hoteldrift.

Et nyt Hotel Dalgas i støbeskeen

Hotellets navn bliver der ikke ændret på, men indenfor murene er der en hel del forandringer på bedding, og de første er allerede sat i gang.

Et nyanlagt regnbed i bunden af parkeringspladsen skal fungere som filter for overfladevandet, inden det løber ud i Brande Å.

Dobbelt op på p-pladser ved Brande Hallerne

Det var et længe næret ønske, der gik i opfyldelse, da Brande Hallernes formand Anne-Mette Kongedam, fredag eftermiddag kunne klippe det røde bånd som tegn på, at hallernes nye parkeringsplads officielt kunne tages i brug.

Udsættelsen af turneringsstarten rammer bl.a. Brande HK's serie 1-herrer, som her ses i aktion i en showkamp mod KIF Allstars i starten af februar (arkivfoto).

Breddehåndbolden sættes på pause

I starten af marts besluttede Dansk Håndboldforbund at suspendere al turneringshåndbold, og ganske få dage før den nye turnering skulle have været genoptaget, har turneringsudvalget under Jydsk Håndbold Forbund (JHF) torsdag aften besluttet sig for at trykke på pauseknappen endnu engang.

Luftfoto: Ikast-Brande Kommune

Ingen indsigelser mod landzonetilladelse på Grarupvej

9. juni besluttede Ikast-Brande Kommunes Teknik- og miljøudvalg efter et længere forløb at udstede en landzonetilladelse til anlæggelse af en komposteringsplads i forbindelse med Nature Energy Månsson A/S’ biogasanlæg på Grarupvej.

Overdækningen, som Bøgedal Skovbrug har fået landzonetilladelse til at opføre på Skærlund Skolevej 15, er markeret med rødt (luftfoto: Ikast-Brande Kommune).

Tilladelse til opførelse af overdækning på Skærlund Skolevej

På sit møde i tirsdags godkendte Ikast-Brande Kommunes Teknik- og miljøudvalg, at der kan gives landzonetilladelse til opførelse af en 140 kvadratmeter stor overdækning på Skærlund Skolevej.

Indbrud i udhus

I tidsrummet fra søndag til onsdag har der været indbrud i et udhus på Lærkevej i Ejstrupholm.

Fra udhuset er der stjålet forskelligt batteriværktøj af mærkerne DeWalt og Makita. Det stjålne værktøj har en samlet værdi af ca. 20.000 kr.

Kasper Pauli Pedersen

Med livrem og seler - på vej mod en genopretning af velfærden

Af Kasper Pauli Pedersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Den 23. september har Simon Vanggaard og Henrik Kraglund som gruppeformænd for henholdsvis Dansk Folkeparti og Fælleslisten skrevet et læserbrev, hvor de angriber Socialdemokratiet Ikast-Brande for økonomisk uansvarlighed.

Henrik Kraglund og Simon Skipper Vanggaard

Jamen, han har jo ikke noget tøj på!

Af Henrik Kraglund, gruppeformand Fælleslisten og

Simon Vanggaard, gruppeformand Dansk Folkeparti

Tavlen visket ren

Indtil i går har man kunnet se de fleste af de street art-værker, der blev malet i forbindelse med sidste sommers street art festival i Brande, men onsdag morgen var det slut: her blev der taget fat på afrensningen af fliserne på Torvet, og det betød farvel til de værker, der på grund af sommeren

Palle Høj

Et stærkt og fornuftigt budget for Ikast-Brande

Af Palle Høj, byrådsmedlem for Venstre.

Omtrent sådan vil de 8 boliger komme til at se ud, hvis de da nogensinde bliver til noget (computervisualisering: Fink Byg).

Flagermus bremser boligbyggeri på Enkehøj

En klage fra Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Ikast-Brande har standset byggeriet af 8 boliger på Enkehøj 62-66.

Det er byggefirmaet Fink Byg, der har planer om at opføre boligerne, som i det store og hele er magen til de boliger, firmaet opførte på Vejlevej sidste år.

Vestergårdsvej-planer sat i bero

På årets første byrådsmøde godkendte byrådet i Ikast-Brande Kommune lokalplanen og kommuneplantillægget for det såkaldte aflastningsområde/centerområde på Vestergårdsvej, men en klage fra Danmarks Naturfredningsforenings (DN’s) lokalafdeling har betydet, at det endnu ikke har været muligt at omsæ

De to indehavere af BM Invest, Erik Møller (t.v.) og Jacob Brun, har planer om at opføre mere end 100 boliger på Nordlundvej vest for rideskolen (arkivfoto).

Store planer på Nordlundvej

Sidste mandag godkendte byrådet udarbejdelsen af lokalplanerne for både den grund, der bliver til overs, når Præstelundskolen bliver revet ned, en ny etape på Ny Sandfeldvej og en stor udstykning øst for Hyvildvej/syd for Enkehøj, men dermed er det slet ikke slut med udstykning af boliggrunde i B

Helle Mathiasen

Kagekassen på hovedet - eller sund fornuft?

Af Helle Mathiasen, byrådsmedlem for Venstre

Frank Heidemann Sørensen

Socialdemokratiets budgetforslag 2021-2024 – begyndelsen på en genopretningsplan af velfærden

Af Frank Heidemann Sørensen, byrådsmedlem og gruppeformand for Socialdemokratiet.

Henrik Kraglund

Et budgetforlig - lige i øjet for Fælleslisten

Fælleslisten har svært ved at få armene ned efter indgåelse af budgetforliget for 2021-2024.

Af Lotte Stoltenborg og Henrik Kraglund, byrådsmedlemmer for Fælleslisten

Annette Mosegaard

Bedre økonomi i kommunen og udvikling af midtbyerne

Konservative ser dette års budget som et springbræt til udvikling.

Af Annette Mosegaard, byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti.

Et velfærdsforlig med tydelige DF-aftryk

De 3 byrådsmedlemmer fra Dansk Folkeparti er meget tilfredse med det netop indgåede budgetforlig. De glæder sig alle over at være en del af et velfærdsforlig der indeholder både tydelige DF-aftryk og lokale mærkesager.

På lørdag får Brande sin egen Street Plaza

På lørdag inviterer Urban Street Zone ikke bare til indvielse af street sport-foreningens nyetablerede udendørsområde foran foreningens to skaterhaller på Mylius-Erichsensvej, skaterne har også premiere på Urban Graffiti Festival.

Butikstyv i Kagehuset

Søndag morgen kort før kl. 7 blev Kagehuset i Jernbanegade udsat for et tyveri, da en mand i al hast valgte at forlade butikken uden at betale for sit indkøb.

Brand i overetagen

OPDATERET: En person måtte reddes ud, da der her til eftermiddag udbrød brand i ejendommen på hjørnet af Brandlundvej og Herningvej med Hotel Dalgas som nærmeste nabo.

Arkivfoto: Morten Dickmann.

Danmarks Naturfredningsforening og Brande City samarbejder om affaldsindsamlingen

Efter ca. 5 måneders corona-udsættelse er det søndag blevet tid til den årlige affaldsindsamling. I Brande afvikles affaldsindsamlingen igen i år i samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening (DN) og Brande City.

Budgetforlig uden Socialdemokratiet

Fire af de fem partier og lister, der er repræsenteret i byrådet, offentliggjorde her til formiddag det budgetforlig, de har indgået for de kommende fire år.

Med i budgetforliget er Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative og Fælleslisten, mens Socialdemokratiet står udenfor.

Blåhøj Skole

Så sent som i 2017 oversteg elevtallet på Blåhøj Skole kortvarigt 100, men nu ligger det nede omkring den grænse på 75, byrådet sidste år fastsatte som minimum for en kommunal folkeskole (arkivfoto).

Blåhøj Skole får et år mere – mindst

Den endelige beslutning om Blåhøj Skoles fremtid udskydes til efter næste valg.

For et år siden fastsatte byrådet i Ikast-Brande Kommune efter et langt og følelsesladet forløb en nedre grænse på 75 elever for kommunens folkeskoler.

Modelfoto.

Bilist endte i grøften

Der blev ikke brug for frigørelsesværktøjet, da brandfolkene fra Falck i Brande torsdag kl. 16.07 blev kaldt ud til et færdselsuheld med fastklemte i t-krydset Sdr. Ommevej/Skærlund Skolevej.

Og i genbrugsbutikken

Også Røde Kors’ genbrugsbutik på Kirkegade har haft uønsket besøg udenfor åbningstiden, og politiet udelukker ikke, at det er den eller de samme gerningsmænd m/k, der står bag begge indbrud.

Modelfoto.

Indbrud hos fysioterapeuterne

I tidsrummet fra kl. 16.30 onsdag til torsdag morgen kl. 7 har der været indbrud hos Sund Bevægelse og fysioterapi på Chr. Bergsvej.

Et køkkenvindue et blevet opbrudt, og der er spor efter færden i de fleste af lokalerne.

Brande Kirke

Stor opbakning til menighedsrådsvalget i Brande

Af Ejgil Jessen Hansen

Der var fuldstændig fyldt op i Sognegården med det absolut maksimale antal, da der tirsdag skulle vælges 11 nye medlemmer samt stedfortrædere til Brande Menighedsråd for de kommende 4 år.

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande
Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019