Millionunderskud på ældremaden

Kommunens egen leverandør af ældremad, Madjyden, der har til huse på Brandlundparken i Brande, har i 2021 haft et underskud på 778.000 kroner, og forventningen i 2022 er et underskud i omegnen af en million. Derfor skal der skæres ned på udbuddet, og samtidig sættes prisen for madservice op.

Som den primære årsag til underskuddet angiver kommunen selv manglende indtægter på døgnforplejning grundet tomme plejeboliger og lukning af Højris Have i Ikast. I Madjydens budget for 2023 regner man derfor med en stigning i prisen på madservice, som samlet set skal give en indtægtsforøgelse på cirka 600.000 kroner. Priserne på døgnforplejning kan til gengæld ikke hæves yderligere.

Desuden skal indkøbet af fødevarer reduceres med 700.000 kroner og lønbudgettet med andre 500.000 kroner.

Reduktionerne betyder, at man er nødt til at foretage tilpasninger af produktionen. I praksis kommer det til at betyde, at det set over en periode på fire uger fremover kun bliver muligt for borgere, der benytter sig af kommunens madservice, at vælge imellem ni hovedretter og ni biretter mod nu henholdsvis 10 hoved- og biretter.

Desuden fjernes surt, madpakker, salat og morgenmad fra sortimentet – men øllebrød vil dog fortsat være et tilbud.

Også for borgere, der er på døgnforplejning, bliver udbuddet reduceret fra ti til ni hoved- og biretter, og fremover får de kun mulighed for en lun ret to gange om ugen i stedet for de nuværende tre gange.

Inden ændringen kan træde i kraft – efter planen skal det ske fra årsskiftet – skal den først godkendes af Ikast-Brande Kommunes Sundheds- og ældreudvalg, men inden sagen skal behandles på udvalgsmødet den 7. december, er såvel Ældrerådet som Handicaprådet blevet bedt om at komme med deres input i form af et høringssvar.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul