Smal bro står foran udvidelse

Den har kostet mere end en enkelt bil venstre sidespejl, broen ved dambruget på Dørslundvej, men nu er en udvidelse efter et langt tilløb endelig på vej.

På sit møde tirsdag skal teknik- og miljøudvalget tage stilling til det videre forløb i sagen.

Byrådet besluttede for 1½ år siden at frigive den million, der var afsat på budgettet til udvidelse af broen, men det viste sig efterfølgende, at beløbet var utilstrækkeligt.

I forlængelse af udarbejdelsen af trafikplanen har Ikast-Brande Kommune derfor haft et konsulentfirma til at regne på 3 forskellige løsningsmodeller:

Det oprindelige forslag (en udvidelse af broen med 1,8 meter), en udvidelse med 2,8 meter, som åbner mulighed for etablering af en cykelsti over broen, eller etablering af en helt ny spunsbro.

Ved sidstnævnte løsning, en løsning meget lig sidste års udskiftning af broen på Hyvildvej, er der samtidig mulighed for at rette vejen mere ud og anlægge et nyt vejforløb.

De 2 første versioner vil medføre, at broen bliver farbar i et spor i ca. 10 uger og derefter totalspærres i 4 uger, mens en udskiftning vil betyde 10 ugers total lukning for trafik.

Vælger udvalget at fastholde den oprindelige beslutning, vil det overslagsmæssigt medføre en samlet udgift på 1.820.000 kr., altså en budgetoverskridelse på 820.000 kr.

En sideudvidelse på 2,8 meter med plads til cyklister vil overslagsmæssigt beløbe sig til 2,2 mio. kr., og en helt ny bro forventes at ville koste 3,8 mio. kr. (ekskl. vejudretningen).

Konsulentfirmaet tager desuden forbehold for, at broen, som er af ældre dato, kan gemme på skjulte skader, der kan medføre en endnu større budgetmæssig afvigelse.

Kommentarer

Ja ja - det var da en farlig masse penge at bruge på de få biler der kommer denne vej hver dag. Har da også fået sidespejlet rykket at, når man har prøvet det en gang lærer man at holde for modgående trafik. Var det ikke både billigere samt bedre at sætte et skilt op med stop for modgående trafik? Eller en helt andet løsning gøre vejen smallere således at kun en bil kan komme over, i den anden side kunne laves en cykelsti? Det er jo mest om morgenen og aftenen broen bliver brugt, for indgående biler til Brande om morgenen og modsat vej om aftenen, hvis man kommer udenfor de tidspunkter på dagen kommer der meget sjældent modkørende biler man skal holde for. Iøvrig er det en meget høj pris for de par brædder, jern samt beton for at lave en helt ny bro, men nogle tjener jo på at jappe prisen op.

Tilføj kommentar

Telekæden bannerannonce

VIP annoncer

Annoncer

Pandbo Bjælkehuse banner
Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019