Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

SG 14-222 DD

Computervisualisering: Siemens Gamesa Renewable Energy.

Kæmpemøller til Taiwan og USA

I sidste uge præsenterede Siemens Gamesa vindmøllevirksomhedens hidtil største havvindmølle, den nye gearløse SG 14-222 Direct Drive.

Nu er den nye mølletype blevet udvalgt til det kommende Hai Long 2-projekt i Taiwan, som i første omgang skal have en kapacitet på 300 MW.

Dødens Eliksir

Byguider skal fortælle turisterne om Brandes fortræffeligheder

Arbejdsgruppen håber på mindst 20 byguider i Brande.

Af Ejgil Jessen Hansen

Udendørs fitness-område udsat for hærværk

Det er ikke meget mere end 3 måneder siden, borgmester Ib Lauritsen indviede Brande Fitness’ nye udendørs træningsområde ved Brande Hallerne.

Ung kvinde fik flaske i ansigtet

En 19-årig kvinde fra Snejbjerg ved Herning blev kort efter midnat natten til søndag udsat for det, der i politisprog betegnes som ”kvalificeret vold”, da hun forlod værtshuset Hosekræmmeren i Torvegade for at tage hjem.

Kasper Pauli Pedersen

Politisk lederskab

Af Kasper Pauli Pedersen, fungerende gruppeformand for Socialdemokratiet i Ikast-Brande byråd

Natlig tyvejagt på Nordlundvej

En af politiets hundepatruljer kom ret pludseligt på arbejde natten til søndag. 

Kort efter midnat mødte patruljen en modkørende bil, hvis fører tilsyneladende ikke var indstillet på at blive konfronteret af ordensmagten.

 

Ved pinsegudstjenesten i 2017 måtte man grundet vejret rykke den udendørs gudstjeneste indenfor i Remisen. Ved den lejlighed faldt 2. pinsedag sammen med grundlovsdag, så fhv. biskop Kjeld Holm var inviteret til at holde grundlovstalen. Han medvirker ikke ved drive in-gudstjenesten i år, men det gør det farverige altertæppe fremstillet af elever fra Uhre Friskole givetvis (arkivfoto: Mikael Lund).

Udendørs pinsegudstjeneste bliver til drive in-gudstjeneste

Siden Brandes 100-års jubilæum som stationsby i 2014 har der hvert år 2. pinsedag været afholdt gudstjeneste i eller – når vejret har været til det – foran RemisenBrande.

Så skal der bygges boliger på Uhre Byvej

Tegningerne har ligget klar i flere år, men nu skal det være: 25. maj tager Mikal Zacho Rasmussen fat på at støbe fundamentet til tre nye boliger på den tomme grund på Uhre Byvej 43 mellem kirken og friskolen.

Sparekassens kvartalsregnskab påvirket af coronakrisen

Den Jyske Sparekasse er kommet ganske godt fra start i 2020. De første tre måneder har fortsat været præget af det høje aktivitetsniveau, som også kendetegnede 2019, og sparekassens basisindtjening på 42,3 mio. kr. ligger over budgettet for kvartalet.

Mere musik på Engparken

På dronningens fødselsdag d. 16. april havde Engparken besøg af Citrondrengen fra Give, der gav en udendørs koncert på plænen ned mod Sædbækken, og onsdag kunne plejecenterets beboere igen glæde sig over en musikalsk oplevelse under åben himmel.

Første vinder i BoostBrande kampagnen

Katja Lund Kasandric blev den første heldige vinder i BostBrandes konkurrence i uge 19, hvor Telekæden Brande havde sat en robotstøvsuger på højkant.

Her ses den heldige vinder sammen med Bent Jensen fra Telekæden Brande.

Brande bare vokser og vokser

Efter i to år i træk at have været den by, der relativt set er vokset mest, var Gludsted i 2019 den by i Ikast-Brande Kommune, der oplevede det største fald i indbyggertallet. Til gengæld overstiger antallet af indbyggere i Brande for første gang nogensinde byens postnummer.

Computervisualisering: Siemens Gamesa Renwable Energy.

Hidtil største havvindmølle fra Siemens Gamesa

Siemens Gamesa har netop præsenteret vindmøllevirksomhedens hidtil største havvindmølle, den nye SG 14-222 Direct Drive (gearløs).

Finansiering af vindmøllepark udløser penge til kræftforskning

Opførelsen af verdens indtil videre største havvindmøllepark. Hornsea 2, udløser penge til forskning i brystkræft.

Andrea Højhus, 6.a (forrest) og Victoria Madsbjerg, 6. b (t.v.) var mandag tilbage på Dalgasskolen for første gang i mere end to måneder.

Endelig i skole igen!

Mandag kunne de ældste elever vende tilbage til skolerne i både Uhre, Blåhøj og Brande. Siden midten af marts er de blevet undervist hjemmefra, men nu er de tilbage på skolebænken, i første omgang indtil sommerferien.

Botilbud åbner nu også for besøgende

Da Ikast-Brande Kommune torsdag åbnede for udendørs besøg på kommunens plejecentre og rehabiliteringscenter, var de kommunale botilbud ikke omfattet af beslutningen. Det blev de først fredag med virkning fra idag, mandag d. 18.

Carsten Kissmeyer

Vigtige Venstre-aftryk på aftale om klimatilpasning

Af MF Carsten Kissmeyer (V), energi- og forsyningsordfører.

Brande-dreng er med til at styre ”Hjernekassen” og ”Brinkmanns Briks”

Christoffer Heide (bill.) er født og opvokset i Brande. Han er uddannet journalist, og så er han producer på to populære radioprogrammer på Danmarks Radios P1, "Hjernekassen" med hjerneforsker m.m., Peter Lund Madsen, og "Brinkmanns Briks" med psykolog Svend Brinkmann.

Artium tager form

Byggeriet af den nye skole i Centerparken, der har fået navnet Artium, skrider planmæssigt fremad, og de bygninger, der skal afløse den skimmelsvampramte Præstelundskole, er for alvor begyndt at skyde op ad jorden.

Tag med på besøg på byggepladsen i næste uges udgave af Brande Bladet.

Så sent som i onsdags blev beredskabet sat på prøve i forbindelse med den store brand på Sandfeldvej.

Rabat på beredskabssamarbejdet

Byrådet godkendte på sit seneste møde budgettet for de kommende år for Brand og Redning MidtVest, beredskabssamarbejdet med nabokommunerne Herning og Ringkøbing-Skjern.

Jenny og Abel fejrer jernbryllup

Den 18. maj er det 70 år siden Jenny og Abel Rasmussen blev gift i Brande kirke

Af Villy Guldbrand Jensen - 

- Jeg husker tydelig at provst Otte, som viede os, sagde: Ja så kan I jo fejre guldbryllup i år 2000.

MidtAu2 har skiftet ejer

Ib Møller Pedersen (t.v.) har med virkning fra 1. januar i år solgt autoværkstedet MidtAu2 på Herningvej til Tommy Duelund Sørensen. Aftalen om overdragelsen faldt endeligt på plads i starten af denne måned.

Bibliotekerne åbner igen!

Bibliotekerne i Ikast-Brande åbner igen mandag d. 18. maj, dog med et begrænset tilbud på flere måder. Alle, både ansatte og borgere, skal i den kommende tid kunne føle sig trygge både ved at benytte og arbejde på biblioteket.

Ikast-Brande topper låneliste

Social- og indenrigsministeriet har givet 17 kommuner adgang til at kunne optage lån for i alt 500 mio. kr. Lånemuligheden er et resultat af aftalen mellem regeringen og KL fra 26. marts om tiltag, der skal afbøde konsekvenserne af Covid-19.

Ole Revsgaard Andersen

Silkeborg Sygehus skal have egen ledelse

Af Ole Revgaard Andersen, Hampen, regionsrådsmedlem for Dansk Folkeparti.

Ovenpå en ulykkelig sag om fyring af en ledende overlæge på Silkeborg Sygehus, er samarbejdet mellem Silkeborg Sygehus og ledelsen i Hospitalsenhed Midt og særligt ledelsesstrukturen i denne blevet kritiseret.

Brandlundparken

Besøgsforbud på plejecentre ophæves

Som en af de sidste kommuner i Danmark har Ikast-Brande ved en borgmesterbeslutning onsdag besluttet, at nære pårørende til beboere på plejecentre og rehabiliteringscentret kan mødes med deres nærmeste på visse udearealer efter nærmere aftale.

Hidtil stærkeste 1. kvartal fra BioMar

På trods af usikkerheden som følge af den globale coronapandemi har både fiskefoderproducenten BioMar og virksomhedens moderselskab, børsnoterede Schouw & Co. A/S, leveret det stærkeste regnskabsresultat nogensinde for et 1. kvartal.

Formand for Brande City, Preben Christensen (t.v.), Lennart Poulsgaard fra Brande Hallernes bestyrelse og centerchef Ole Madsen (t.h.) ses her på petanque-banen, der – hvis planerne bliver til virkelighed – må vige for at gøre plads til et nyt køkken- og café-område i forbindelse med svømmecenteret.

Brande Hallerne med store byggeplaner

Det moderne forsamlingshus – ”Brandes Hus” – er visionen for en tilbygning til Brande Hallerne, der skal fungere som en sammenkobling den nye skole, Artium, som for øjeblikket er under opførelse i Centerparken. Skal visionerne blive til virkelighed, kræver det et tocifret millionbeløb.

Gårdbrand på Sandfeldvej

Kort før kl. 8 blev brandfolkene fra Falck i Brande kaldt ud til en gårdbrand på Sandfeldvej 27 nordvest for Brande.

Her var der udbrudt brand i gårdens maskinhus.

Hilsen fra Brandes butikker

En hilsen fra Brandes butikker med tak fordi I støtter lokalt!

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019