Uenighed om loft over timetal

Når byrådet i Ikast-Brande Kommune mandag mødes til årets tredje byrådsmøde, er der udsigt til debat om lærernes maksimale undervisningstimetal.

I forbindelse med efterårets budgetforlig blev det besluttet at hæve folkeskolelærernes gennemsnitlige timetal fra 750 til 770 timer årligt, men efterfølgende er der opstået et ønske om at fastsætte et loft over timetallet.

Drøftelser i skolelederkredsen og beregninger på de enkelte skoler har sandsynliggjort, at det vil være realistisk at fastsætte loftet til 870 timer årligt pr. lærer. For den enkelte lærer vil det betyde en stigning i det ugentlige antal lektioner fra 25 til 29 (16 %).

I Børne- og undervisningsudvalget kunne der imidlertid ikke opnås enighed om loftets størrelse. Udvalgets to socialdemokrater, Yildiz Kibar og Kasper Pauli Pedersen, gik ind for et maksimum på 810 timer årligt, mens udvalgets enlige konservative, Kirsten York Helms, ville nøjes med 800 timer pr. lærer. Venstre og Dansk Folkeparti, som til sammen sidder på 12 af byrådets 23 mandater og dermed flertallet, ønskede derimod ikke noget loft, og samme billede tegnede sig, da Økonomi- og planudvalget mødtes i tirsdags. Her dog med den lille krølle, at Venstre og DF med tilsammen 3 medlemmer af udvalget ikke udgør et flertal, da udvalget består af ialt 7 medlemmer.

Læs mere om debatten og udfaldet her på hjemmesiden tirsdag.

Tilføj kommentar

Telekæden bannerannonce

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019