Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Så er Meny officielt gået konkurs

Torsdag d. 19. juli var sidste åbningsdag for Meny i Brande. Godt en uge tidligere oplyste Meny-købmand Ole V. Hansen (t.h.), som få uger forinden havde præsenteret store ombygningsplaner for butikken, at forretningen var gået konkurs, men rent formelt skete det først i fredags.

Finansminister Kristian Jensen ses her sammen med (f.v.) CEO Andreas Naun, global CTO Morten Pilgaard Rasmussen, Henrik Christiansen, Anne-Marie Pedersen og onshore-chef Michael Krause.

Finansministeren besøgte Siemens

Mandag formiddag var der fornemt besøg hos Siemens Gamesa på Borupvej: Sammen med Venstres lokalefolketingskandidat, Henrik Christiansen, og formand for Venstre i Brande, Anne-Marie Pedersen, startede Danmarks finansminister, Kristian Jensen, arbejdsdagen hos den tysk-spanskejede vindmøllevirksom

Ko-stafet på Brande Stadion

Når man ser et billede i vore dage, tænker man, det er en ret god fotoshop, der er blevet lavet. Men nej, fredag var der ikke brug for fotoshop for at få et godt billede af en ko på Brande Stadion.

Jeg havde sådan håbet den nye kommunalbestyrelse ville være god for Brande

Læserbrev fra Gurli Ottosen.

 

Lige siden kommunesammenlægningen har Brandlundparken været en torn i øjet på kommunen.

Tænk; at vi her i Brande havde et sted, hvor der kom så mange mennesker. Her var jo så mange aktiviteter, at der var noget for alle.

Forrygende udlæg

Før sommerferien havde Brande IF's førstehold tillagt sig en kedelig vane med at komme tidligt bagud i især hjemmekampene, men efter nedrykningen til serie 2 er der blevet vendt op og ned på tingene.

Informationsmøde om Det gamle sygehus

Som tidligere omtalt er det lykkedes en arbejdsgruppe bestående af Anja Norn, Ilse Christensen, Lotte Stoltenborg og Dina Blomstrand at få en aftale med Ikast-Brande Kommune om overdragelse af Det gamle Sygehus og vandrerhjemmet.

BioMar nedjusterer

Trods fortsat fremgang i den afsatte mængde må fiskefoderproducenten BioMar notere tilbagegang i indtjeningen, og virksomheden nedjusterer nu forventningerne til årets overskud.

Springvandet på Torvet springer ikke mere

Har du også undret dig over, hvorfor springvandet på Torvet er blevet tørlagt?

Få svaret på hvorfor i næste uges udgave af Brande Bladet, hvor du også kan læse, hvad formanden for Brande Borgerforening, Ole Deigaard, mener om lukningen af springvandet.

Bogreception og smagsprøver hos Månsson

Torsdag eftermiddag blev samarbejdet mellem Axel Månsson A/S og SalatTøsen markeret på gartneriets adresse i Grarup ved Brande.

SalatTøsen kunne samtidig præsentere sin 3. bog, som er trykt i et oplag på 50.000 stk.

Bestyrelsen for den jubilerende forening består af lutter mænd (f.v.): Thonny Christiansen, kasserer Kurt Sørensen, formand Jan Erlandsen, Kenneth Dalentoft og Peder Kjær.

Et barn af krigen fylder 75

”Enhver uberygtet mand eller kvinde kan indtræde i foreningen enten som aktivt eller passivt medlem.” Sådan lyder paragraf 3 i de oprindelige vedtægter for Uhre Gymnastik og Idrætsforening, der blev dannet 11.

Natlig strømafbrydelse

Natten til onsdag var strømmen i den sydlige del af Brande afbrudt i ca. syv kvarter.

Drift og anlægschef Ole Damgaard fra MES Net fortæller, at der var tale om en 10 kV afbrydelse på elselskabets 60/10 kV transformatorstation i Skerris.

Fede Finn & Funny Boyz

Fede Finn & Funny Boyz lader kærligheden brænde

På lørdag er der for femte gang i år levende musik på Torvet i Brande.

Nicolaj Jakobsen boltrede sig for alvor i kampen mod fusionsklubben Ikast FC, hvor han lagde op til to mål og selv nettede to gange (arkivfoto).

Storsejr i historisk kamp

Der blev skrevet historie, da Brande IF’s serie 2-mandskab tirsdag tog imod naboerne fra Ikast FC, et holdsamarbejde mellem de to tidligere konkurrerende Ikast-klubber FS og KFUM: Det var fusionsklubbens første seniorturneringskamp nogensinde, og at dømme efter indsatsen, ligger der et stort styk

Skolejubilæum i Blåhøj

1. august var det 50 år siden, Blåhøj Skole blev indviet, og det skal naturligvis fejres.

For ikke at komme i karambolage med sommerferien, har man dog valgt at udskyde festlighederne til d. 24.-25. august.

Floya Jam

Et af årets street art-kunstværker mangler at blive færdigt

Blandt de mange nye street art-kunstværker, som netop nu pryder Torvet i Brande, er et såkaldt mandala-maleri udført af den franske gadekunstner Floya Jam inden starten af selve street art-festivalen.

Amerikanerne indtager campingpladsen for sjette gang

I den kommende weekend inviterer Hosekræmmeren for sjette gang til US-træf på Brande Camping.

Afbrændingsforbuddet ophæves

Det afbrændingsforbud, som blev indført Grundlovsdag og efter en kort suspension omkring Skt. Hans genindført 2. juli, ophæves med virkning fra kl. 17 i dag. Det oplyser beredskabschef Kim Bjerg Wemmelund, Brand & Redning MidtVest.

Skøjtede rundt på motorvejen

Lørdagens regnvejr kom bag på minimum en bilist, som kl. 13 var skyld i et færdselsuheld på Midtjyske Motorvej i det nordgående spor mellem afkørsel Brande N og Arnborg.

Truede med selvmord – fik våben beslaglagt

Kort før middag søndag blev politiet kaldt til en adresse i den nordlige del af Brande, hvor en 68-årig mand truede med at tage sit eget liv.

Børge Østergård åbnede sin 18 hullers fodboldgolfbane i 2012. Nu har han planer om at tilbyde overnatning for autocampere på sin gård, Skovhøj på Risbankevej (arkivfoto: Erik Lauritzen)

Autocamper-plads på Risbankevej

Ikast-Brande Kommune har givet Børge Østergård på Risbankevej landzonetilladelse til at lade autocampere ”overnatte” på en eksisterende betonplads på gården, hvor der også er indrettet en 18 hullers fodboldgolfbane.

Tusinder af børn på skolevejene

I de kommende dage begynder tusindvis af børn i skole, og med kampagnen ”Børn på vej” vil Ikast-Brande Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden minde alle trafikanter om at passe godt på børnene. Forældrene får også hjælp til at klæde børnene på, så de bliver mere sikre i trafikken.

Effektiv trafikregulering

Ikast-Brande Kommunes teknik- og miljøudvalg forsøgte tidligere på året i to omgange uden held at finde en løsning på de trafikale udfordringer i beboelseskvarteret omkring Myl.

MC-kører ramte svingende bil

En 58-årig mandlig motorcyklist fra Ejstrupholm blev torsdag eftermiddag kl. 15.36 uforvarende part i et færdselsuheld, da han kom kørende i nordlig retning ad Ikastvej ved Ejstrupholm.

Svend Aage Pedersen har været med til basintræning i 15 år og vil nødigt undvære en enkelt gang, da kroppen så vil begynde at brokke sig. Tove Christensen har deltaget i 16 år, en gang om ugen, og tager gerne turen fra Videbæk for at få varmet og løsnet kroppen op, da det giver hende livskvalitet.

Velvære i varmt vand - også i sommervarmen

Af Morten Dickmann

Hvem vil ikke gerne komme af med 30 procent af sin kropsvægt og genvinde noget af- eller helt få førligheden tilbage?

Narko i underbukserne

Politiet sendte onsdag eftermiddag en narkohund til fængslet i Nr. Snede, vor der var mistanke om, at en besøgende forsøgte at smugle narkotika ind til en indsat.

Mennesket er naturens værste ven!

Jeg er så heldig, at have en hund. Han hedder Jensen og betyder utrolig meget for mig. Det er virkelig sandt, når man siger, at hunden er menneskets bedste ven. Desværre kan man ikke sige det samme om menneskets måde, at behandle dyrene og naturen på.

Markbrand bredte sig med lynets hast

Tirsdag kl. 15.21 blev Falck i Nr. Snede kaldt ud til en brand i en halmpresser på Enighedsvej mellem Krondal og Klovborg. Meldingen lød på, at der udover halmpresseren var ild i ca. 300 kvadratmeter mark, men inden branden var slukket, havde ilden fortæret mellem 4-5 hektar mark.

Ung murer skar sig i armen med vinkelsliber

OPDATERET: En 22-årig mandlig murer fra Horsens kom tirsdag eftermiddag kort efter kl. 15 galt afsted med en vinkelsliber på Frisbækvej nord for Nr. Snede.

Så er Brande Bladet på nettet

Problemerne med servernedbruddet hos vores leverandør er klaret, og det er nu muligt igen at læse Brande Bladet på nettet.

Vi beklager ventetiden!

Problemer med netudgaven af Brande Bladet

Vi har p.t. problemer med at lægge ugens udgave af Brande Bladet på nettet.

Vores IT-udbyder arbejder på sagen.

Avisen vil blive lagt ud, så snart der er "hul igennem".

 

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul