Arbejdsløshed i frit fald

Birthe Sørensen

Arbejdsløsheden i det vestjyske er lavere end i Danmark som helhed, men blandt otte vestjyske kommuner var det lidt overraskende Danmarks erhvervskommune nr. 1, Ikast-Brande, der havde den højeste ledighed i 2018. Det viser en opgørelse fra internetportalen skift-a-kasse.dk på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

I 2018 udgjorde det gennemsnitlige antal fuldtidsledige i Ikast-Brande Kommune 3,54 %, hvilket var næsten et procentpoint mere end den vestjyske kommune, der havde færrest ledige, Ringkøbing-Skjern.

Selvom ledigheden i Ikast-Brande var den højeste i landsdelen, lå den under landsgennemsnittet på 3,83 %. De vestjyske kommuner, der lå tættest på ledighedsniveauet i Ikast-Brande var Herning Kommune med en ledighed på 3,50 % og Struer med en ledighed på 3,38 %.

I en kommentar til tallene understreger socialdemokraten Birthe Sørensen (bill.), der er formand for Ikast-Brande Kommunes Arbejdsmarkedsudvalg, at tallene er et gennemsnit for hele 2018.

- Vi gik ind i 2018 med en høj ledighed på grund af Siemens’ lukning af vingefabrikken i Engesvang, påpeger hun og fortsætter:

- Heldigvis har udviklingen i ledigheden været rigtig god i hele 2018. Det gælder i hele Vestjylland og i særdeleshed i Ikast-Brande.

I forårsmånederne sidste år var ledigheden i Ikast-Brande i underkanten af 4 %, men siden er den faldet, så den ved årsskiftet var nede på 3,2 %. Det svarer til, at næsten hver femte, som stod uden arbejde i marts-april siden er forsvundet ud af statistikken.

De 3,2 % er desuden lavere end både Herning og Struer, som man dermed har passeret på ranglisten.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen