Arbejdsløshedstal i klar bedring

På det sidste byrådsmøde inden sommerferien skulle politikerne i Ikast-Brande Kommune bl.a. forholde sig til en analyse fra Beskæftigelsesministeriet, der viste, at kommunen med Danmarks ifølge Dansk Industri bedste erhversklima skraber bunden både med hensyn til antallet af arbejdsløsheds- og sygedagpengemodtagere.

Ved den lejlighed gav flere byrådspolitikere, ikke mindst formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Birthe Sørensen (S), udtryk for, at der dels var tale om gamle tal (fra 2. halvår 2017 - 1. halvår 2018, red.), dels at tallene var påvirket af fyringer hos Siemens Gamesa i Engesvang og Brande, og endelig at man forventede en snarlig bedring. Dette håb er allerede indfriet: En analyse fra sammenligningsplatformane Samlino viser, at Ikast-Brande er den kommune i Region Midtjylland, der har haft det største fald i antallet af dagpengemodtagere fra 1. kvartal 2018 til første kvartal 2019.

Et fald på 12,34 % i antallet af dagpengemodtagere er mere end dobbelt så stort som nr. 2 på listen, Ringkøbing-Skjern, der har oplevet et fald på 5,61 % ifølge Samlinos tal. I antal personer svarer det til et fald på 78 fra 632 i 1. kvartal 2018 til 554 i 1. kvartal i år.

På listen over andelen af dagpengemodtagere sender det Ikast-Brande op på en 12.-plads blandt de 19 kommuner i Region Midtjylland med en ledighedsprocent på 3,53, hvilket på landsplan rækker til en plads i den bedste halvdel af landets kommuner som nr. 42.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen
Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 14 dec.

  Broindvielse Elværkssøen

  Sted: Elværkssøen/Skjern å, Højmarksvej
  Arrangør: Initiativtagerne til projektet

 • 15 dec.

  Jul på Torvet

  Arrangør: Brande City Detail (se annoncen i Brande Bladet)

 • 15 dec.

  Juletræsfest i Brande

  Sted: Brande kirke og Sognegården
  Arrangør: Brande Juletræs Laug

 • 17 dec.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken, Brande
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 17 dec.

  De 9 læsninger

  Sted: Blåhøj Kirke

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019