Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Frivillige holder biblioteket åbent efter lukketid

Fra starten af februar vil frivillige på skift holde åbent på Brande Bibliotek efter lukketid. Brugerne kan se frem til en øget åbningstid på Brande Bibliotek hver mandag og onsdag, nærmere bestemt 2 timer lige i forlængelse af bibliotekets betjente åbningstid, hvilket vil sige mandag fra kl.

Heller ingen ekstra penge til turismen i anden omgang

I starten af december nedstemte et knebent flertal i Erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalget (EVB-udvalget) et forslag om at øge den årlige betaling til turistsamarbejdet med Herning med 250.000 kroner.

En Kattegatbro er en vanvittig ide

At bruge op mod 136 mia. kr. på en bro til biler og tog er jo helt vanvittigt.

Til de tvivlere, som satser på tog og dermed også en togbro eller alternativt ingen bro:

Italienske Vera Bugatti er en af de kunstnere, der har deltaget i samtlige foregående street art-festivaler i Brande. 

Penge til kulturelle jubilæumsarrangementer

2020 byder på flere jubilæer indenfor kulturområdet i Ikast-Brande Kommune, som alle får en økonomisk håndsrækning fra Ikast-Brande Kommunes Kultur- og fritidsudvalg.

Nægtede at oplyse sit navn – endte i fængsel

En 34-årig mand fra Ejstrupholm endte torsdag i fængsel i forlængelse af det, politiet betegner som en helt rutinemæssig fogedsag.

Kim Larsen

Kim Larsen stod sidste gang på scenen i Brande i forbindelse med Sensommerrock i 2011. Fredag d. 24. januar fortæller Flemming Både om hans liv og spiller hans musik ved et arrangement i Skærlund Forsamlingshus (arkivfoto: Mikael Lund).

Kim Larsen-aften i Skærlund Forsamlingshus

Fredag d. 24. januar kommer Flemming Både igen til Skærlund Forsamlingshus, denne gang for at spille Kim Larsen- og Gasolin-musik.

The Boss spiller Bruce Springsteens musik i RemisenBrande fredag d. 24. januar (PR-foto).

The Boss - Tribute To Springsteen

Talemåden ”vogt dem for efterligninger” kan ikke bruges her, for det er som at være til koncert med ”The Boss” himself. Glæd dig!

Det er vel nok det tætteste, man kommer på en Bruce Springsteen-koncert, når The Boss indtager scenen i RemisenBrande fredag, d. 24. januar.

Tre rumænske tyve anholdt i Blåhøj

Politiet fik onsdag en henvendelse fra en borger, der havde observeret 3 mænd i en rumænsk indregistreret hvid kassevogn købe stort ind i Bauhaus i Herning.

Blåhøj med i kampen om landsbyprisen

13 byer kæmper om Region Midtjyllands landsbypris 2020. Blandt de 13 byer er Blåhøj.

Sefko Boskailo (t.v.) er den gennemgående figur og daglige leder af Brikken – præcis som han var det i Pakhuset. Han ses her sammen med Eli Holm Nicolaisen, der er leder af ungdomsskolen i Brande.

Brikken har afløst Pakhuset

Ungdomsskolens nye lokaler på Mylius-Erichsensvej har betydet mere plads og flere muligheder for de unge.

Foreningen Nordens generalsekretær, Peter Jon Larsen, havde taget turen fra København til Brande for at fortælle om udbyttet af jubilæumsåret og foreningens tilstand i øvrigt. Til venstre i billedet ses formanden for lokalforeningen i Brande, Bodil Porsbjerg.

Norden fejrede fødselsdag – igen

Sidste år kunne Foreningen Norden fejre 100-års fødselsdag i Danmark, og tirsdag var det så lokalforeningen i Brandes tur til at fejre rund fødselsdag.

DSV Panalpina has left the building

Brande er i al stilfærdighed blevet en virksomhed fattigere. Det er den verdensomspændende transport- og logistikvirksomhed, DSV Panalpina, der har rømmet firmaets filial på Nordlundvej.

Simon Skipper Vanggaard

Viceborgmester dropper folketingskandidatur

Dansk Folkepartis gruppeformand og 1. viceborgmester, Simon Skipper Vanggaard, dropper sit folketingskandidatur til fordel for familien.

Måske alligevel ekstra penge til turismen

I starten af december nedstemte et knebent flertal i Erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalget et forslag om at øge den årlige betaling til turistsamarbejdet med Herning med 250.000 kroner.

Fra venstre ses Kurt H. Jørgensen (TrygFonden), Michael Koch (FCM Samfund), Berit Schultz Thynebjerg (FCM Samfund), Preben Rokkjær (FC Midtjylland) og Hans Kurt Larsen (TrygFonden) i forbindelse med overrækkelsen i onsdags på MCH Arena (foto: FCM Samfund).

3 mio. fra TrygFonden til FCM Samfund

Med 3 millioner kroner fra TrygFonden gennemfører FCM Samfund sammen med partnerne ALPI, DK Company, Rationel Vinduer og Vestjylland Forsikring et ambitiøst projekt, der ruster unge uden for arbejdsmarkedet til et liv i arbejde eller under uddannelse.

Ferah

Ferah: En usædvanlig viljestærk og målrettet ung mand fra Eritrea

Af Ejgil Jessen Hansen.

I maj 2015 ankom Ferah til Brande. Han havde siden august 2014 opholdt sig i et dansk asylcenter efter at være flygtet fra Eritrea.

Hurtigt ind og ud

I løbet af tre kvarter har der søndag eftermiddag været indbrud i en lejlighed på Stationsvej.

Mellem kl. 13.15 og kl. 14 er lejlighedens hoveddør blevet brudt op, og der er på trods af det korte tidsrum er rodet en del rundt i lejligheden.

Indbrud i pølsevogn

Natten mellem fredag og lørdag har der været indbrud hos Drop In-Grill (tidl. Karens Kaffevogn) på N.I. Møllersplads.

I tidsrummet fra fredag kl. 20.20 til lørdag kl. 11.30 er pølsevognens fordør blevet brudt op med et koben, men der er formentlig ikke stjålet noget fra stedet.

Natalie R. Lauridsen

Sidste års vinder af titlen som Årets Navn, Natalie R. Lauridsen fra Brande Taekwondo Klub.

To priser bliver til tre

Udnævnelsen af Årets Navn og Årets Forening bliver i år udvidet med en nyindstiftet kulturpris, og hæderspriserne får nu deres helt eget gallaarrangement i RemisenBrande.

Et gok i nødden til Urban Street Zone

Tredje gang var heller ikke lykkens gang for Urban Street Zone, da Ikast-Brande Kommunes Folkeoplysningsudvalg forleden genbehandlede street sport-foreningens ansøgning om lokaletilskud til foreningens hal nr. 2, en hal borgmester Ib Lauritsen indviede 9. februar sidste år.

Hardinger Band

Dyre musikalske bekendtskaber

For første gang kunne musikforeningen Branderocker.dk torsdag afholde generalforsamling i foreningens eget klublokale ved OK-tanken på Brandlundvej.

Rygning forbudt

Røgfrie skoler

Efter sommerferien er det definitivt slut med at ryge på folkeskolerne i Ikast-Brande Kommune. Rygeforbuddet omfatter både elever og ansatte.

Henrik Engedahl (t.v.), Søren Grarup og Bjarne Rahbek (t.h.) tester den nye træbro mellem Vibevej og Solskrænten – og broen bestod!

Solskrænten og Vibevej er nu forbundet

”Brandes længste træbro” og ”årets første færdiggjorte anlægsprojekt” er bare et par af prædikaterne, der kan knyttes til den nyetablerede træbro, som nu forbinder Vibevej-kvarteret med Solskrænten på den modsatte side af Brande Å.

Ung bilist kørte i grøften

Tirsdag eftermiddag kl. 15.52 skete der et solouheld på Brandevej mellem Brande og Ejstrupholm. Her kom en 19-årig kvindelig bilist kørende i vestlig retning, da hun ud for kantpæl 38,6 km. af uforklarlige årsager mistede herredømmet over bilen og kørte af vejen.

Modelfoto.

Hund indebrændte i Smedebæk

Kl. 00.59 natten til onsdag blev brandfolkene fra Falck i Nr. Snede kaldt ud til en brand i en garage på Ikastvej i Smedebæk. Anmelder af branden var en nabo, der var blevet vækket af sin gøende hund.

Allerede fra 10-årsalderen kan man som musikskoleelev blive en del af nytårskoncerterne (arkivfoto: Mikkel Mikkelsen)

Fuld blæs på blæserne

Messingblæsere, træblæsere, strygere, dirigenter og sangsolister spiller mange af hovedrollerne i musikskolens nytårskoncerter i RemisenBrande 17. og 18. januar, hvor man også kan opleve noget så sjældent som en skrivemaskinesolo.

Vågen vægter forhindrede indbrud hos BTX

En på trods af tidspunktet særdeles årvågen vægter fra vagtselskabet G4S forhindrede natten til tirsdag et større indbrud hos modekoncernen BTX på Nordlundvej.

Overvågningsbilleder fra Den Jyske Sparekasse.

Politiet offentliggør overvågningsbilleder fra bankrøveri

Midt - og Vestjyllands Politi har valgt at offentliggøre en række overvågningsbilleder fra det røveri, Den Jyske Sparekasses filial i Brande blev udsat for i torsdags. Det gør politiet i håb om, at vidner kan hjælpe med at identificere de to røvere.

Fremgang for Håndboldens Dag

For anden gang inviterede Brande HK lørdag til Håndboldens Dag i alle tre Brande-haller.

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 28 jan.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 28 jan.

  Årsmøde i Gigtforeningen

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Lokalgruppen Ikast-Brande (Se annoncen i Focus uge 3)

 • 29 jan.

  Foredrag

  Sted: Nørre-Snede (Se annoncen i FOCUS uge 4)
  Arrangør: Ikast-Brande Bibliotek

 • 29 jan.

  Koncert i Brande Kirke

  Sted: Brande Kirke
  Arrangør: Irma Andersen og Aktivitetsudvalget

 • 30 jan.

  Lauritz.com vurderingsarrangement

  Sted: RemisenBrande, Remisevej 1

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019