Kommunen tilbyder isolationsfaciliteter for corona-ramte

Er man testet positiv for Covid-19, og har man ikke mulighed for at isolere dig i sit eget hjem, kan man nu gennem kommunen få tilbud om ophold på en såkaldt isolationsfacilitet.

Selvisolation uden for eget hjem på en ekstern isolationsfacilitet kan komme i betragtning, hvis man er påvist smittet med Covid-19, er selvhjulpen og enten:

  • Deler husstand med en eller flere personer i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb ved Covid-19, som det er vanskeligt at sikre hensigtsmæssig afstand fra.
  • Deler husstand med andre personer, som har vanskeligt ved at samarbejde med dig som er smittet om at følge myndighedernes anbefalinger om isolation i hjemmet, fx på grund af sociale problemer eller kognitiv funktionsnedsættelse, hvorfor risiko for smitte øges.
  • Deler husstand med mange på et lille areal og/eller ikke har optimal rumadskillelse.

Børn og unge under 18 år, der er konstateret smittet med Covid-19 og i øvrigt omfattet af målgruppen, kan kun visiteres til ophold på isolationsfaciliteten i følge med en voksen fra samme husstand.

Ophold på en isolationsfacilitet er vederlagsfrit. Man skal dog påregne en udgift til forplejning på 150 kr. pr. døgn.

Man er ikke forpligtet til at tage imod tilbud om forplejning, men såfremt man vælger en anden forplejning under opholdet, vil dette være til egen fulde udgift.

Hvis flere personer fra samme husstand er visiteret til et ophold på en isolationsfacilitet, kan de indkvarteres i samme værelse, såfremt værelset er indrettet til det pågældende antal personer.

Personer, som afventer svar på test i forbindelse med symptomer eller som led i smitteopsporing af nære kontakter, er ikke i målgruppen for isolationsophold uden for eget hjem.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS
Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020