Mange landejendomme får fortsat ikke tømt skraldespanden

Efter et års indkøringsperiode har en femtedel at alle landejendomme i Ikast-Brande Kommune stadig ikke fået tømt deres dagrenovationsbeholder. En anden femtedel får ikke tømt beholderen regelmæssigt.

Teknisk Område, som dagrenovationen henhører under, oplyser selv, at man har oplevet ”visse udfordringer med indsamlingen” i forbindelse med udmøntning af regulativet fra Folketinget, der foreskriver indsamling af dagrenovation ved alle husstande uden undtagelse. Tidligere var det frivilligt for private husstande på landet, om de ønskede at være tilmeldt den kommunale ordning for dagrenovation eller en privat operatør, men den kommunale ordning blev sidste år gjort obligatorisk.

De i alt godt 600 affaldsspande blev leveret i løbet af maj 2019 og tømningen igangsat 1. juni, men efter et års indkøringsfase er der stadig en række ejendomme, som ikke får tømt affaldsbeholderen regelmæssigt.

En opgørelse over tømninger fra 1. kvartal i år viser, at der er 375 landejendomme, som har fået tømt deres affaldsbeholder regelmæssigt i perioden. 114 ejendomme har fået tømt uregelmæssigt (færre end 7 gange), og 118 ejendomme har slet ikke fået tømt deres affaldsbeholder i 1. kvartal 2020.

Læs mere i Brande Bladet onsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande
Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020