Gang i grundsalget

I 2018 solgte Ikast-Brande Kommune 26 boliggrunde fordelt over hele kommunen.

I forbindelse med årsskiftet og byrådets godkendelse af mindstepriser for 2019, har der været et udbud af alle grundene. Ved tilbudsfristens udløb var der blandt andet indkommet tilbud på 3 boliggrunde i Engesvang.

- Det er meget positivt, at der igen er godt gang i salget af boliggrunde i Engesvang. Tidligere var Engesvang inde i en meget positiv udvikling, men i nogle år er det gået knapt så stærkt. Det er dejligt, at det ikke kun er i hovedbyerne i kommunen, at der sker en positiv udvikling, siger borgmester Ib Lauritsen (V).

I 2018 solgte Ikast-Brande Kommune endvidere 16 boliggrunde til overtagelse i 2019.

Yderligere blev der solgt 3 storparceller – en hvor der er mulighed for at opføre 46 boliger til tæt lav bebyggelse, en hvor der kan opføres 18 etageboliger og en, hvor der kan udstykkes 14 boliggrunde.

I Ikast er der sat gang i planlægningen for et nyt boligområde, da Birkelyst, som er blevet byggemodnet i 2018, er ved at være udsolgt. I Engesvang er der få grunde til salg, og byrådet skal derfor snart forholde sig til, hvornår byggemodning af flere boliggrunde skal sættes i gang, så efterspørgslen kan i mødekommes. I Brande er masterplanen for udviklingen af byen ved at være færdig, og det betyder, at lokalplanlægningen for nye boliggrunde skal igangsættes. Byrådet har et aktivt ønsket om, at der er liv i hele kommunen.

Også hvad angår erhvervsgrunde, oplever Ikast-Brande Kommune en øget efterspørgsel.

- Det er altid dejligt at opleve, at det omgivende samfund er optimistiske og har mod på at investere og skabe udvikling, udtaler Ib Lauritsen.

I 2017 blev der solgt 35 byggegrunde i Ikast-Brande Kommune; heraf var halvdelen i Ikast. I 2015 og 2016 blev der blot solgt henholdsvis 15 og 16 byggegrunde i kommunen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen