Den tunge trafik skal ledes af Stationsvej

Ikast-Brande Kommunes tekniske område lægger op til, at forbuddet mod gennemkørende lastbiltrafik på Stationsvej/Dalgasvej ophæves. Sagen skal behandles på Teknik- og miljøudvalgets møde tirsdag.

Baggrunden er en henvendelse til kommunen om, at der ofte er gennemkørende lastbiltrafik på Stationsvej. På nuværende tidspunkt er det forbudt for lastbiler at køre ad Stationsvej-Dalgasvej og ad Storegade, Stadion Allé og Præstelunden, medmindre man har et ærinde i byen. Den eneste vej lastbiler lovligt kan benytte, er Borupvej. Det betyder, at lastbiler, der f.eks. kommer fra Sdr. Ommevej og skal mod Ejstrupholm, skal køre via Nordlundvej, Ny Sandfeldvej, Herningvej, Borupvej, Dørslundvej og Kåremagervej for at komme til Ejstrupholmvej.

Læs mere i Brande Bladet tirsdag.

Kommentarer

Det lyder fuldstændig absurd, for nu at bruge statsministerens gode præcise udtryk. Brandlundvej er i forvejen meget trafikkeret ikke mindst ved arbejdstids begyndelse og ophør. Der er mange ind- og udkørsler og sideveje. skolebørn og ældre mennesker fra Brandlundparken og Skolestien. Krysende cyklister og gående fra Anlægget. Den smalle Dalgasvej kan ikke rumme mere trafik. Og på Stationsvej er der nu bibliotek, busterminal, station og lægehus. På Østre Allé bliver det ikke bedre igen med mange cyklister og biler.

Og så tung støjende trafik gennem det hele; Det er da absurd!

 

Hvis teknik og miljøudvalget mener dette alvorligt skal de samtidigt ophæve kørselsforbudet på hovedgaden i ikast.

Jeg har kørt lastbil i 45 år og for mange år siden blev det forbudt at køre gennem hovedgaden.

Så når vi kom fra brande via Fasterholt skulle vi svinge ved Falck og køre om til vejen fra Ejstrupholm og så nordpå til A15

Dette blev også senere forbudt så i dag skal vi svinge når vi har passeret motorvejen og om til vejen fra Ejstrupholm og så nordpå til den gamle A15 hvis vi skalnordpå til skygge eller videre til Viborg.

Det næste udvalget skal tage stilling til bliver nok fjernelse af byskiltene så de der kører for stærk i bymæssig bebyggelse kanfå lovtil at køre 80 km.t

Med venlig hilsen

Jens Laursen

Nordlundvej 6

 

Ifølge  Brandebladet uge 35, 2019 er der forslag om, at forbuddet mod gennemkørende lastbiltrafik på Stationsvej / Dalgasvej ophæves. Det er en meget dårlig ide. Trafikken gennem en by skal tilrettelægges sådan, at det er muligt uden unødvendig forsinkelse at komme frem overalt. Desuden skal man tage hensyn til trafiksikkerheden og støjniveauet. Den eksisterende løsning er det bedst mulige kompromis, og det er vores anbefaling, at det fortsat skal være forbudt med gennemkørende lastbiltrafik på Stationsvej / Dalgasvej.

Kirsten York Helms

Byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti.

Tomas Bjerre

Formand for Ikast-Brande Konservative Vælgerforening.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Pandbo Bjælkehuse banner

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019