Vestergårdsvej-planer genoptages

I forhold til den nuværende lokalplan for området på Vestergårdsvej (nr. 250) er der i den reviderede lokalplan tilføjet et nyt delområde 3 nærmest motorvejen, hvor der ikke må opføres byggeri af nogen art (oversigtskort: Ikast-Brande Kommune).

Sidste sommer underkendte Planklagenævnet efter 16 måneders behandlingstid det kommuneplantillæg, der skulle muliggøre en udvidelse af centerområdet (aflastningsområdet) på Vestergårdsvej. Planklagenævnets begrundelse var dengang, at der manglede en redegørelse for behovet. Nu er Ikast-Brande Kommune klar med en ny lokalplan for området.

Lokalplanen blev ellers vedtaget af byrådet 3. februar 2020, men efterfølgende valgte Danmarks Naturfredningsforening (DN) at påklage afgørelsen og endte altså med at få medhold.

Planklagenævnets afgørelse betød, at der ikke længere var et planlægningsmæssigt grundlag for lokalplanen, som derfor også blev ophævet, men der er nu udarbejdet et nyt plangrundlag, så der igen er overensstemmelse mellem lokalplan og kommuneplan.

Læs mere i næste uges udgave af Brande Bladet.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul