Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Oprykningsfesten udsat en uge

Lørdag havde Brande IF's serie 2-mandskab chancen for at sikre sig oprykning til serie 1 for anden gang indenfor et år, men i første omgang kunne man lade propperne sidde i champagneflaskerne.

Charlotte Langhoff

Pårørende til kræftramt – og hvad så?

Når et menneske rammes af sygdom, er der i de fleste tilfælde en række pårørende, som også bliver påvirket af sygdommen. Det kan være ægtefælle, børn, forældre, søskende eller andre med nære relationer til den syge.

Børnene går med liv og sjæl op i at svare på spørgsmål om deres oplevelser på Søby Brunkulsmuseum.

Efterårsferie med kul på

Af Jan Svendsen - 

Søby Brunkulsmuseum har for første gang et særligt program i efterårsferien, og det tegner fra start til en stor succes.

Arbejdsulykke i Brande

En arbejdsulykke fandt sted torsdag 18. oktober klokken 11.43 på Jyllandsvej i Brande. Et firma var ved at opsætte stigereoler på en adresse på Jyllandsvej, og på et tidspunkt faldt der en løs stigereol ned over to mænd, der arbejdede på stedet.

Musikalsk oplevelse i RemisenBrande

Ensemble MidtVest besøger RemisenBrande onsdag den 14. nov. kl. 20.00 med intet mindre end Årets musikalske selvportræt!

Billedet her er fra sidste års oprykning til serie 1, som desværre måtte forlades igen efter en enkel sæson.

Oprykning på lørdag?

På lørdag kl. 14.00 møder Brande IF´s serie 2 hold Ølstrup på udebane. Blot et enkelt point vil sikre dem oprykning til serie 1, som de måtte forlade for et halvt år siden. Skulle det blive til et nederlag mod Ølstrup, er chancen der to timer senere hvor Videbæk, der ligger nr.

Uforstående turistchef

Af Mikael Lund - 

Dine pommes frites bliver kortere

Årets tørre sommer har givet færre kartofler – og det smitter af på størrelsen af pommes frites

Der skal flere pommes frites i år til at fylde en bakke på den lokale grillbar eller hjemme i ovnen.

Og navnet blev: Brande City

Efter lang tids overvejelser og samtaler er en sammenlægning af Brande Handelsstandsforening og Brande Borgerforening en realitet.

Og det nye navn bliver Brande City

Af Villy Guldbrand Jensen

Bevar rådhuset i Brande

Vi har gang på gang hørt politikere sige, at vi skal se Ikast-Brande Kommune som en helhed og ikke bare tænke Ikast eller Brande som enkelte enheder…… men er det virkelig det, som sker i øjeblikket?

Håber turistforeningen fortsætter

Af Mikael Lund -  Vi håber da, de fortsætter. Det mener vi også, der er økonomisk mulighed for, siger Annette Mosegaard (K), der er formand for Erhverv, vækst og bosætningsudvalget, som turismen hører ind under.

Havnede i modsatte grøft

En 23-årig mand fra Ejstrupholm slap mandag eftermiddag heldig fra et solouheld.

Han kom ved 17.30-tiden i sin personbil kørende i nordlig retning på Vejlevej ved Brande.

Under denne kørsel kom det ene hjulpar ud i rabatten, hvilket afstedkom, at den unge bilist kontrastyrede.

Emma og Hanna fra 8. B på Præsteludsskolen stod bag projektfirmaet Gendesign. De havde tegnet, klippet, syet og sammensat genbrugstøj for at gøre det flottere. Varerne var med til virksomhedsmessen, ligesom designtegninger og en veludviklet forretningsidé.

Iværksætteri i skoletiden

Hvordan udvikler man et koncept for et firma, der har potentiale til at blive til virkelighed og fødekilde? Det spørgsmål havde 8. årgang på præstelundsskolen brugt uge 41 på at blive klogere på.

Tak Sigurd!

Læserbrev - Under overskriften ”Sigurd er fortid i hallen” kunne vi i sidste uges udgave af Brande Bladet læse, at Brande Hallernes bestyrelse har valgt at indstille samarbejdet med centerleder Sigurd Kristensen. Et job han har bestredet siden 2011.

Motionsdøgn på Uhre Friskole

For 2. år i træk, havde Uhre Friskole lavet Skolernes motionsDAG om til motionsDØGN.

Sidste år kunne Lions Brande fejre 25-års jubilæum med bankoshowene (arkivfoto: Mikael Lund).

Klar til endnu et bankoshow

Torsdag d. 1. november afholder Lions Brande for 26. år i træk et kæmpe bankoshow i Brande Hallerne.

 

I 2017 samlede Lions 750 mennesker i alle aldre til nogle hyggelige og sjove timer i Brande Hallerne til 25-års jubilæumsshowet, og der plejer altid at være rift om pladserne.

Udsolgt til julemessen

 

Sidste år trak Brande Handelsstandsforenings julemesse over 3.000 gæster i RemisenBrande, og også i år bliver der rigeligt at se og opleve i den gamle remise, når årets julemesse afvikles søndag d. 18. november.

 

Arkivfoto: Peter "Pan" Palshøj Pedersen.

Hæder til Lions for street art

I 2016 blev Lions Brande udnævnt til Årets branditter ikke mindst p.g.a. skabelsen af de årligt tilbagevendende internationale street art-festivaler, og nu er der mere hæder på vej til ”løverne”.

Kulturminister Mette Bock med det første eksemplar af bogen om 50 året for Brandes gavmalerier overrakt af formanden for Murens Venner i Brande Jytte Gotlieb.

Første bog til kulturministeren

Kulturminister Mette Bock fik overrakt det første eksemplar af bogen om gavlmalerierne i Brande.

Gavlmaleriernes jubilæumsdag

I dag - den 12. oktober 2018 - er det nøjagtig 50 år siden gavlmalerierne  Brande blev indviet. Det fejres i løbet af dagen. Kl. 12.30 kunne formanden for kultur- og fritidsudvalget i Ikast-Brande kommune, Helle Mathiassen, genindvi Jens Flemming Sørensens bronzeskulptur som for 2.

Skydesportens Dag i Brande skytteforeningen

Lørdag den 13. oktober åbner Brande skytteforeningen dørene for alle interesserede til Skydesportens Dag.

Blåhøjs varmepris helt i bund

I mange år lå fjernvarmen i Blåhøj i den dyre ende blandt landets godt 400 fjernvarmeværker, men den seneste prisstatistik fra Energitilsynet toppes af netop Blåhøj Energiselskab AmbA, som nu leverer Danmarks billigste fjernvarme.

Fandt nøglen til våbenskabet

I tidsrummet fra onsdag aften kl. 21.30 til torsdag kl. 14.15 har der været ubudne gæster i en villa på Præstelunden i Arnborg.

Sammen med lærer Lotte Stoltenborg lytter eleverne fra 4. årgang interesseret til, hvad Jasmia har at fortælle.

På besøg i Ultra-templet

Onsdag var DR’s børnekanal Ultra på besøg i hindutemplet Sree Abirami Amman på Vejlevej. Det samme var 10 elever og to lærere fra Præstelundskolen.

Anledningen var, at kanalen lige nu arbejder med temaet børn og tro.

Kasper Pauli Pedersen

Den halve velfærdsprocent

Af Kasper Pauli Pedersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet.

På sidste byrådsmøde var jeg med til at vedtage Ikast-Brande kommunes budget for 2019. Det er hård kost, når der skal spares 80 millioner kroner og det rammer - det rammer rigtig hårdt på vores kernevelfærd. 

Trafikal flaskehals

Kære byråd.

I Brande har vi en trafikal flaskehals, nemlig det skæve lyskryds, Storegade – Vejlevej – Østre Allé – Hyvildvej.

Hans Ulbrichsen

Sammenlægning nærmer sig

På Brande Handelsstandsforenings efterårsmøde tirsdag aften på Hotel Dalgas, kunne formanden Hans Ulbrichsen fortælle sine medlemmer, at arbejdet med at samle Brande Handelsstandsforening og Brande Borgerforening nu er tæt på at nå i mål.

Nyt politiudspil skaffer næppe Brandes politistation tilbage

Mandag præsenterede regeringen et nyt politiudspil, der igen skal bringe politiet tættere på borgerne og gøre politiet mere synlige i de områder, hvor der er langt til en politistation. Det skal blandt andet ske ved at tilføre 150 ekstra betjente til lokalområderne.

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen