Suk.....

Kender I det at man går fra et møde med en spirende overbevisning om at det her kan blive godt? Det var tilfældet efter mødet på Smagshuset, hvor man fik et indtryk af at byrådet faktisk alle ville det bedste for Ikast-Brandes nye skole i Brande. Det var ret positivt at være vidne til. Nuvel – der var snak om en skærpet tone i debatten – også byrødderne imellem, men det er der vel ikke nødvendigvis noget dårligt i? Det følger med når ejerskab og engagement er involveret – det kan godt være positivt.

Men kort var den fornemmelse dog. Nu går der da for alvor politiske drillerier, magtkampe og absurde argumenter i debatten.

Den folkelige forankring og involvering har været vigtig for byrådet – i hvert fald udadtil. Men når der så skal action bag ordene, så glemmer man hurtigt alle de gode intentioner.

Det er jo tankevækkende at Brande City – et organ der er sat i verden for at bringe VÆRDI til Brande by - ikke kan få lov at byde ind på vurderingen af de forslag, der kommer til det nye byggeri.  Brande City har om nogen fingeren på pulsen med hvad der foregår i byen, og har et netværk der kommer langt ud i byen. Vi har på samme måde meget svært ved at se en situation hvor der skal bygges noget stort i Ikast, og Ikast by vil være tilsvarende tyndt repræsenteret? Men det kan jo være dette projekt skaber præcedens for måden at sammensætte udvalg på i fremtiden? Spændende tanke!

Glem nu alt om politik og hav dog målet for øje. Helt objektivt set giver det jo ikke mening at Brande by er så smalt repræsenteret – nominelt - som vi er i udvalget. At vi mener det har ikke noget med manglende samarbejde mellem nord og syd at gøre, eller er et udtryk for en polarisering – det er simpelthen bare fordi det er et FAKTUM, at de brugere, der i fremtiden vil være af byggeriet, kommer fra Brande by. Det her lugter langt væk af magtkamp, drilleri og partipolitik. Intet kan være mere ligegyldigt lige nu. Målet er det vigtigste: At få det bedste byggeri til gavn for alle i Ikast-Brande kommune – og PRIMÆRT for brugerne at bygningen: Os der bor – og i fremtiden kommer til at bo – i Brande by.

Nu ved vi godt at vi får alle partisoldaterne på nakken, med argumentet om at der jo har været stemt om hvem der skal sidde i udvalget osv. Men glem nu det – man har muligvis begået en fejl, og siden beslutningen er der kommet et organ til der hedder Brande City, som netop er sat i verden for at kunne bidrage til denne slags ting. Hvorfor i alverden ikke tage imod denne udstrakte hånd fra så kompetente mennesker med fingeren på pulsen? Så kan det godt ske at processen, principperne og partipolitiske interesser tilsiger at ”det gør man ikke”. Men den dag processer, principper og regneark står over den sunde fornuft, så har vi tabt. Lad os nu ikke tabe! Vær glad for at der siden beslutningen om sammensætningen af udvalget er kommet en ny stærk spiller til i Brande City – og sæt dem på holdet. Chancen for at vinde er altid størst, når man stiller med de bedste spillere.

Hvad er I bange for? For meget input? Vi er sikre på at I nok skal få kredit for den fantastiske nye skole mm. når den står færdig. Der kommer ikke nogen og stjæler rampelyset fra jer. Det er blot en sund og velment interesse fra Brande City for at byggeriet bliver det bedste der kan præsteres – noget som vi er sikre på byrødderne også har som mål – helt inderst inde. Eller skal man måske have set på den mission man som byråd har formuleret.

Man kan altid sætte spørgsmål ved tonen i debatten i byrådet, men det må bare ikke flytte sigtekornet fra målet. Det kan godt ske et par af byrødderne fra Brande by udtrykker sig skarpt, men man må bare sige at som indbygger i Brande er det egentlig rart at nogen påpeger de åbenlyse problemer man ser. Det er måske ovenikøbet bekymrende at flere ikke har gjort det? Man kan vel argumentere for at man som byrådsmedlem har en forpligtelse til at ytre sin mening? Så må den gode tone komme i anden række. Der er vel ikke meget sjov ved at komme hjem efter endt tjeneste og sige at man godt nok ikke fik sagt hvad man mente og troede på, men man har i det mindste ikke trådt nogen over tæerne?

Få nu Brande City med i udvalget – det er en udstrakt hånd – de vil jer ikke noget ondt. Til gengæld får I den folkelige forankring I har brug for, og sikrer at I får opbakning til projektet – netop noget af det I bad os om til mødet på Smagshuset. Vil I have opbakningen, så tag imod input og engagementet fra de folk der skal bruge bygningen fremover: beboere i Brande City! Forestil jer den succes det kan blive for byen at man føler ejerskab og engagement over og til projektet! Det har I muligheden for nu, hvis I tilsidesætter jeres partifarve og personlige holdninger overfor hinanden. Vis at I alle vil det bedste for byen og vær tro mod jeres mission.

Vi glæder os helt utrolig meget til det nye byggeri engang går i gang, og endnu mere til det fantastiske resultat står færdigt! Det bliver en ny stor milepæl i vores unikke kommune – så gør nu processen til en god oplevelse også!

Med venlig hilsen

Henrik Warrer

Mikael Lenz

Kommentarer

Kommunen har udsendt et debatoplæg, som ALLE kunne reagere på. Høringssvar bliver behandlet af planudvalhet 5. marts. Deftere udarbejdes egentlig lokalplan, hvor ALLE igen kan reagere med høringssvar. Derudover kan ALLE generelt skrive og få svar. Byggeriet har sin egen hjemmeside, hvor ALLE kan følge med. ALLE kan altså følge processen og blive hørt! Noget andet er så, om høringssvarne bliver taget til følge, men sådan er demokratiets vilkår. Suk!

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen