Entreprenørafdelingens opgaver sendes i udbud

Tidligere på året besluttede Teknik- og miljøudvalget at få belyst, om en større del af de opgaver, der i dag løses af den kommunale entreprenørafdeling, skal konkurrenceudsættes (sendes i udbud, red.). Da spørgsmålet blev behandlet på mandagens byrådsmøde, blev de ideologiske forskelle mellem Socialdemokratiet og de borgerlige partier i byrådet for alvor tydeliggjort.

Udvalgets formand, Henrik Engedahl (V), udtrykte håb om at opnå besparelser på 2-6 mio. kr. på baggrund af erfaringer fra andre kommuner og påpegede desuden, at fordelen ved en udbudsproces er, at man får gennemgået de arbejdsopgaver, entreprenørgården løser, meget grundigt. Han understregede samtidig, at han ikke havde noget at udsætte på den kvalitet og det engagement, entreprenørgårdens dedikerede ansatte lægger for dagen.

Socialdemokratiets Kirsten Hoffmann var på sin side slet ikke overbevist om, at der overhovedet er et besparelsespotentiale, så man i stedet risikerer at ende med en udgift på 1,5 – 2 mio. kr. for at få udarbejdet udbudsmaterialet.

– Vi har allerede udliciteret halvdelen af entreprenørgårdens opgaver, påpegede hun og fremhævede den fleksibilitet, der er i, at medarbejderne kan klare andre opgaver, der dukker op, mens de er i gang – uden merbetaling. Desuden er området velegnet til aktivering af nyttejobbere og ansættelse af fleksjobbere og andre med begrænset arbejdsevne.

Trods den socialdemokratiske modstand blev facit på debatten, at der skal arbejdes videre med at konkurrenceudsætte entreprenørgårdens opgaver, men at entreprenørgården får mulighed for at afgive kontrolbud.

Læs mere i næste uges udgave af Focus Ikast-Brande.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 19 nov.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken, Brande
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 20 nov.

  Foredrag om den danske udvandring til Amerika

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Ældre Sagen Brande (Se annonce Brande Bladet uge 46)

 • 21 nov.

  Årsmøde

  Sted: Vester Palsgaard Skovmuseum, Palsgårdvej 9, Hampen
  Arrangør: Danmarks Naturfredningsforening Ikast-Brande

 • 21 nov.

  Bankospil

  Sted: Fasterholt Forsamlingshus
  Arrangør: Fasterholt Borgerforening og Fasterholt Forsamlingshus

 • 22 nov.

  Louise Schouw teater

  Sted: Nørre Snede Bibliotek
  Arrangør: Ikast-Brande Bibliotek (Se annonce i Focus uge 46)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Street Art 2019