Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Silas var strandet i Panama

Fredag d. 13. marts opfordrede Udenrigsministeriet alle de danskere, der opholdt sig i udlandet, til at rejse hjem til Danmark.

Ikast-Brande står sammen om at holde afstand

Politi og Ikast-Brande Kommune roser kommunens borgere for at tage situationen alvorligt og opfordrer til vedholdenhed, så samfundet gradvist kan åbnes op efter påske.

Tilbud fra din lokale butik - Rema 1000

Vi har i REMA 1000 valgt at gøre brug af den nye mulighed, hvor dagligvarehandelen ekstraordinært kan holde åbent Skærtorsdag og Påskedag.

Usmagelig overskrift

Jeg troede ikke mine egne øjne, da jeg i Brande Bladet læste følgende overskrift fra Brande Bladets redaktør:

”Lad nu være med at lytte til Mette Frederiksen”

Midlertidig vej kan blive til permanent sti

I forbindelse med kloakrenovering på Tinghøjvej skal der etableres en midlertidig vej mellem Tinghøjvej og Mylius-Erichsensvej.

Bestseller hjælper de danske myndigheder

Bestseller har de seneste par uger været i dialog med de danske regioner og de danske myndigheder om at hjælpe i den nuværende Covid-19-situation.

Anders Kristensen

Tilbud fra din lokale butik - Kvickly

Kvickly ønsker god påske

Kundevenlige åbningstider i påsken:
Mandag – onsdag 7-21
Skærtorsdag 10-17
Langfredag lukket
Lørdag 7-21
Påskedag 10-17
2. påskedag lukket

Fot af tilbud fra Chic

Tilbud fra din lokale butik - Chic

FØDSELSDAGSTILBUD

DIM - de næsten "usynlige" nylonstrømper

Køb 3 for 2 - normal 99.95 kr. pr. pk.
(så længe lager haves)

Chic
Storegade 24, Brande

Ib Lauritsen

Borgmestre online

Ikast-Brande er den kommune i regionen, der er hårdest ramt af stigende arbejdsløshed. Til gengæld var kommunens medarbejdere godt forberedt, da Covid-19 satte samfundet i stå.

Brandårsag forbliver ukendt

Politiets teknikere har afsluttet undersøgelserne af den brand, som fredag d. 20. marts kostede en 61-årig mandlig beboer af et rækkehus på Engtoften i Ejstrupholm livet.

En stor familie – blev endnu større

Det var en tilfældighed der gjorde at Hilde Jensen i dag betragter sin familie 2 mand større end oprindeligt.

Af Villy Guldbrand Jensen

Med 3 børn og 9 børnebørn kan Hilde og Steen Jensens familie nå rundt om juletræet uden hjælp.

Peter Rystok

Over Kælderen køber legendarisk vinhandel i Århus

Vinhandlen Over Kælderen i Brande køber den mere end 70 år gamle Aarhus Vinhandel i M.P. Bruuns Gade i Århus. For århusianere en legendarisk butik og en af byens ældste.

Hallen, som Ikast-Brande Kommunes Teknik- og miljøudvalg har meddelt landzonetilladelse til, er markeret med rødt (kortudsnit: Ikast-Brande Kommune).

Landzonetilladelse til en hel hal

Ikast-Brande Kommunes Teknik- og miljøudvalg besluttede på sit møde i sidste uge at imødekomme kloakmester Bruno Egebjergs ansøgning om en landzonetilladelse til en udvidelse af kloakrenoveringsfirmaets domicil på Enkehøj 62-66.

Antallet af corona-smittede indlagte er faldet

For første gang siden Sundhedsstyrelsen begyndte at opgøre antallet af indlagte smittet med Covid-19 (Corona-virus), er antallet faldet.

Gadelys genudsendes

Tirsdag den 3. marts kl. 12.00 var sat som frist for at afgive tilbud på rådgiverarbejdet vedrørende udskiftning af gadelyset på Storegade i Brande. Ved fristens udløb var der imidlertid kun indkommet et bud, så nu skal licitationen gå om.

Endnu et sammenstød i farligt kryds

OPDATERET: Tirsdag morgen kl. 06.19 skete der endnu engang et trafikuheld i det notorisk farlige vejkryds øst for Fasterholt, hvor Ejstrupvej/Fasterholtvej krydser Klinkhøjvej og Dørslundvej.

Indbrud på Åkrogen

I perioden fra torsdag kl. 21 til mandag kl. 14.30 har der været indbrud i en villa på Åkrogen, hvor et vindue er blevet opbrudt.

Tøjeksperten og Wine’N Fun klar til åbning

Det er ikke alt, der står stille i øjeblikket. For eksempel må butikker, der ikke er beliggende i centre, gerne holde åbent, og det benytter Morten Orluf (t.h.) og Søren Rasmussen sig af, når de torsdag indvier deres nye fælles butik på Storegade.

Brande Kirke

Gudstjenester på nettet

- Vi er her stadigvæk, selvom kirken er lukket. Det understreger sognepræst Anne T. Dolmer, som sammen med sine kolleger, Rie Mortensen og Arne Holst-Larsen, nu er blevet digitale.

Genbrugspladsen genåbner tirsdag

Siden fredag d. 13. marts har genbrugspladserne over hele Ikast-Brande Kommune været enten helt eller delvist lukket, men tirsdag åbner de igen.

Cannabis-påvirket bilist standset på Herningvej

I forbindelse med optagelse af rapport om ATV-tyveriet på Mylius-Erichsensvej havde politiet en patrulje i Brande søndag formiddag, og det blev en bekostelig affære for en 25-årig mandlig bilist fra Brande.

ATV stjålet på Mylius-Erichsensvej

Politiet har modtaget anmeldelse af et tyveri af en Yamaha ATV model YFM90 med stelnr. DK-RF3AB12WOJ0006243.

ATV’en er stjålet fra Mylius-Erichsensvej i løbet af natten til fredag, nærmere bestemt i tidsrummet fra kl. 22.30 torsdag aften til kl. 8.30 fredag morgen.

Motorcyklist ramte bil

Fredag eftermiddag kort efter kl. 16 skete der et færdselsuheld på Skærbækvej mellem Lind og Høgild. En personbil ført af en 64-årig mand fra Herning, der kom kørende i sydlig retning, satte farten ned for at svinge til venstre ad en sidevej.

Hjælp de lokale arbejdspladser nu!!

Situationen for dansk turisme er meget kritisk. Erhvervet var det første, som blev ramt - og har siden fået tvangslukket 17.500 af 20.000 virksomheder og de facto lukket de øvrige, fordi de ikke har gæster!

Kommunen afskriver en million

Beløbet er langt mindre end i 2018, hvor der ekstraordinært blev afskrevet over 3,5 mio. kroner.

Uddannelseshjælpen administreres ikke efter reglerne

Revisorernes gennemgang af Ikast-Brande Kommunes årsregnskab for 2019 viser, at der stadig er enkelte arbejdsgange på arbejdsmarkedsområdet, der trænger til en opstramning.

Der blev holdt god afstand mellem kunderne ved torsdagens torvehandel.

Stadig torvehandel i Brande

Som Brande Bladet har kunnet fortælle, er det planen, at torvehandlen i Brande om en lille måneds tid skal flyttes fra den nuværende placering på N. I.

Båd på afveje

I perioden fra tirsdag til torsdag er der blevet stjålet en båd, der stod opbevaret hos Brande Maskincenter på Fynsvej på en trailer.

For halvanden millioner kroner ingenting

Tilbage i 2013 besluttede det daværende byråd, at der tidsmæssigt parallelt skulle opføres et antal plejeboliger i henholdsvis Ikast og Brande.

Kørestolsbruger endte i grøften

Der var bud efter både brandfolk og ambulance, da en kvindelig kørestolsbruger kort efter kl. 18 onsdag væltede på stisystemet mellem Ørbækvej og Nordlundvej.

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019