Byrådspolitikere tankede inspiration til Brande Syd
Torsdag den 26. april var byrådet fra Ikast-Brande på studietur til den helt nye bydel ”Ringkøbing K” i forbindelse med det igangværende arbejde med udviklingsplanen for Brande Syd.
I løbet af de sidste 3 år har Ringkøbing K omdannet et tidligere landbrugsareal til et stort, rekreativt naturområde med enge, skov, søer, bærhaver, frugtlunde og stisystemer. Borgerne i Ringkøbing har allerede indtaget området som en velkommen rekreativ forlængelse af den eksisterende by. Ringkøbing-Skjern Kommunes målrettede arbejde for, at den nye bydel fra starten skulle være en integreret del af de lokale borgeres dagligdag, er derfor lykkedes.
I 2016 solgte man de første byggegrunde til private investorer og udviklere, der skal opføre boliger i den nyanlagte natur. Ambitionen er, at der både skal være ejer-, leje- og andelsboliger, så der bliver boliger for enhver i den nye naturbydel. Naturbydelen Ringkøbing K udvikles i et partnerskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Realdania By & Byg, så der er økonomisk rygstøtte.
- Modellen kan sagtens kopieres også uden fondsmidler, fortalte projektdirektør Peter Kjølby og fortsatte:
- Man skal så finde en anden økonomisk stærk partner, men de findes også derude.
”Hvad gør I for at tiltrække tilflyttere, og hvordan håndterer I vandet i området?” ”Er der overhovedet købere til boliger uden egen have?” Det var nogle af de spørgsmål, som optog Ikast-Brande Kommunes politikere og embedsfolk. Kort sagt: Hvor meget is i maven er nødvendigt, når man planlægger så ambitiøst og nytænkende?
- Man skal have en del is i maven, svarede kommunens forhenværende borgmester, Iver Enevoldsen, med et smil.
- Men det kan betale sig at være tålmodige, holde fokus på visionen og tro på planen, også når andre tvivler. Interessen for området er stor, og vi tror i den grad på brandingværdien.
Tilføj kommentar