Frem og tilbage er lige langt
Som en del af besparelserne i det budgetforlig, der i efteråret blev indgået mellem samtlige partier og lister i byrådet, blev det aftalt, at udgifterne fremover kun skal fremskrives med 50 % af den demografiske udvikling.
Som kompensation har hvert af byrådets fagudvalg fået tildelt en drifts- og udviklingspulje, som udvalget selv disponerer over, og for Børne- og undervisningsudvalget har det tilsyneladende været en relativt let opgave: Et enigt udvalg har besluttet, at hele puljen på 900.000 kroner årligt skal bruges på at kompensere dagtilbudsområdet for den manglende demografiske fremskrivning.
Eftersom beløbet stort modsvarer den manglende halvdel af fremskrivningen, er der lidt forenklet sagt udsigt til økonomisk status quo indenfor området.
- For nuværende har vi ikke noget klogere at bruge pengene på, konstaterede udvalgets formand, 1. viceborgmester Simon Vanggaard Nielsen (DF) på det sidste byrådsmøde i 2019, mens socialdemokraten Kasper Pauli Pedersen efter eget udsagn mest havde lyst til at give de øvrige medlemmer af udvalget en high five for beslutningen.
De konservatives Kirsten York Helms understregede, at beslutningen er taget med åbne øjne, og at tidlig investering i børns liv betaler sig, mens Fælleslistens Lotte Stoltenborg, der ligesom Kirsten York Helms er lærer på Præstelundskolen, så ”tegn på at vi er helt dernede, hvor der ikke er mere at tage af.”
Den eneste kritiske røst kom fra Venstres gruppeformand Henrik Engedahl:
- Jeg synes, det er synd, at man ikke overvejer udvikling i stedet for at bruge hele puljen på demografi, anførte han, uden at det fik indflydelse på beslutningen.
Tilføj kommentar