Høringsfrist forlænges

Høringsperioden for den lokalplan, der bl.a. skal gøre det muligt for modekoncernen Bestseller at opføre Nordeuropas højeste bygning samt et bylignende detailhandelsområde nord for motorvejen, er blevet forlænget med 14 dage, så den nu løber frem til d. 28. november.

Som årsag til forlængelsen angiver Ikast-Brande Kommune ønsket om at offentliggøre mindre ændringer i Forslag til kommuneplantillæg nr. 1 og i detailhandelsredegørelsen for aflastningsområdet samt en supplerende landskabsredegørelse til miljørapporten/miljøkonsekvensrapporten.

Kommentarer

 

Planen om at opføre et Me-get Højt højhus i Brande virker foruroligenden på en udenforstående som mig, fordi et sådant hus vil stå i grel kontrast til de lavere bebyggelser i Brande og dermed sandsynligvis ødelægge helhedsindtrykket. Jeg kører gerne ind til Brande og ser fx gavlmalerierne på min vej forbi, når jeg flere gange årligt kører fra Fyn til Thy eller retur, men at se et sådant tårn pludselig bryde horisonten og slet ikke passe ind i bybebyggelsen er ikke noget, jeg glæder mig til. Jeg foreslår, at de der går ind for den plan først kører en tur til den lille idylliske landsby Doverodde i Thy og lægger godt mærke til, hvad den høje silo gør for omgivelserne... den ødelægger efter min opfattelse hele indtrykket af et skønt sted. Samtidig forstår jeg sagtens, at Bestseller gerne vil markere sin succes og sit hjemsted med noget iøjnefaldende og tiltrækkende, men kan det ikke godt blive noget andet? Se Legos fine bygning i Vejle Havn, det er virkelig noget helt særligt, og den er ikke ret stor, men originaliteten er slående, og den håndværksmæssige og kunstneriske udførelse er fantastisk. - Hvad med, at I i Brande laver noget helt andet, noget, der overhovedet ikke findes andre steder i Danmark? Lav et område, hvor alt er bygget som i en lille fransk by, med franske butiksfacader, bistroer, petanquebaner, platantræer, cafeer med zinkdisk,  overdækket marked med de lokale grøntsager samt øko fjerkræ mm.,  blomster... og hvad man ellers kan forestille sig...? Gør det ordentligt og grundigt, gennemført, og se hele Danmark flokkes til Brande! Det er bare en løsrevet ide, der kan sikkert findes mange andre, men en, undskyld mig, helvedes høj bygning vil nok ikke tiltrække så mange mennesker... for folk som mig,  med mine præferencer, kunne en sådan bygning endog snarere afskrække.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 25 mar.

  Generalforsamling

  Sted: Sdr. Ommevej 50B, Brande
  Arrangør: Lystersminde Puljeordning

 • 25 mar.

  Generalforsamling

  Sted: Foredragssalen, Brande Højskole, Herningvej 14, Brande
  Arrangør: Brande Højskole

 • 26 mar.

  Generalforsamling

  Sted: Klubhuset på Søndervænget
  Arrangør: Brande Tennisklub

 • 26 mar.

  Bankospil

  Sted: Brande Bibliotek, Centerparken 2, Brande
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 26 mar.

  Generalforsamling

  Sted: Hotel Dalgas, Storegade 2, Brande
  Arrangør: Brande Vandværk a.m.b.a

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen