Flere unge i uddannelse

Henrik Christensen

Jeg kan kun give Dina Raabjerg ret i hendes læserbrev i Ikast Avis 4. august - alt for mange unge kommer ikke i gang med en uddannelse efter endt folkeskole i Ikast-Brande Kommune. Jeg er også enig i, at vi som kommune skal gøre noget ved problemet. Men jeg er ikke enig i hvordan - øget dialog mellem elev, forældre og skolen er ganske enkelt ikke nok.

Jeg mener, at vi som kommune burde gøre tre ting:

1. Vi bør genindføre obligatorisk erhvervspraktik i folkeskolen og lade skolerne tage ansvar for elevernes praktikforløb. Så sikrer vi, at alle elever kommer i erhvervspraktik og dermed opnår en forsmag på deres muligheder, når de skal vælge uddannelse.

2. Vi skal stille krav til erhvervslivet, når de udfører opgaver for kommunen. Hensigtserklæringer er gode, men lærlingeklausuler er et langt bedre middel for at få flere virksomheder til at tage lærlinge. Vil man ikke ansætte lærlinge, så får man heller ikke del i kommunens opgaver. De fleste virksomheder er faktisk gode til at tage lærlinge - så opgaven er at få de sidste med. De kommer også til at mangle arbejdskraft i fremtiden.

3. Kommunen bør indføre fritidsjob til unge, der måske er langt fra et job som ungarbejder i det lokale supermarked eller fejedreng på en virksomhed. I samarbejde med folkeskolen bør det være muligt, at disse unge får tildelt små lønnede jobs på kommunens institutioner og arbejdspladser. Det vil styrke disse unges mulighed for et job eller en uddannelse.

Vi skal som kommune turde investere i de unge - det vil jeg kæmpe for, hvis du stemmer på mig til byrådsvalget.

 

Henrik Christensen

Byrådskandidat for Socialdemokratiet

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022