Gludsted gør klar til mere international kunst

Den japanske kunstner Jin Sugimura, som bl.a. står bag dette kunstværk, er blandt deltagerne i sommerens internationale Art Workshop i Gludsted.

Som de foregående 8 år skal der til sommer igen afholdes International Art Workshop i Gludsted.

Professionelle kunstnere fra hele verden skal indkvarteres på Gludsted Friskole, hvor gymnastiksalen omdannes til et stort arbejdsværksted. Der er allerede lavet aftaler med 12 kunstnere fra Sverige, Polen, Brasilien, Japan og Danmark, og styregruppen er godt i gang med hele planlægningen af de to uger.

Hvad kunstnerne skal lave, er helt så op til dem selv. Men det plejer altid at være meget forskelligartet og overraskende og også med meningsfyldte budskaber – og i et eller andet omfang inspireret af det område, historien og de mennesker, de nu er havnet iblandt.

Kunstnerne får mulighed for i to uger at hellige sig deres arbejde og eksperimentere med deres kunst. Alle andre har så mulighed for at komme og se på og evt. få en snak. Der kan desuden ses tydelige spor af kunsten ude omkring i landskabet ved Gludsted, hvor der fra de tidligere år står bidrag i form af både store og små skulpturer. 

Desuden bliver der mulighed for at hygge sig med kunstnerne og hinanden til to fællesspisninger de to fredage 5. og 12. juli. Den første fredag vil kunstnerne lave mad fra deres hjemegn, og den sidste fredag vil det omvendt være med bidrag fra alle gæsterne til en festlig afslutning.

Børnene skal også have lov til arbejde med kunsten. Der vil derfor være to dage, den 8. og 9. juli, hvor de kan afprøve deres evner indenfor ”street art” og få sat kulør på Gludsted. Børnene skal eksperimentere under kyndig vejledning af fotograf og kunstner Britta Egebjerg og bl.a. prøve kræfter med skrotmonstre, tapefigurer og skiltebudskaber m.m. 

Børnenes workshop er en del af Ikast-Brande Kommunes sommertilbud ”Aktiv Sommer”. Der er fernisering på børnenes udstilling tirsdag den 9. juli og på de internationale voksenkunstneres udstilling fredag d. 12. juli.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 14 okt.

  Sjov og leg

  Sted: Brande Hallerne
  Arrangør: Brande Hallerne (Se annonce uge 41 i Brande Bladet)

 • 15 okt.

  Sjov og leg

  Sted: Brande Hallerne
  Arrangør: Brande Hallerne (Se annonce uge 41 i Brande Bladet)

 • 15 okt.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 16 okt.

  Sjov og leg

  Sted: Brande Hallerne
  Arrangør: Brande Hallerne (Se annonce uge 41 i Brande Bladet)

 • 16 okt.

  Efterårsferie i skoven m. aktiviteter

  Sted: Vester Palsgaard Skovmuseum, Palsgårdvej 9, Hampen
  Arrangør: Vester Palsgaard Skovmuseum (se annonce Focus uge 41)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Street Art 2019