Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Stald Barok er rykket ind i eliten

Mange års tålmodigt avlsarbejde begynder nu for alvor at bære frugt for Tine Sylvester Bjerg, der driver sit eget lille stutteri Stald Barok på Engebækvej vest for Brande.

Af Mikael Lund -

Hærværk mod biler

Hen over weekenden har der været en del hærværk mod biler, der har holdt parkeret på holdepladser og lignende. Blandt andet blev der begået hærværk mod en sort BMW, der lørdag var parkeret på holdepladsen ved afkørsel 10 ved Brande. Her blev der slået hul med en sten i bagruden.

HK Handel MidtVest skal have ny formand

Susanne Sommerlund har valgt at fratræde posten som formand for HK Handel MidtVest. Det betyder, at de handels-ansatte midt- og vestjyder skal have ny formand.

Overhaling gik galt

En ung mandlig bilist fra Holstebro trak ud for at overhale en forankørende bil på motorvejen rundt om Brande.

Uheldigvis trak en 51-årig mand fra Jægerspris samtidig ud for at overhale og de to biler ramte hinanden.

Uheldet skete ved 13-tiden i lørdags.

Det seneste bankoshow med Lions som arrangør blev afholdt i 2019, men nu er ”løverne” efter sidste års ufrivillige corona-pause klar til en ny tur i manegen (arkivfoto: Ejgil Jessen-Hansen)

Lions melder alt klar til kæmpe Banko-show

Sidste år måtte Lions Brande desværre aflyse sit årlige banko-show p.g.a. Covid-19, men nu er ”løverne” for 28. gang klar til det store show, som i år finder sted d. 4. november i Brande Hallerne.

Morten Munk Østergaard

Balladen om ”Skilteskoven”

- Hvorfor er den der?

Af Morten Munk Østergaard, byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti

Oversigtsfotoet viser de ønskede udvidelser på Nedergårdsvej 3, som Teknik- og miljøudvalget afviste at give dispensation til (oversigtskort: Ikast-Brande Kommune).

Ingen dispensation til udvidelse af kvægbrug på Nedergårdsvej

Et enigt Teknik- og miljøudvalg vendte for nylig tommelfingeren nedad til ejerens ønske om at udvide bedriften på Nedergårdsvej 3.

Netto-åbning inden jul

Alt peger fortsat i retning af, at man kan komme til at købe ind i den kommende Netto-butik i Brande inden årsskiftet.

- Det kører efter en snor. Så klar er udmeldingen fra Carsten Hadsbjerg, udviklingsdirektør i Netto-kædens moderselskab, Salling Group.

Aya (t.h.) har fundet en bænkebider i den bænkebiderhave, Sashja har fået ideen til. I baggrunden knokler Rasmus løs med at flytte nogle af de store, halvrådne brændekævler.

Helt vildt

For at øge biodiversiteten har Miljøministeriet igangsat kampagnen ”Sammen om et vildere Danmark”, som har deltagelse af 92 af landets 98 kommuner.

På Artium var det meste af sidste uge afsat til at blive mere ”vild”, en opgave der blev tolket vi(l)dt forskelligt på de enkelte årgange.

Med fællesskabet i fokus

Fra mandag til torsdag flyttede børnehavebørnene fra Brande Børnehave og Børnehuset på Harrild Hede.

Henrik Christensen

Vi har en plan, lad os realisere den

Af Henrik Christensen, byrådskandidat for Socialdemokratiet

Simon Skipper Vanggaard

Frihed til familierne

Af Simon Vanggaard, borgmesterkandidat for Dansk Folkeparti

Barselsdebatten handler om børnene. Eller det burde det i hvert fald gøre!

Jeg synes desværre at EU og regeringen prioriterer ligestilling frem for børnene, i den nye barselsordning. Det burde være omvendt.

Flere falske tusser

Aldi på Chr. Bergsvej var ikke ene om at blive snydt af en falskmøntner tirsdag: Både Kvickly i Brande og Dagli’Brugsen i Arnborg havde formentlig besøg af den samme svindler, i hvert fald er serienummeret på de falske tusindkronesedler, der er benyttet i de to butikker, det samme.

Ikast-Brande Kommune får en intern whistleblower-ordning

Ikast-Brande Kommune får nu en såkaldt whistleblower-ordning. Baggrunden er en folketingsbeslutning fra juni om, at alle offentlige myndigheder senest 17.

Falsk tusse i Aldi

Den seneste halvanden måneds tid har budt på en lang række eksempler på betalinger med falske 500- og især 1000-kronesedler over det meste af Midt- og Sydøstjylland, og tirsdag var det så blevet Aldi i Brandes tur til at modtage en falsk pengeseddel.

Brande som uddannelsesby

Af Morten Colbert, Rune Lyager og Lotte Stoltenborg, byrådskandidater for Fælleslisten

Sikke en spændende nyhed at afslutte weekenden med. Tænk om Brande kunne blive en ungdomsuddannelsesby?

Skal der være to skoleledere i Brande-området, eller skal Artium, Dalgasskolen og Blåhøj Skole i fremtiden have en fælles skoleleder? Susanne Rasmussen, som siden 1. august har været leder af alle tre skoler, forholder sig indtil videre neutralt til spørgsmålet, men nu har alle andre mulighed for at give deres mening til kende i spørgsmålet: Den fremtidige skolestruktur i Brande-området er nu sendt i offentlig høring.

Skolestrukturen er sendt i høring

Mandag aften vedtog byrådet at sende forslaget om en ny skolestruktur i Brande-området i høring, og tirsdag er processen allerede sat i gang. Om det bliver det nuværende eller det kommende byråd, der skal træffe beslutningen, afhænger af, om der kommer indsigelser eller ej.

Lars Lyhne

Ungdomsuddannelse til Brande

Af Lars Lyhne, byrådsmedlem for Venstre

Jungletrommerne om, at Brande måske skal have ungdomsuddannelse, lyder fantastiske.

I Venstre er vi meget positive overfor ideen. Vi skal dog passe på, hvor og hvordan selve projektet skal takles.

Bakkende brandit skyld i Bilka-buler

En 77-årig mand fra Brande var mandag kl. 13.06 skyld i et mindre færdselsuheld på parkeringspladsen ved HerningCentret, da han bakkede sin bil ind i en anden bil ført af en 70-årig mand fra Sunds.

Bo Jensen

Udrednings- og behandlingsretten skal genskabes snarest

Af Bo Jensen, kandidat til regionsrådet for De konservative

Simon Skipper Vanggaard

1 million til mindre skolefravær

Af Simon Vanggaard (DF), formand for Børne- og undervisningsudvalget

Tina Ostersen

Vi skal også have et seniorbofællesskab i Brande

Af Tina Ostersen, byrådskandidat for Dansk Folkeparti

Min vision for et godt sted at bo, når børnene er flyttet ud.

Den ledige grund, der tidligere har huset Præstelundskolen, er en oplagt placering til et seniorbofællesskab centralt i Brande.

De konservative benyttede ”Lyserød Lørdag” til at indvie deres midlertidige valgbutik på Storegade 54. Seks af partiets kandidater havde lagt vejen forbi butikken; fra højre ses Henrik Overgaard, de konservatives spids- og borgmesterkandidat Annette Mosegaard, Kirsten York Helms, Morten Munk Østergaard, Heinrich Rune og Dina Raabjerg.

Den konservative valgbutik er åbnet

Venstre har gjort det i to omgange forud for de seneste to kommunalvalg i 2013 og 2017, for fire år siden fulgte så Fælleslisten trop og åbnede ikke bare en, men hele to valgbutikker, og i år er det så de konservative, der har åbnet en valgbutik på Storegade.

Palle Høj

Budgetforlig for 2022

Af Palle Høj, byrådsmedlem for Venstre

Spritbilist uden kørekort snuppet i Ikast

Da en 37-årig mandlig bilist fra Blåhøj lørdag kl. 20.55 blev standset af en politipatrulje på Vestergade i Ikast, viste han sig at være påvirket af spiritus.

Desuden havde manden valgt at sætte sig bag rattet i bilen, selvom han i forvejen er frakendt kørekortet.

Henrik Christensen

Brande bør have et gymnasium

Af Henrik Christensen, byrådskandidat for Socialdemokratiet

Regeringen har netop meldt ud, at man ønsker at etablere 15 nye ungdomsuddannelser rundt om i landet. En af de byer, der står nævnt som en mulighed, er vores by, Brande.

Brande Vandværk foran tocifret millioninvestering

Et af vandværkets helt store projekter i de kommende år bliver en udvidelse og modernisering af anlægget på Petersborg. Dels fordi vandværkets maksimale kapacitet ikke er tilstrækkelig til at opretholde en acceptabel forsyningssikkerhed, dels fordi der er en stigende efterspørgsel efter vand.

De otte geder på Brandlund Hede er Walliser-geder, en særligt hårdfør race, som oprindelig stammer fra Schweiz (foto: Anne-Marie Kragsig Pedersen)

Geder på heden

Fredag formiddag kom der igen dyr på Brandlund Hede.

Det er efterhånden ved at være 5-6 år siden, der sidst blev afgræsset på Brandlund Hede. Dengang var afgræsningsopgaven lagt i kæberne på en flok får, som i et par år fik selskab af 7-8 kreaturer af racen skotsk højlandskvæg.

Kørte ligeud i rundkørsel

OPDATERET: Ingen kom alvorligt til skade, da en 39-årig kvindelig bilist fra Hammerum fredag eftermiddag omkring kl. 14.30 kørte galt i rundkørslen på Fasterholtvej ved motorvejsaf-/tilkørsel Arnborg.

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022