Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Høringssvar fra skolearbejdsgruppen

Få ved det måske, men Blåhøj består faktisk af byerne Blåhøj Stationsby, Gammel Blåhøj og Blåhøj Kirkeby foruden et stort opland. Blot sidste år kunne de to af byerne fejre 100- og 150-års fødselsdag. Placeret i det yderste af kommunen kan byerne være lette at overse.

Ramt i Ikast

En 23-årig mandlig bilist fra Brande blev tirsdag eftermiddag uforvarende indblandet i et færdselsuheld i krydset Stensbjerg Allé/Stadion Allé i Ikast.

Indbrud i Sprinter

I løbet af natten til tirsdag har der været indbrud i en håndværkerbil af mærket Mercedes Sprinter, der holdt parkeret på Præstelunden.

Gina Michaells

Gina Michaells (arkivfoto: Lasse Lagoni, TV2).

Tina Turner tilsat X-Factor

RemisenBrande tager torsdag hul på en ny sæson med en koncert med ét af Brandes lokale talenter, Gina Michaells, som præsenterer sit Tina Turner tribute-show med masser af power og intensitet.

Henrik Kraglund

Venstres krybekælder

Venstres interne magtkamp nærmer sig efterhånden det latterlige. Vi konfronteres dagligt med en ledelse, som åbenlyst ikke kan lide hinanden og som uden blusel og for åbent tæppe begår karaktermord på hinanden.

Både i 2015 og 2016 var feltet en tur forbi Brande. I år er det blandt andet Ikast og Ejstrupholm, der får besøg af etapeløbet PostNord Danmark Rundt (arkivfoto: Mikael Lund).

Feltet kigger forbi

OPDATERET: Onsdag går starten på Danmarks største cykelløb, PostNord Danmark Rundt, som i år afvikles for 29. gang.

Brande – Årets by 1969

På fredag d. 23. august er det præcis 50 år siden, Brande blev kåret til Årets by i Danmark.

Formand for Ikast-Brande Kommunes Kultur- og fritidsudvalg, Helle Mathiasen (V), overrakte Focus Ikast-Brandes kulturpris til Rune Lyager Poulsen.

Rune løb med kulturprisen

Kulturprisen Focus Ikast-Brande 2019 blev uddelt i lørdags i Brande. Prisen gik til Rune Lyager Poulsen, der fik den for sit arbejde med Urban Street Zone.

Af Jacob Hove

Siden foråret har der været gang i udvidelsen af BioMars fabrik i Brande, der, når den er færdig, vil gøre fabrikken til BioMars største, laksemarkederne fraregnet.

BioMar skruer op for forventningerne

I forbindelse med sidste uges offentliggørelse af halvårsrapporten valgte fiskefoderproducenten BioMar at opskrive forventningerne til årets omsætning med en halv milliard kroner til i alt 10,8 milliarder.

Mand anholdt for trusler og ulovlig våbenbesiddelse

Den mand, som politiet siden torsdag eftermiddag havde eftersøgt for trusler mod et familiemedlem, blev anholdt uden dramatik lørdag aften kl. 20.44.

Hærværk på Bøgevænget

Omkring kl. 03.00 natten til lørdag måtte politiet sende en patrulje til Bøgevænget, hvor to mænd på 39 år fra henholdsvis Brande og Sdr. Omme muntrede sig med at smadre blomsterkummer og lignende.

Modelfoto

Sammenstød på sort plet

Fredag morgen kl. 08.32 skete der atter et færdselsuheld i krydset Klinkhøjvej/Dørslundvej øst for Fasterholt.

Henrik Kraglund

Blåhøjs skæbne i politikernes hænder

Jeg synes, at der tales alt for lidt om risikoen for menneskelige omkostninger ved ”lukning” af Blåhøj.  De økonomiske konsekvenser er hele tiden hovedtemaet.

Høringssvar vedrørende forslag om lukning af Blåhøj skole

Landdistriktsrådet for Ikast-Brande kommune er en forening af alle landsbyer i Ikast-Brande kommune og talerør til kommunalbestyrelsen. I Landdistriktsrådet arbejder vi for at skaber nogle gode rammer og forhold for alle Landsbyerne i Ikast-Brande kommune i samarbejde med kommunalbestyrelsen.

Fremtidens fundament

Af Morten Patrzalek, præst ved Betania Kirkecenter, Blåhøj.

”Kommunens væsentlige ressource i fremtiden er børn og unge, og forældrene er den vigtigste aktør.” – citat fra Ikast-Brande Kommunes visionspapir 2018-2025.

Kasper Pauli Pedersen

En aften i Blåhøj

Af Kasper Pauli Pedersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mand truede med våben

Politiet sendte torsdag eftermiddag omkring kl. 16.40 et større antal patruljevogne til en adresse i Brandes sydlige opland. Årsagen til det store politiopbud var ifølge sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning ”trusler i familieforhold”, som han formulerer det.

Ligesom sidste år ender lørdagens cruise på Torvet, hvor både deltagere og publikum er inviteret til at sætte ”Gang i Brande” i selskab med Gina Michaells og sidste års grandprix-vinder, Rasmussen (arkivfoto: Morten Dickmann).

Amerikanerne vender tilbage

I de kommende dage afholdes der for syvende år i træk amerikanertræf på campingpladsen.

Arrangør er som de foregående seks gange Hosekræmmeren i samarbejde med Brande Camping, og skabelonen er i de store hele magen til sidste år.

Blæst og regn drillede paragolferne

Lørdag den 10. august dannede Brande Golfklub rammen om en vellykket og livsbekræftende dag ved Paragolf Brande med deltagelse af 48 spillere fra hele landet. Til trods for, at blæst og regn drillede spillerne.

Tekst + foto: Erik Lauritzen - 

Hvad med OS ???

Sad og læste Brande Bladet igennem og faldt over skrivelsen vedr. den nye skole. Og hvor er det dejligt for Brande at vi får den, og alle de ting der så bliver samlet på et sted, som f.eks børnetandpleje, musikskole, sundhedsplejen og heldagslegestue for de kommunale dagplejere.

God stemning på dialogmøde

16 af Ikast-Brande kommunes byrådsmedlemmer havde taget imod invitationen til aftenens dialogmøde i Blåhøj hallen, som havde samlet ca. 150 deltagere fra lokalområdet.

Idrætsforeningens høringssvar vedr. dagtilbud og skole/SFO i Blåhøj

”Blåhøj Idrætsforening blev stiftet i 1936 og har det formål at samle ungdommen i Blåhøj og Omegn til gymnastik, idræt og boldspil.” Sådan står der i vedtægterne. 

Pinlig talsmand for vindmølleindustrien

Af Kaj Bank Olesen, Tiphedevej 10, Vildbjerg

Borgmester Ib Lauritsen havde ingen problemer med at håndtere gravemaskinen, da han tirsdag eftermiddag fjernede de første skovlfulde jord som tegn på, at arbejdet med Brande Syd nu officielt er sat i gang.

Borgmesteren gravede for

Når man som Ikast-Brande Kommunes borgmester Ib Lauritsen (V) har en baggrund som landmand, er det ingen sag at håndtere en gravemaskine.

Indbrud hos lystfiskercenter

Natten mellem mandag og tirsdag har der været indbrud hos Midtjysk Lystfiskercenter på Løvbjergvej ved Smedebæk nord for Ejstrupholm.

Hvad skal Brandes nye skole hedde?

Navnet på Brandes nye skole og multihus, der i første omgang fik arbejdstitlen ”Synergien”, skal findes via en konkurrence. Så nu har alle muligheden for at komme med forslag til, hvad bygningen skal hedde.

Hvordan landsbyerne overlever

Af Holger Laursen, Radikale Venstre Ikast-Brande

Store nedskrivninger i Den Jyske Sparekasse

Den Jyske Sparekasse A/S offentliggjorde mandag regnskabet for 1. halvår 2019. Det samlede resultat før skat er på 21,4 mio. kr. Især store nedskrivninger på erhvervskunderne trækker ned i overskuddet.

Sparekassens 1. halvår af 2019 har været præget af travlhed.

Fra højre er det bibliotekarerne Ditte Hertzum og Lisbeth Bjørn Hansen samt kontorassistent Birna Sandfeld, der står klar til at tage imod lånerne på det midlertidige bibliotek i Pakhuset.

Første åbningsdag på biblioteket

De næste to år har Brande Bibliotek til huse i Pakhuset på Stationsvej.

Ovenpå en hektisk sommer med flytning af både materialer og inventar var Brande Bibliotek klar til genåbning på den nye adresse mandag formiddag.

Lotte Stoltenborg

Fælleslisten fortsat i arbejdstøjet

Af Lotte Stoltenborg og Henrik Kraglund, byrådsmedlemmer for Fælleslisten.

Det første halvandet år af den nuværende byrådsperiode er gået. Tiden er inde til en status og til at tjekke, om Fælleslistens (FL) retning synes at være den rette.

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen