Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Oversigt over, hvordan husene i bebyggelsen fordeler sig – i det nordøstlige hjørne, hvor terrænet er lavest, er det planen, at der skal anlægges et opsamlingsbassin til regnvand (oversigtskort fra sagsbeskrivelsen).

Hyvildvej Vest-planer klar til at blive sendt i høring

Tilbage i marts besluttede Ikast-Brande Kommunes Udviklings- og erhvervsudvalg at sætte gang i lokalplanlægningen af et nyt boligområde vest for Hyvildvej/syd for Lars Nielsens Vej. Nu bliver lokalplanen sendt i høring.

Og der blev lys

Kørende på en rød Massey Ferguson-traktor ankom julemanden sidst på eftermiddagen til Torvet i Brande, hvor hundredvis af børn og voksne ventede spændt og utålmodigt på ham.

Kasper Pauli Pedersen

Tanker om budget 2023

Af Kasper Pauli Pedersen, byrådsmedlem og gruppeformand for Socialdemokratiet i Ikast-Brande kommune

På byrådsmødet mandag den 21. november sendte vi besparelserne i forbindelse med budget 2023 i høring.

Snedkerværksted nedbrændte

Tømrer- og snedkerfirmaet L. E. Nielsen på Dørslundvej brændte torsdag eftermiddag ned til grunden i en eksplosiv brand.

Kommer der lys i juletræet i år?

Eller bliver lysene på Brandes store juletræ sparet væk? 

Det vil vise sig fredag kl. 16.30, hvor Brande City Detail har inviteret til juletræstænding på Torvet - og overskriften for arrangementet giver nok et ret godt fingerpeg om svaret på spørgsmålet.

Midtjyllands Lufthavn

Flere penge til lufthavnen

Få uger før flyselskabet DAT indstiller de daglige flyvninger fra Midtjyllands Lufthavn i Karup, godkendte byrådet i Ikast-Brande Kommune på mandagens byrådsmøde udbetalingen af et ekstraordinært driftsindskud på yderligere 559.200 kroner.

Heartland

Frem- og tilbagegang for Heartland

Årsregnskabet for Bestsellers moderselskab, Heartland, udviser markant fremgang i omsætningen – til gengæld er overskuddet skrumpet til mindre end en tredjedel af rekordåret 2020/21.

Vellykket julemarked i Blåhøj

Lørdag d. 19. november blev der igen afholdt julemarked i Blåhøj Hallen, som traditionen tro var fyldt til bristepunktet med kræmmere.

- Det var en helt igennem fantastisk dag, hvor rigtig mange slog vejen forbi, fortæller Vickie Faartoft på vegne af Blåhøj IF’s juleudvalg.

Ud i naturen med Brande Bladet

I denne uges udgave af Brande Bladet kan du både komme med ud at køre med hundeslæde og læse om, hvordan projektet med at genslynge Risbjerg Bæk skrider frem.

Tekniske problemer - igen

Vi er desværre - endnu engang - løbet ind i tekniske problemer hos vores tekniske samarbejdspartner på e-avisen. Derfor kan denne uges udgave af Brande Bladet endnu ikke læses online, men meldingen er, at der arbejdes på højtryk på at løse problemet.

Jens Jakob Askov Engmarksgård (t.v.) ses her sammen med sin læremester, Morten Rix, og sine to skoleopgaver, en ”kuffertgrill” og en båndslibemaskine.

Jens Jakob skal til DM i skills

20-årige Jens Jakob Askov Engmarksgård, der er i lære som klejnsmed hos maskinfabrikken Jyfa på Sjællandsvej i Brande, har kvalificeret sig til finalen ved DM i skills 2023.

Kristian Møller Sørensen

Kristian Møller Sørensen, der har overtaget posten som formand for KMC, aflagde for første gang formandsberetning ved virksomhedens generalforsamling, som blev afholdt i Remisen i fredags (foto: KMC).

KMC investerer i fremtiden

Trods et årsregnskab, der er påvirket negativt af energikrisen, tror KMC på positive takter i fremtiden. Virksomheden investerer derfor i et nyt innovationscenter i forbindelse med hovedkontoret i Brande.

Fuld knallertkører snuppet på Østre Allé

Kl. 00.42 natten mellem fredag og lørdag standsede politiet en 46-årig mandlig knallertkører fra Brande på Østre Allé.

Tre weekendindbrud i Brande

Politiet har i løbet af weekenden modtaget anmeldelse af i alt tre indbrud forskellige steder i Brande: på Krøsbærvej, Vibevej og Gunvorsvej Syd. På Krøsbærvej er husets bagdør blevet opbrudt.

Pakhuset

Stor uenighed om besparelser

Ikast-Brande Kommunes fem politiske udvalg har været i arbejdstøjet for at finde de besparelser på ca. 40 mio.

Christian Bruch

Tysker afløser spanier

Siemens Gamesa har udpeget Christian Bruch (bill.) som ny formand for bestyrelsen. Udpegelsen kommer en uge efter, at den tysk-spanske vindmøllegigant præsenterede et årsregnskab, som for tredje år i træk udviste et milliardunderskud.

Åbent hus hos dyrlægen

Sidste sommer overtog Berit Rasmussen Brande Dyreklinik, og godt et års tid senere har hun flyttet klinikken tværs over Fynbogården til de lokaler, der tidligere husede Brande Bladets trykkeri.

Nu kan det være nok!

Af Jan Svendsen, cyklist

Jeg er vred. Det lyder jo skidt, og måske skal jeg lige falde lidt ned, men jeg har været oppe i det røde felt.

Gang i juleforberedelserne

Onsdag formiddag gik 8-10 mand fra Brande City med 2 x Preben – Christensen og Sørensen - i spidsen i gang med at pynte Storegade, Torvet og Jernbanegade op til jul.

BioMar buldrer frem

Selvom de afsatte mængder faldt marginalt, oplevede fiskefoderproducenten BioMar alligevel en omsætningsvækst på godt 40 % i årets tredje kvartal, og kvartalets overskud før skat voksede med 50 %.

Presset knallertkører på Storegade

En 22-årig mandlig knallertkører fra Herning påkørte tirsdag kort efter kl. 16 en parkeret bil på Storegade.

Som årsag angav herningenseren, at han blev presset ind til siden af en forbipasserende bil, men politiet har ingen oplysninger om bilen.

Green-Hill

Green-Hill helt på toppen

2023 tegner til at blive et fantastisk år for det lokale folk-rockband, Green-Hill: Ikke nok med at bandet kan fejre 25-års jubilæum under sit nuværende navn, det bliver også en rund dag, når bandet 11.

Annette Mosegaard

Konservative ønsker ikke at lukke Blåhøj Skole

Af Annette Mosegaard, Henrik Overgaard, Kirsten York Helms, Dina Raabjerg og Annette Øgaard, den konservative byrådsgruppe, Ikast-Brande Kommune

Te Hytten springer ud på lørdag

Det er efterhånden ved at være et par år siden, tandlæge Ban Harrestrup (bill.) overtog Tomas Bjerres klinik i Nørregade, og nu er hun klar med en udvidelse i nabolokalet – ikke med flere klinikrum og tandlægestole, men med en café med navnet Te Hytten.

Punkteret spritbilist

Søndag aften kort før kl. 20.30 blev en chauffør fra SOS Dansk Autohjælp opmærksom på en havareret bilist, som var kørt ind i nødsporet ca. en km. før afkørsel 12 Brande Nord på Midtjyske Motorvej.

Sovende mand amok på motorvejen

Kort efter midnat natten til lørdag blev politiet alarmeret af forbipasserende bilister, som havde set en mand gå rundt på Midtjyske Motorvej ved Arnborg.

Taekwondotilskud skal tilbagebetales

Brande Taekwondoklub skal tilbage halvdelen af det tilskud, foreningen har fået bevilget til elitesamarbejdet med taekwondoklubberne i Esbjerg og Vejle.

For at forbedre trafiksikkerheden for cyklister i rundkørslen, hvor Vejlevej og Thyregodvej mødes, skal der etableres egentlige cykelstier i hele rundkørslen, og samtidig skal den eksisterende cykelbane i rundkørslen nedlægges (illustration: Ikast-Brande Kommune).

Rundkørsel på Vejlevej tilpasses – får cykelstier i stedet for cykelbaner

I 2021 fik Ikast-Brande Kommune bevilget tilskud fra den statslige cykelpulje til at etablere cykelstier på Vejlevej mellem bygrænsen og rundkørslen ved Thyregodvej.

Fælleslisten

Åbent brev til borgmester Ib Lauritsen vedr. Blåhøj Skole

Kære Ib,

Fælleslisten appellerer hermed til dig om at genoverveje Blåhøjs sag. Forligspartierne besluttede på Børne-, kultur- og fritidsudvalgets møde den 9/11 at indstille Blåhøj Skole til lukning sommeren 2023. Den beslutning er vi uenige i.

OK

Tankede benzin i stedet for diesel og løste selv problemet

Torsdag omkring kl. 19 var en 51-årig mand fra Brande så uheldig at få fat i den forkerte tankpistol, da han skulle tanke sin bil på OK-tanken ved Kvickly. I stedet for diesel fik manden derfor hældt 10-15 liter benzin på sin bil, inden han opdagede fejlen.

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023