Nyt vejnavn i Brande: Solbærvej

Hvis Teknik- og miljøudvalget godkender forslaget, ændrer en del af Blåbærvej navn til Solbærvej.

Baggrunden for navneændringen, der omfatter den del af Blåbærvej, der ligger nordvest for Pilevænget, er, at der så at sige er gået rod i systemet i kvarteret på nordsiden af Vejlevej.

I forbindelse med skiltning af Blåbærvej er Ikast-Brande Kommunes afdeling for Teknik og Miljø blevet opmærksom på, at husnummereringen og adgange til Blåbærvej ikke hænger sammen. Blåbærvej er brudt af Pilevænget, hvor to ejendomme med adgang til Blåbærvej har adresse på Pilevænget.

Adresseringen af og adgangen til ejendommene giver flere problemstillinger, som kan gøre det vanskeligt for eksempelvis redningskøretøjer og postbude at finde frem.

Som nyt vejnavn havde kommunen selv foreslået enten Sortebærvej eller Glasbærvej – mørke bærtyper som blåbær – men de berørte husejere i området er blevet hørt i sagen, og de har i stedet peget på Solbærvej eller Brombærvej som nyt vejnavn.

Lokalhistorisk Arkiv er også blevet bedt om input, men er ikke fremkommet med et forslag til et nyt vejnavn.

Et tredje forslag, Tyttebærvej, er allerede benyttet til et sommerhusområde andetsteds i kommunen og er derfor ikke en reel mulighed.

I Ikast findes der desuden en vej med navnet Brombærtoften, mens hverken solbær, glasbær eller sortebær indgår i vejnavne andre steder i kommunen.

På den baggrund har Teknik og Miljø peget på Solbærvej, et forslag medlemmerne af Teknik- og miljøudvalget skal tage stilling til på sit møde tirsdag, hvor punktet er sat på dagsordenen som et efterretningspunkt.

Kommentarer

Hvad betyder det at der et andensted i kommunen, er en vej med samme navn, det er vej postnummeret der afgør stedet, Der er da flere samfald i vejnavne i Ikast Brande Kommune. Eks Brandevej

 

 

Hej.

Jeg forstår til fulde argumenterne for at lave et nyt vejnavn, men det er lidt ærgeligt at man ikke lavede ændringen da man udstykkede de 5 nye rækkehuse på Blåbærvej. Da vi for godt et år siden købte et af de nye rækkehuse hed det Blåbærvej nr. 23, så blev det ændret til Blåbærvej nr. 36, nu bliver det så Solbærvej nr. 36, måske. Jeg er spændt på hvor vi skal bo næste gang, selv om vi jo ikke flytter. Der er trods alt mange ting der skal ændres hele vejen rundt når man skifter adresse.

Det omtalte vejstykke nede fra de nye boliger blev også kaldt "Lyngbakken" for mange år siden, pladsen hvor de nye boliger er blev kaldt "Fedes Plads", Jeg er født og opvokset på Vejlevej, først "Hvidtskue" og senest fra 1960 indtil marts 1974 på Vejlevej 58 "Villa Ena".

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020