Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Niels Hansen

Flere unge skal inspireres til at tage en erhvervsuddannelse

Af formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Hansen.

Pludseligt tandlægebesøg

Politiet fik onsdag kl. 11.47 anmeldelse af et solouheld på Nørregades parkeringsplads (Tømmerpladsen).

Henrik Kraglund

Lad os nu være ærlige……version 2

Anders Udengaard har et blødt punkt for patetiske (fremført med eller præget af stærke følelser, Den Danske Ordbog) overskrifter – nu senest med nogle betragtninger om Midtjyllands Lufthavn (Karup Lufthavn), som han synes ikke bør have kommunalt tilskud. Hvor visionært!

Falckredder fik slag

Utak er verdens løn – og til tider åbenbart også Falckredderes. I hvert fald måtte politiet tirsdag kl. 11.52 sende en patrulje ud på Midtjyske Motorvej mellem Herning og Brande for at assistere to Falckreddere.

Laura på 5 år og Benjamin på 4 var taget til Sjov & Leg i Brande Hallerne sammen med lillebror Alfred, som kun er 4 måneder og derfor befandt sig i trygge hænder hos sin mor, Stephanie Kristensen.

Sjov & Leg i Brande Hallerne

Fortnite er (midlertidigt?) blevet til "Sortnite", men fortvivl ikke – Brande Hallerne byder på masser af Sjov & Leg i alle tre haller foruden svømmehallen.

Det er første gang, Brande Hallerne forsøger sig med efterårsaktiviteter ikke helt ulig den månedlige omgang Idræt for sjov.

Flishugger fik behov for rygestop

Der går sjældent røg af en brand, uden der er ild i den - måske lige med undtagelse af den brand, brandfolkene fra Falck i Brande blev kaldt ud til her til morgen kl. 7.43.

Privat fællesvej nedlægges

Ikast-Brande Kommunes Teknik- og miljøudvalg besluttede på sit møde 27. august at igangsætte proceduren for nedlæggelse af den private fællesvej, der hidtil har forbundet Blåbærvej med Vejlevej.

Så sent som i februar indviede Urban Street Zone med hjælp fra borgmester Ib Lauritsen hal nr. 2, og nu går de i samarbejde med Brande IF i gang med at sondere terrænet for en tredje hal til street-sport (arkivfoto).

Urban Street Zone og Brande IF vil skabe Danmarks største street-mekka

De to foreninger indleder nu et samarbejde om ny aktivitet i Brande.

Ikke ordentlighed, kære byråd….

Nej, det er ikke i orden, at et byrådsflertal hen over sommeren kører en proces for en lukning af børnepasningen i Kernehuset ved Blåhøj Skole, fokuseret på en besparelse på 714.000 kr.

Påkørt i Herning

En 54-årig mand fra Brande blev lørdag kl. 13.42 uforvarende part i et færdselsuheld på Dronningens Boulevard i Herning.

Den konservative byrådsgruppe består af (f.v.) Af Annette Mosegaard,  Heinrich Rune og Kirsten York Helms.

Det kommunale budget – med konservative øjne

Af Annette Mosegaard, Kirsten York Helms og Heinrich Rune.

Biltyv standset ved Brande Syd

Lørdag kl. 14.10 anholdt politiet en 56-årig mand fra Tørring ved motorvejsafkørsel Brande Syd.

Forhistorien var den, at manden på Holstebro-motorvejen nord for Herning havde påkørt en autocamper og kørt et sidespejl af bilen med et tysk ægtepar i.

Anders Udengaard

Lad os nu være ærlige: Der er intet midlertidigt over bevillingerne til Karup Lufthavn

Af Anders Udengaard, byråds- og folketingskandidat for SF.

I bogskabet finder man bl.a. H. C. Grams ”Lægebog for hjemmet” og et værk i flere bind om 2. Verdenskrig.

Et rigtigt håndværkertilbud

Efter en langvarig arvesag arvede Brande Museum for et par år siden Storegade 54. Ejendommen, som er en af Brandes ældste, er nu sat til salg.

Man fornærmer næppe nogen ved at kalde Storegade 54 for lidt af et håndværkertilbud.

Kristoffer Olesen

Natural har vokseværk

Det går stærkt hos Natural i Uhre. Så stærkt, at virksomheden, der sælger foder til stort set alle former for kæledyr, lige nu er ved at få bygget endnu en lagerhal på ca. 2.000 kvadratmeter i tilknytning til de eksisterende på Kærvej.

Budgetforlig med overskud på driften

Et driftsoverskud på knap 90 mio. kroner i 2020 er facit af det budgetforlig, samtlige partier og lister i Ikast-Brande Kommune kunne præsentere torsdag eftermiddag. En skattestigning spøger i 2021.

Erik Poulsen

Problemulve kan fjernes fra husdyr

Efter en række voldsomme ulveangreb på får, kvæg og heste i Vest- og Nordjylland i de seneste måneder er tålmodigheden hos husdyrholderne ved at være slidt op.

Modelfoto.

Sammenstød mellem tre biler

Torsdag kl. 15.44 skete der et færdselsuheld i t-krydset ved Borupvejs udmunding i Dørslundvej.

Lotte SToltenborg

Budgetforlig i konsolideringens tegn

Af Lotte Stoltenborg og Henrik Kraglund, byrådsmedlemmer for Fælleslisten.

Årets budgetforlig er landet – aftale herom er den 9. oktober indgået med tilslutning fra alle 23 byrådspolitikere.

Kasper Pauli Pedersen

Socialdemokratiet kipper med fanen

Af Kasper Pauli Pedersen, fungerende gruppeformand for Socialdemokratiet.

DF: Et budget med både roser og torne

Dansk Folkeparti står sammen med resten af byrådet bag årets budgetforlig. Et forlig med både roser og torne kommer det fra partiets byrådsgruppe, Trine Meldgaard Kristensen, Bo Sand Kristensen og 1. viceborgmester Simon Vanggaard Nielsen:

Budgettet er på plads

Byrådet har indgået budgetforlig for årene 2020-2023. Ikast-Brande Kommune har indkaldt til pressemøde på rådhuset i Ikast kl. 13, hvor budgetforliget vil blive præsenteret.

Jette Harrild

Det klinger hult

Det er desværre en realitet, at Kernehuset i Blåhøj skal lukkes.

Processen har været et uskønt forløb.

Finn Birkelund har udpeget den ene af de fem klassevindere. Plakaten er tegnet af Cecilie Søndergaard Eg fra 5A på Præstelundskolen.

Skoleelever viste vejen til fred

- Nogen har arbejdet meget med det, andre har arbejdet mindre med det, lød det tørt konstaterende fra den lokale kunstmaler, Finn Birkelund, da vinderne i Lions Brandes konkurrence om at tegne den flotteste plakat skulle findes i RemisenBrande tirsdag.

Kirsten York Helms

Vi ønsker stadig udvikling og ikke afvikling i Blåhøj!

Vi i Det Konservative Folkeparti vil gerne understrege, at vi IKKE har ændret vores syn på, at vi gerne havde set Kernehuset bevaret, og vi stemte derfor mod en lukning af børnehaven i Blåhøj både i Børne- og Undervisningsudvalget og til byrådsmødet i september.

Anne Ravn Bach

Anne Ravn Bach fra Socialdemokratiet var udover Fælleslisten ene om at støtte ønsket om en genbehandling af lukningen af Kernehuset i Blåhøj.

Tre gik ind for at genbehandle lukningen af Kernehuset

Første punkt på dagsordenen på mandagens byrådsmøde var en eventuel genoptagelse af den lukning af Kernehuset i Blåhøj, som et flertal i byrådet besluttede 9. september.

Fra højre ses den nu fhv. dambrugsejer, Kjeld Jensen, udvalgsformand Henrik Engedahl (V), Jan Sørensen og foran de to medarbejdere fra A/S Studsgaard Entreprenør Lenny Stolborg. De to sidstnævnte er ansat i Ikast-Brande Kommunes miljøafdeling.

Naturen tager over

Der bliver færre og færre af dem, men dem, der bliver tilbage, bliver til gengæld større.

Fugleskræmslet (Mia Meldgaard Aagaard) får en hjælpende hånd af de to bønder, Jan Jensen (t.v.) og Jørgen Lauridsen.

Følg trygt den gule vej til Oz

I de kommende dage kan man opleve en nyfortolkning af ”Troldmanden fra Oz” i RemisenBrande. Forestillingen har titlen ”The Wiz”, og vejen til og fra Oz går ad den gule vej.

Henrik Kraglund

Lukning af Kernehuset

Der er dårligt nok et øje tørt, når man har læst Henrik Engedahls (HE) indlæg på aoib.dk om lukning af Kernehuset, daginstitutionstilbuddet i Blåhøj.  Og om det ”benspænd”, som Fælleslisten har udsat ham for.

Fra venstre ses daglig leder af Brande Svømmecenter, Malene Føns, køkkenleder Sune Hansen og teknisk serviceleder John Mortensen.

Nye ansigter i Brande Hallerne

Brande Hallerne har fået nye personer på tre centrale poster.

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Street Art 2019