Skraldebilerne skal udskiftes – igen

Både farven og firmalogoet på skraldebilerne i Ikast-Brande er efterhånden blevet udskiftet nogle gange, og til efteråret kommer der igen en ny operatør på dagrenovationsområdet (arkivfoto).

1. september skifter Ikast-Brande Kommune igen operatør på indsamlingen af dagrenovation. Baggrunden er blandt andet ønsket om mere miljøvenlige skraldebiler. Skiftet kommer til at medføre en prisstigning.

Indsamlingen af hele kommunens dagrenovation har været sendt i EU-udbud, hvilket udløste tilbud fra 4 renovatører, og efter en evaluering i samarbejde med Rambøll har Ikast-Brande Kommune indgået en aftale med Meldgaard Miljø A/S, som overtager opgaven fra den nuværende operatør, Remondis, med virkning fra 1. september.

Som noget nyt skal indsamlingen af dagrenovation ske med CO2-minimale drivmidler i forhold til almindelig diesel. Det medfører udskiftning af skraldebilerne, men samtidig skal kommunens borgere opleve et uændret serviceniveau.

Prisen pr. tømning stiger med ikke mindre end 50 % fra de nuværende 13,65 kr. pr enhed til 20,53 kr. pr. enhed. Da opgaven senest var i udbud, var markedspriserne helt i bund.

- Det er ganske rigtigt en meget stor stigning, medgiver Henrik Engedahl (V), der er formand for Ikast-Brande Kommunes Teknik- og miljøudvalg. Han oplyser, at stigningen ikke er indarbejdet i taksterne på ejendomsskattebilletten, som netop er sendt ud, men at man skal belave sig på en effekt på taksterne for 2021. De bliver fastlagt til efteråret.

Til gengæld er den økonomiske effekt af, at indsamlingen af dagrenovation i landområderne blev gjort obligatorisk sidste år, allerede indarbejdet i taksterne, oplyser udvalgsformanden.

- Vi har med affald og genbrug at gøre med et område, hvor presset på økonomien er stigende i disse år, hvor der ønskes og forventes en øget indsats for bæredygtighed og klimavenlige løsninger. Det bliver derfor en stor udfordring at holde udgifterne i ro de kommende år, konstaterer Henrik Engedahl.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Pandbo Bjælkehuse banner

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019