Nu skal fodboldmålene flyttes med håndkraft

Græsset grønnes, og fodboldsæsonen er i fuld gang. Helt normalt for årstiden, men i år er der alligevel noget, der ikke er som det plejer på de kommunale boldbaner rundt omkring i Ikast-Brande.

For at spare ca. 200.000 kr. på græsslåningen er det fra kommunal side bl.a. blevet besluttet, at de fodboldklubber, der benytter boldbanerne, fremover selv skal flytte målene manuelt før og efter græsslåning. For at lette arbejdet har de største mål (11-mandsmålene) fået påmonteret hjul, så de kan skubbes rundt, mens de lidt mindre syvmandsmål indtil videre enten skal bæres, skubbes, slæbes eller trækkes rundt.

Tidligere blev den opgave klaret i samme arbejdsgang som græsslåningen. Traktoren, der trækker plæneklipperen, har haft påmonteret et aggregat foran, som let kunne løfte både 7- og 11-mandsmål, men for at spare tid (og dermed penge) konverterer kommunen nu denne opgave til frivilligt, manuelt arbejde.

Læs forklaringen fra formanden for Ikast-Brande Kommunes Kultur- og fritidsudvalg, Helle Mathiasen (V), og hvad de tre foreningsformænd fra Brande IF, Ejstrupholm IF og Nr. Snede G mener om beslutningen, i næste uges udgave af Brande Bladet.

Kommentarer

Så må det vel forventes at kommunen gør at målene kan godkendes at dommerne.!!

Jeg har flere oplevet at der ikke er blevet dømt mål når bolden har ramt en hjul og sprunget i spil igen. Med et "normalt" mål ville bolden være gået i mål

Dette er fundet som notat hos Vejle Fodbolddommerklub (Notatet er fra 2017, men gælder vel stadig)

"Derudover har vi også nogle klubber, der anvender disse flytbare mål med store hjul indvendig placeret – og disse er ikke godkendte med mindre, at I kan se en afdækning med eksempelvis akrylplade, således at bolden kan fortsætte naturlig over målstregen uden at springe tilbage.

Hvis I støder på disse flytbare mål hos nogle klubber, så skal I påtale dette før kampen til hjemmeholdets træner og efterfølgende lave en indberetning til DBU Jylland på følgende mail: info@dbujylland.dk og gerne skrive til dommerklubben også.

En god ide inden kampstart er at få vist begge hold en situation – hvor I placerer en bold ved hjulet og begge hold dermed kan se, at bolden IKKE har passeret mållinjen fuldt ud – og at I derfor ikke kan dømme mål, hvor bolden rammer hjulet og springer tilbage i spil."

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Street Art 2019