Fuld opbakning til mere DM i Skills

I januar sidste år dannede Messecenter Herning rammen om DM i Skills. Den begivenhed er man indstillet på at gentage (arkivfoto: Per Daugaard).

I januar sidste år blev DM i Skills (håndværksfag, red.) afholdt i Herning. Et særdeles målbart resultat af DM-arrangementet var, at der efterfølgende var en vækst i søgningen til erhvervsuddannelserne i det midt- og vestjyske område på 23 procent mod 5 procent på landsplan, så da byrådet mandag aften skulle tage stilling til, om man ville bakke op om Hernings ansøgning om endnu et værtskab i 2021 eller snarest muligt herefter, var der fuld tilslutning fra alle sider.

- Skills er en rigtig god måde at få set de håndværksmæssige fag på, sagde 1. viceborgmester Simon Vanggaard Nielsen (DF) og påpegede, at der er opstået en ubalance i Danmark med mangel på arbejdskraft indenfor bestemte brancher.

- Vi skal og må gøre alt, hvad vi kan for at få unge til at tage en erhvervsuddannelse. Det kræver, at vi alle sammen taler faget op, og at arbejdsgiverne vil stille praktikpladser til rådighed, lød det fra den socialdemokratiske formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Birthe Sørensen.

Annette Mosegaard roste faciliteterne i Messecenteret, der betyder, at præsentationen kan ske på en ordentlig måde, og Palle Høj (V) påpegede, at der på grund af mindre ungdomsårgange bliver kamp om de unge i fremtiden.

Småpenge

- Det er småpenge i den store sammenhæng, fastslog Henrik Kraglund (FL) om Ikast-Brande Kommunes økonomiske bidrag på 207.811 kroner.

– Gymnasiet er bare en midlertidig placering/parkering for rigtig mange unge mennesker, fortsatte han og understregede, at mange erhvervsuddannelser dels ikke har adgangsbegrænsning, dels giver mulighed for at læse videre.

– Praksis er den bedste læremester, konstaterede han.

Hans listefælle, Lotte Stoltenborg, der er overbygningslærer på Præstelundskolen i Brande, kaldte Skills-arrangementet for ”en fantastisk oplevelse”, hvor skoleeleverne kan se andre unge i lære og ikke mindst blive hædret.

– Det giver et løft til erhvervsskolerne, mente hun og påpegede, at de unge alligevel skal til Herning, da det er der, skolerne ligger.

Også Socialdemokratiets gruppeformand, 2. viceborgmester Frank Heidemann Sørensen, havde lutter ros til arrangementet. Han glædede sig over, at der sidst var flere skoler, der havde valgt at arbejde intensivt med Skills, og appellerede til, at man også tager hånd om det næste gang, for eksempel ved at invitere KAI (Kontaktudvalget for Arbejdsmarkedets Interessenter, red.), arbejdsgiverne og fagforeningerne indenfor på skolerne.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen
Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 22 jul.

  Sommerfest

  Sted: Troens Ord, Højmarksvej 22
  Arrangør: Troens Ord

 • 23 jul.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken, Brande
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 27 jul.

  Sommerfest

  Sted: Troens Ord, Højmarksvej 22
  Arrangør: Troens Ord

 • 30 jul.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken, Brande
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 03 aug.

  Pileflettekursus Brande Havekreds og Brande Flettekreds

  Sted: Den Gamle Købmandsgård Uhre
  Arrangør: Brande Havekreds og Brande Flettekreds

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen