For 19 millioner kroner LED-lys

Teknik- og miljøudvalget skal tirsdag tage stilling til, om en del af regningen skal sendes videre til beboerne på private fællesveje.

I starten af november oplyste Ikast-Brande Kommune, at kommunen nu går i gang med at udskifte den sidste halvdel af de omkring 11.000 gadelysarmaturer i Ikast-Brande med energibesparende LED-armaturer, og at det er Aura Energi A/S, der skal stå for udskiftningen, som forventes færdig inden udgangen af 2021.

Prisen for udskiftningen løber op i knap 19 millioner kroner; helt præcist har Aura tilbudt at udføre opgaven for 18.827.605 kroner, og de vandt derfor licitationen i konkurrence med Bravida Danmark A/S, Energi Ikast Service A/S og Verdo Teknik A/S.

Ud af de 5.600 armaturer, der skal udskiftes, er cirka 720 fordelt på cirka 120 private fællesveje. Udgifterne til udskiftningen af de 720 armaturer forventes samlet set at ligge i størrelsesordenen 1,4 millioner kroner.

Derfor skal medlemmerne af Teknik- og miljøudvalget nu vælge mellem to modeller: Enten at grundejerne på de private fællesveje får tilbud om, at de kan vælge at få udskiftet armaturer til LED mod betaling af kostprisen, eller at Ikast-Brande Kommune afviger fra den hidtidige praksis og afholder udgifterne til udskiftning til LED på den resterende del af de private fællesveje.

Læs mere i Brande Bladet.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande
Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020