Ledigheden i Ikast-Brande styrtdykker

I løbet af det seneste år er den såkaldte bruttoledighed i Ikast-Brande Kommune faldet fra 771 til 589 personer svarende til et fald på 23,6 %. Det viser tal fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR), og faldet er både det største blandt de 7 kommuner, der udgør Region Vestjylland og næsten tre gange så højt som landsgennemsnittet på 8,3 %.

I samme periode er antallet af lønmodtagere i Ikast-Brande Kommune steget med 301 svarende til en stigning på 1,9 %, et tal heller ingen af de øvrige kommuner i regionen kan matche.

- I Vestjylland stiger beskæftigelsen fortsat og ledigheden falder. I RAR Vestjylland glæder vi os over, at flere og flere kommer i beskæftigelse. Midt i glæden har vi dog også fokus på såvel den stigende mangel på arbejdskraft og på stigningen i forgæves rekrutteringer. For at bidrage til et velfungerende og attraktivt arbejdsmarked i Vestjylland har vi sat fokus 4 strategiske fokusområder, de er: Tilstrækkelig, tilgængelig og kvalificeret arbejdskraft, et mangfoldigt arbejdsmarked, et værdiskabende samarbejde, viden og videndeling.

- I forhold til vores nye VEU–opgave (voksenefteruddannelse, red.) har vi sat fokus på SOSU -, transport- og bygge/anlægsområdet. Vi har især stillet skarpt på, at virksomhederne kan trække kvalificeret arbejdskraft fra hele arbejdsstyrken, herunder de personer der har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet og opkvalificering. Opgaven skal vi løfte i tæt samarbejde med virksomheder, uddannelsesinstitutioner og jobcentre, og RAR arbejder på at opbygge et endnu tættere samarbejde med disse parter, udtaler John Hermansen, formand for RAR Vestjylland.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 22 jul.

  Sommerfest

  Sted: Troens Ord, Højmarksvej 22
  Arrangør: Troens Ord

 • 23 jul.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken, Brande
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 27 jul.

  Sommerfest

  Sted: Troens Ord, Højmarksvej 22
  Arrangør: Troens Ord

 • 30 jul.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken, Brande
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 03 aug.

  Pileflettekursus Brande Havekreds og Brande Flettekreds

  Sted: Den Gamle Købmandsgård Uhre
  Arrangør: Brande Havekreds og Brande Flettekreds

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen