Kampagnestart på nyt anlæg

Det berømte Enrico Dalgas-citat ”hvad udad tabes, skal indad vindes” var i Martin Arvads lettere omskrevne version blevet til ”hvad over banen tabes, skal indadtil vindes”, da AKM-formanden tirsdag morgen klippede det røde bånd og erklærede kartoffelmelsfabrikkens nye modtageanlæg på nordsiden af banen for åbnet.

Første mand på rampen var Jørgen Thomsen fra Svindbæk, og da båndet var klippet, kørte han ombord på brovægten og fik som den første udtaget en prøve af sit læs Oleva-kartofler. Herefter blev de tippet i graven, grovsorteret og med transportbånd fragtet over banen til fabrikken, som tidligere på året kunne fejre sit 100 års jubilæum.

I de første hundrede år blev kartoflerne leveret til fabrikken ad Herningvej, men den epoke sluttede sammen med den seneste kampagne, og nu skal kartoflerne leveres ad Myl. Erichsensvej – til glæde for trafikanterne i midtbyen.

Kommentarer

Dejligt at se, at dette skridt nu også er tilendebragt. Det hele startede med en fantastisk dialog mellem Ikast-Brande Kommune, Brande Fjernvarme, AKM og BioMar omkring den jord, som BioMar dengang var i besiddelse af nord for banen. Det er nu forvandlet til et varmeværk, et biofilter til lutrensning og nu senest denne modtagestation til kartoflerne. Et glimrende bevis på en win-win situation for kommunen, borgerne og virksomhederne.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul