Endnu et godt år for kartoffelmelsfabrikken

Martin Arvad

Andels-Kartoffelmelsfabrikken Midtjyllands bestyrelsesformand Martin Arvad kunne glæde sig over den absolut største kampagne i AKM's snart 100-årige historie.

Bestyrelsesformand Martin Arvad kunne fortælle om et rigtigt godt år for både avl og økonomi, da han aflagde beretning for 2014/15 på AKM’s generalforsamling d. 16. juni i RemisenBrande

Regnskabsåret 2014/15 blev helt fantastisk for andelshaverne i AKM (Andels-Kartoffelmelsfabrikken Midtjylland) i Brande. Gode vækstbetingelser var med til at sikre en stor avl, og fabrikken modtog 256.300 tons kartofler i kampagnen.

-Det er også gået rigtigt godt i fabrikken. Kartoflerne blev forarbejdet til 57.411 tons kartoffelmel og godt 2.740 tons protein. Dermed blev det til den absolut største kampagne i fabrikkens snart 100-årige historie, fortalte en tilfreds Martin Arvad.

Omsætningen endte på godt 217 mio. kr., og resultatet på 52,3 mio. kr. blev af formanden betegnet som “meget tilfredsstillende”. Selv efter en solid konsolidering af fabrikken kunne andelshaverne i år få udbetalt 3,43 kr. pr. kg stivelse. I gennemsnit er der afregnet 28.627 kr. pr hektar. I vores område er der ikke ret mange andre afgrøder som kan give det samme dækningsbidrag som melkartofler, sagde Martin Arvad.

Nye avlere og større produktion

-Vi har en indført en finansieringsordning for nye avlere, som gør det endnu mere attraktivt at starte en produktion af melkartofler. Det er der glædeligvis 23 nye avlere som har benyttet sig af.

Der er også nødvendigt med en større produktion, for AKM har sammen med de øvrige kartoffelmelsfabrikker i KMC-samarbejdet vedtaget et vækstmål på 5 % om året frem til 2020.

- Vi tror på fremtiden, og vi vurderer, at muligheden for fortsat vækst er til stede. Der bliver brug for flere og flere fødevarer med vores kartoffelmel i, sluttede Martin Arvad.

Der var genvalg til bestyrelsen, som efterfølgende uændret har konstitueret sig med Martin Arvad, Ejstrupholm som formand og Jens Jørgen Hansen, Gludsted som næstformand.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul