Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Jack & Jones Cup 2020 aflyst

Brande Håndboldklub valgte torsdag aften at aflyse 2020-udgaven af den traditionsrige træningsturnering Jack & Jones Cup, som i 2018 kunne fejre 25-års jubilæum. Beslutningen er en direkte konsekvens af meldingen om, at forsamlingsforbuddet alligevel ikke vil blive lempet.

Sussi og Leo

Ingen ændringer i programmet

Ganske vist bliver grænsen for, hvor mange der må forsamles på et sted, alligevel ikke hævet fra 100 til 200 personer 8. august, men det får ingen betydning for de planlagte arrangementer på og omkring Torvet lørdag.

VW i brand på motorvejen

OPDATERET: For anden gang indenfor et halvt døgn måtte brandfolkene fra Falck i Brande i aktion torsdag eftermiddag, da de kort efter kl. 16 blev kaldt ud til en bilbrand på Midtjyske Motorvej.

Kommunale jubilarer fejret på rådhuset

Onsdag d. 5. august blev 7 kommunalt ansatte jubilarer fejret på rådhuset i Ikast. Fejringen har været udskudt to gange blandt andet pga corona, så derfor ligger flere af jubilæerne noget tilbage i tiden.

Hurtig knallert standset på Herningvej

Onsdag kl. 17.55 lykkedes det en politipatrulje at bringe en 16-årig lokal knallertkører til standsning på Herningvej.

Cigaret startede brand

Det var en tændt cigaret, der forårsagede den brand, som tidligt torsdag morgen raserede en lejlighed på Drosselvej i Brande.

Ifølge politiets oplysninger havde lejlighedens 48-årige mandlige beboer smidt sig på sofaen med en tændt cigaret, hvorefter han var faldet i søvn.

Lejlighed udbrændt på Drosselvej

De lokale brandfolk blev revet ud af sengen kl. 04.30 her til morgen, hvor de blev kaldt ud til en brand i en lejlighed på Drosselvej.

Åbningsfesten er i gang!

Præcis kl. 10.00 klippede Anita R. Kristensen det røde bånd som tegn på, at Chic nu er flyttet fra butikkens mangeårige placering på Storegade 24 og 3 numre længere hen ad byens hovedstrøg til den tidligere Tøjeksperten-butik.

Vis hensyn!

I løbet af weekenden har lokalpolitiet i Herning modtaget ikke færre end 59 anmeldelser om det, der i politisprog betegnes som ”musik til ulempe”. Anmeldelserne fordeler sig over hele politikredsen, som omfatter Herning og Ikast-Brande Kommune.

Venstre-formand gik til stålet

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, besøgte tirsdag eftermiddag virksomheden Give Steel i Brande som led en rundtur i det jyske bagland.

USZ-formand Rune Lyager (t.h.) dirigerer med tropperne. Siddende med svejsevisiret slået op ses Thomas Meyer Jensen, der sammen med bestyrelseskollegaen Jonas Korsager er hovedkræfterne bag projektet.

De første sammensvejsninger er klaret

Før sommerferien fik street sport-foreningen Urban Street Zone Ikast-Brande Kommunes Kultur- og fritidsudvalgs velsignelse til at bruge halvdelen af et bevilget ekstraordinært udviklingstilskud på 300.000 kr.

To af Danmarks billigste fjernvarmeselskaber vil samarbejde

Onsdag d. 12. august skal der sideløbende afholdes ekstraordinære generalforsamlinger i Blåhøj Energiselskab og Filskov Energiselskab.

Jakob Rønberg

Ny butikschef i Kvickly Brande

Efter 3 år i spidsen for Kvickly Brande forlod Anders Kristensen med udgangen af juli varehuset for at overtage stillingen som leder af Kvickly i HerningCentret, og mandag havde hans afløser, Jakob Rønberg (bill.), så første arbejdsdag i Brande.

Bil uden nummerplader standset

Kl. 01.05 natten til mandag blev en politipatrulje opmærksom på en 27-årig mandlig bilist fra Brande, der kørte rundt i området omkring Jyllandsvej/Gl. Thyregodvej i en bil uden nummerplader.

Klatretyve hos Jysk

Omkring midnatstid natten mellem fredag og lørdag har Jysk på Vestergårdsvej haft besøg af et par uønskede kunder, som først forcerede et ca. 2 meter højt hegn, før de stjal tre lounge-stole af mærket Jutlandia, to sorte og en grå.

Dobbelt narkofangst i Brande

En politipatrulje aflagde torsdag kl.

Hannibal Gregersen (t.v.), som i forbindelse med ejerskiftet er blevet forfremmet til afdelingsleder, ses her sammen med Niels Frederik Olsen, som egentlig er gået på pension, men stadig kan overtales til at tage en tørn, når der – som nu – er ekstra travlt i forbindelse med høsten.

Møllen på Uhrevej har fået nyt navn på gavlen

Der er kommet nyt skilt på gavlen på møllen på Uhrevej. Indtil udgangen af juni var det Hedegaard A/S, der drev møllen, men pr. 1. juli overtog Vestjyllands Andel både den og tre andre Hedegaard-/Danish Agro-afdelinger i henholdsvis Fjelstervang, Gesten og Bedsted i Thy.

Tage Olsen (t.h.) har netop knaldet ballonen som tegn til afgang. Bag Niels Fuglsang ses de to lokale byrådsmedlemmer, Frank Heidemann Sørensen (med cykelbrillerne) og Kasper Pauli Pedersen (t.h.).

Europaparlamentariker lagde vejen forbi Torvet

Der er nok ikke den store sandsynlighed for, at Brande nogensinde bliver udpeget som start- eller målby for hverken Tour de France, andre store, internationale etapeløb eller for den sags skyld Danmark Rundt, men fredag smagte det – om man så må sige – en smule af fugl, da Socialdemokratiets medl

Lars Bondo Krogsgaard

Vestas-mand i spidsen for Siemens Gamesas landvindmøller

Siemens Gamesa skiftede fredag ud på tre centrale poster i vindmøllegigantens ledelsesteam. Det bliver en erfaren dansker med en fortid hos bl.a. Vestas og Siemens Wind Power, der skal få virksomhedens problembarn, landvindmøllerne, tilbage på sporet.

Endelig – tid igen til kroket

Hvis man tror at ældre mennesker ligger på sofaen og får en morfar hver eftermiddag ville et besøg på Brande Stadion onsdag eftermiddag i denne uge have rykket gevaldigt ved den tankegang.

Kærestepar i knibe

Fem minutter efter midnat natten til fredag standsede en politipatrulje en VW Up på Kvicklys parkeringsplads. I bilen befandt sig et 19-årigt lokalt kærestepar.

Tip gav narkofangst

En politipatrulje aflagde torsdag kl.

Siemens Gamesa bløder milliarder

Covid-19 samt udfordringerne i landvindmølleforretningen får skylden for, at Siemens Gamesas regnskabsresultat i tredje kvartal af regnskabsåret 2020 er næsten en halv mia. euro (3,6 mia. kr.) dårligere end sidste år.

Stjålet bil fundet igen

Kl. 08.04 onsdag morgen blev der anmeldt et tyveri af en Citroën C3 på Nordlundvej. Bilen var blevet stjålet fra husets indkørsel i tidsrummet fra tirsdag kl. 19 til onsdag kl. 7.45, men den nåede kun at være forsvundet i godt et halvt døgn, inden den dukkede op igen.

Lennart Poulsgaard (t.h.) fra Brande Hallernes bestyrelse og centerchef Ole Madsen (t.v.) tager i forening det første spadestik til den hårdt tiltrængte udvidelse af Brande Hallernes parkeringsplads.

Brande Hallerne fordobler antallet af p-pladser

Mandag blev der taget hul på arbejdet med at udvide Brande Hallernes parkeringsplads på Ågade til omtrent det dobbelte.

Indbrudsbølge på Skovbrynet

OPDATERET: Politiet har tirsdag modtaget anmeldelse af ikke færre end tre indbrud på Skovbrynet, som alle er sket i tidsrummet fra mandag middag til tirsdag formiddag.

Bjarne U. Pedersen

40 år hos Partner Revision

Lørdag d. 1. august er det 40 år siden, statsautoriseret revisor Bjarne Ulrik Pedersen blev ansat hos Partner Revision.

Indehaver Anita R. Kristensen (t.v.) og Hanne Simmelgaard tog mandag for alvor fat på arbejdet med at flytte Chic til de nye lokaler 50 meter henne ad Storegade.

Chic gør klar til indflytningsfest

Det brune papir har efterhånden hængt i vinduerne i Tøjekspertens gamle butik på Storegade 30 i nogle måneder, men fra på næste onsdag (5. august) er det slut. Præcis kl. 10 slår Anita R.

Indbrud i villa under renovering

Kort før middag søndag modtog politiet anmeldelse af et indbrud i en villa under renovering på Vejlevej.

Tyven havde skaffet sig adgang til villaen ved at fjerne en træafdækning fra et vinduesparti.

Mads Engholm

Pårørende er coronakrisens glemte helte

Coronakrisen har sat en tyk steg under, hvor vigtige pårørende til mennesker med psykisk sygdom er. Lad os anerkende dem og give dem den hjælp, de skal bruge.

Af landsformand for foreningen Bedre Psykiatri, Mads Engholm.

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS
Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019