Omsætningen rundede en milliard

AKD (Andels-Kartoffelmelsfabrikken Danmark) afholdt ordinær generalforsamling for regnskabsåret 2022/2023 torsdag d. 22. juni.

Bestyrelsesformand Viggo Conradsen er normalt ikke en mand af store ord. Men han måtte alligevel kalde årets resultat for “meget tilfredsstillende”, da han aflagde beretning på AKD’s generalforsamling for regnskabsåret 2022/2023 i Helle Hallen i Årre.

Det var anden gang AKD kunne afholde ordinær generalforsamling efter fusionen mellem de to andelsselskaber AKM i Brande og AKS i Toftlund i februar 2022. De ca. 200 fremmødte andelshavere kunne i formandens beretning høre om en pæn stigning i både produktion og omsætning.

-Vores to fabriksanlæg har i alt forarbejdet 8,3 mio. tdr. kartofler, hvilket er en stigning på over 20 % i forhold til sidste år. Samtidig er omsætningen steget fra sidste års 822 mio. kr. til i år at runde milliarden, og ender på 1.057 mio. kr.

-Produktionen er forløbet godt på begge anlæg, og det har alt i alt resulteret i, at vi har været i stand til at betale en fornuftig afregning til vores andelshavere. Det er en meget positiv udvikling i vores første hele regnskabsår efter fusionen, fortalte Viggo Conradsen.

Energisituationen er stadig en udfording - men AKD arbejder på grønne løsninger

Men det er ikke fordi der har manglet udfordringer for AKD i regnskabsåret 2022/2023.

-Vi stillede os selv en ambitiøs opgave, da vi planlagde så relativ stor en stigning i produktionen i vores første fusions-år. Desværre oplevede vi også en del problemer med frosne kartofler mod slutningen af kampagnen, hvor vejret på kort tid slog om i frost, forklarede formanden.

-Nu hvor kampagnen er godt overstået kan man desuden næsten glemme, at vi konstant levede med risikoen for, at der med få dages varsel kunne blive lukket for den naturgas, som er en forudsætning for, at fabrikkerne overhovedet kan producere - uden energi, ingen produktion af kartoffelmel. Og den trussel eksisterer også

fremover, slog Viggo Conradsen fast.

Derfor har AKD investeret massivt i tiltag, der øger muligheden for at anvende forskellige typer energi, og

samtidig er der fokus på den grønne omstilling. Det sker bl.a. igennem flere projekter, der skal resultere i etablering af vedvarende energi i form af vindmøller og solceller.

En god indsats fra mange sider Viggo Conradsen lagde til sidst i sin beretning vægt på, at der er mange der har bidraget til at AKD kan præstere så gode resultater så hurtigt efter fusionen.

-Andelshaverne har bakket helhjertet op om fusionen, og alle vores engagerede medarbejdere har ydet en

ekstraordinær indsats for at få de nye opgaver, nye rutiner og mange ændringer til at gå op i en højere og effektiv enhed.

-Det gode samarbejde med vores kolleger på Karup Kartoffelmelsfabrik, og indsatsen fra vores fælles selskab KMC er også en forudsætning for, at AKD kan præsentere et godt økonomisk resultat, sluttede Viggo Conradsen.

Valg til bestyrelsen

Der var genvalg til de tre medlemmer af bestyrelsen der var på valg. Efterfølgende har bestyrelsen konstitueret sig uændret med Viggo Conradsen som formand og Henning Thybo som næstformand.

 

 

Foto: Viggo Conradsen, formand for AKD, kunne fortælle forsamlingen at man havde rundet en omsætning på over milliard.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul