Nyheder

Arkiv over samtlige artikler på www.brandebladet.dk.

Endnu et indbrud anmeldt

Onsdag blev den i forvejen alenlange liste over indbrud i Brande den seneste tid endnu længere, da politiet modtog anmeldelse af endnu et indbrud, denne gang på Stationsvej. Her er tyvene kommet ind via et opbrudt kældervindue, hvorefter de vanen tro har gennemrodet det meste af huset.

Fra torsdag morgen er der igen morgensvømning i Brande Svømmecenter, som åbner for alvor igen på tirsdag.

Svømmehallen åbner igen

Efter næsten fem måneders pause er Brande Svømmecenter igen klar til at tage imod morgenbaderne torsdag, når de nuværende restriktioner bliver lempet. Det oplyser Brande Hallernes centerchef Ole Madsen onsdag.

Brintanlægget ved møllerne på Fløvej er som et af de to første projekter kommet med i en ny testordning (arkivfoto: Siemens Gamesa).

Brande Brint blandt de første i ny testordning for grønne løsninger

Brande Brint og GreenLab Skive er som de første kommet med i en testordning, hvor virksomhedernes projekter undtages for en række af de nuværende regler og bestemmelser på energiområdet. Dermed kan virksomhederne indhente konkrete erfaringer, som kan bruges til at optimere lovgivningen.

I starten af juli er det fire år siden, pavillonerne blev leveret og monteret. Dengang var det planen, at de kun skulle blive stående i et års tid, men virkeligheden blev en anden (arkivfoto: Mikael Lund).

Millionudgift til pavilloner

Sidst i januar 2017 blev det konstateret, at en hel fløj af Præstelundskolen var ramt af skimmelsvamp.

Oversigtskort: Ikast-Brande Kommune

Lokalplan vedtaget uden ændringer

Fronterne var trukket op og retorikken til tider hård, da byrådet mandag aften skulle tage endeligt stilling til den lokalplan og det kommuneplantillæg, der skal gøre det muligt for BM Invest at opføre over 100 boliger på Nordlundvej vest for rideskolen.

Sidste år skulle ungdomsfodboldturneringen BIF-Cup have fejret 40-års jubilæum, men turneringen måtte aflyses på grund af corona-restriktionerne, og heller ikke i år kan det lade sig gøre at afvikle turneringen. Billedet her stammer fra den foreløbig sidste BIF-Cup i 2019 (arkivfoto: Mikael Lund).

BIF-Cup aflyses igen

BIF-Cup #40 bliver heller ikke afviklet i 2021. Det oplyser den arrangerende forening, Brande IF, på klubbens hjemmeside mandag.

Vi stemmer for ”ændringsforslaget” til lokalplanen Brande Syd - ”Skoven”

Af byrådsmedlemmerne Kirsten York Helms (K) og Lotte Stoltenborg (FL)

Påkørt bagfra på motorvejen

En 22-årig mand fra Brande blev søndag sidst på eftermiddagen påkørt bagfra på Midtjyske Motorvej ca. 3 km. syd for Herning.

Annette Mosegaard

Nordlundvej 57 og borgerdialog

Af Annette Mosegaard, borgmesterkandidat for Det Konservative Folkeparti.

Nu kommer der endelig byggegrunde til Brande. På Nordlundvej og flere andre steder.

Mand stak sig selv i armen

En politipatrulje og en ambulance måtte fredag aften kort efter kl. 22 en tur til Vejlevej, hvor en 33-årig mand fra Vildbjerg var blevet stukket i armen med en kniv.

Politiet beder om hjælp

I alt syv indbrud, heraf fire på Skovbrynet, har politiet modtaget anmeldelse af, og politiet sætter nu sin lid til, at der er nogen, som har bemærket noget usædvanligt, der kan bidrage med oplysninger, som kan føre frem til tyvene.

Lars Lyhne

Mennesker skal skjules

Af Lars Lyhne, byrådsmedlem for Venstre

Mandag den 3. maj skal vi i byrådet træffe beslutning om, vi kan sætte udviklingen af Brande et skridt i den rigtige retning. Det gør vi ved at stemme lokalplanen igennem.

På billedet modtager Poul Moesby til højre en erkendtlighed fra Lars Friis, der også opnåede at blive dansk mester.

Brandes første danmarksmester i boksning død

Poul Moesby er død, 72 år gammel.

Poul Moesby blev Brandes første danmarksmester i boksning, da han i 1971 i 67-kg. klassen vandt det danske mesterskab.

Kommunalt sygefravær fortsætter med at stige

I starten af 2020 satte kommunaldirektør Flemming Storgaard sig selv i spidsen for en projektgruppe, der skulle nedbringe det kommunale sygefravær, men den ønskede effekt, som også skulle være med til at spare kommunekassen for udgifter til vikarer, er indtil videre udeblevet.

Jacob Toft Christensen fik i forbindelse med indvielsen af den nye rampe vist et par prøver på noget af det, som sidste år sikrede ham en syvendeplads ved DM i scoot i U11-klassen på hjemmebane i skaterhallen på Mylius-Erichsensvej.

”Uhrerampen” er åben for skatere

Etableringen af en form for satellit-afdeling af street sport-foreningen Urban Street Zone i Uhre var en af tankerne bag det byggeprojekt, som tog sin start midt i februar.

Fald i Brandes indbyggertal – Uhre boomer

År for år er indbyggertallet i Brande vokset, men for første gang i dette årtusinde oplevede byen sidste år et – ganske vist yderst beskedent – fald i indbyggertallet. I nabobyen Uhre er indbyggertallet til gengæld steget med 10 procent.

Stort mindretal ønsker ændringer i lokalplan

Både i Teknik- og miljøudvalget og i Økonomi- og planudvalget var der flertal for den lokalplan og det kommuneplantillæg, der skal gøre det muligt for BM Invest at opføre over 100 boliger på Nordlundvej vest for rideskolen, men et stort mindretal på 10 af byrådets 23 medlemmer ønsker to tilføjels

Planklagenævnet afviser klager

23. april har Planklagenævnet offentliggjort sin afgørelse i sagen, og her er der ikke meget opmuntring at hente for klagerne.

Dobbelt op på naturbrande

Selvom det måske ikke umiddelbart virker sådan, er naturen i øjeblikket knastør, hvilket der endnu engang blev ført bevis for onsdag eftermiddag.

Først blev brandfolkene fra Falck i Brande kl. 16.52 kaldt ud til en mindre naturbrand på Greenvej i Arnborg.

Kommunen afskriver over to millioner

Den årlige gennemgang af kommunens tilgodehavender har ført til en samlet afskrivning på 2.162.352 kroner.

Anne Ravn Bach

Den gode overgang til børnehaven

Af Kasper Pauli Pedersen og Anne Ravn Bach, byrådsmedlemmer for Socialdemokratiet

Tyveri fra Dørslundvej

Natten til mandag har der været indbrud i et udhus på Dørslundvej.

Her er tyven eller tyvene sandsynligvis kommet ind gennem en åben lade og en ulåst skydeport, der er i hvert fald ikke fundet opbrudsmærker.

Jane Hansen

Dugene er stadig ternede

I sidste uge kunne Jane Hansen for første gang i år byde velkommen til gæsterne på Vagns Krostue, som hun overtog ved indgangen til 2020.

Vi glæder os til den kommende byudvikling

Af byrådsmedlemmerne Kirsten York Helms (K) og Lotte Stoltenborg (FL)

Den offentlige debat om Nordlundvej 57 - ”Skoven” har givet mange forskellige input til os politikere – TAK for det.  

Indbrud på Brandlundvej

Politiet har modtaget anmeldelse af endnu et indbrud i Brande, denne gang på Brandlundvej, men den anvendte fremgangsmåde er anderledes end ved sidste uges indbrudsbølge, hvor der i to omgange blev anmeldt i alt otte indbrud forskellige steder i byen.

Kommunalt millionoverskud i corona-år

Ikast-Brande Kommune er kommet ud af 2020 med et trecifret millionoverskud på driften.

Flere indtægter og færre udgifter er den – i hvert fald på papiret – simple opskrift på et regnskabsresultat, der afviger markant fra det budgetterede, vel og mærke i den positive retning.

Den internationale Art Workshop på vej tilbage til Brande

Workshoppen, som i sin tid startede i Remisen, er siden 2011 blevet afholdt i Gludsted, men nu er den muligvis på vej tilbage til Brande.

Urban Street Zone ønsker kommunal milliongaranti

Street sport-foreningen har bedt Ikast-Brande Kommune om en kommunal lånegaranti på 6,5 mio. kr.

Tredje naturbrand på en uge

Brandfolkene fra Falck i Brande rykkede søndag eftermiddag for tredje gang på mindre end en uge ud til en naturbrand. Denne gang var branden opstået på Engebækvej, og igen var det en afbrænding, der var kommet ud af kontrol.

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020