Vi står på beboernes side
Fælleslisten står på beboernes side i den fortvivlende sag om de matterede ruder på Engparken.
Vi kan da ikke tage udsigten fra de gamle og demente - hvad er der så tilbage?
For os handler det ikke blot om retten til at udskifte det matterede glas, men lige så meget om, hvorfor vi har valgt at sætte det matterede glas op.
Vi er bevidste om, at der skete et uheld på Engparken, som førte til ønsket om at sikre højden på terrasserne. Byrådet afsatte midler til dette i april. Engparken informerede beboerne om de nye altaner i juli, og på afdelingsmødet i september beklagede de, at der ikke havde været tid til borgerinddragelse.
Vi stiller os undrende:
Der har da været rigeligt tid til borgerinddragelse?
På afdelingsmødet i september blev de matterede ruder diskuteret, og ingen af de fremmødte ønskede dem. Derfor anbefalede boligadministrationen, at man samlet skulle søge byrådets Økonomiudvalg om en udvidet råderet. Beboerne ville få den fordel, at hvis de skiftede til klart glas, skulle det ikke skiftes tilbage. Beboerne skulle blot give boligadministrationen besked om, at de gerne ville udskifte glasset, og så ville de sørge for, at det blev gjort.
Virkeligheden blev dog en anden.
For at få lov til at skifte glasset ud, skal et større depositum indbetales, som svarer til omkostningerne ved køb af det klare glas. Beboerne skal derefter selv kontakte entreprenøren, aftale pris og bestille lift for at få glasset skiftet.
Dykker man ned i Engparkens vedligeholdelsesregler, havde den enkelte beboer allerede udvidet råderet. Fordelen ved at ansøge byrådet skulle have været, at investeringen var en engangsinvestering, som ikke skulle gøres om. Men sådan blev det ikke.
Vi stiller beboerne på Engparken i en ugunstig situation. Dem med penge og overskud kan få skiftet ruderne ud, mens de andre må nøjes med skyggerne.
Hvis matteret glas er så meget bedre, hvorfor accepterer vi så, at det skiftes til klart glas? Har vi måske truffet en forhastet beslutning? Har vi begået en fejl? Bør vi ikke bide i det sure æble og skifte alt glasset ud?
Beboerne ønsker udsigten. Udsigt til naturen har en veldokumenteret positiv effekt på mennesker med demens. Forskning viser, at udsigt til udendørsmiljøer kan reducere stress og forbedre trivsel – noget, vi mener, er essentielt for beboerne på Engparken. At fjerne denne udsigt og i stedet montere matteret glas, der blokerer udsynet, er en unødvendig og uhensigtsmæssig forringelse af deres levevilkår!
Vi kan ikke forstå, hvorfor beboerne nu skal betale 14.000 kr. for at få den udsigt tilbage, som de aldrig burde have mistet. Der er intet fagligt grundlag for at hævde, at matteret glas er sikrere end klart glas. Der er heller ikke noget, der tyder på, at beboernes behov og ønsker er blevet taget alvorligt.
Fælleslisten stiller sig på beboernes side og mener, at denne sag bør tages op igen.
Den nuværende løsning er ikke retfærdig, og vi opfordrer byrådet til at finde en løsning, der både tilgodeser beboernes sikkerhed og trivsel, og som ikke pålægger dem uretfærdige økonomiske byrder.
Vi står sammen med beboerne i kampen om en bedre løsning og vil fortsat kæmpe for deres ret til en ordentlig behandling. Vi ønsker, at sagen skal genovervejes. Vi har svigtet beboerdemokratiet.
Derfor stemte Fælleslisten ikke for punktet da det var på byrådsmødet mandag den 7. oktober 2024.
Venlig hilsen Fælleslisten
Rune Lyager
og Lotte Stoltenborg
Tilføj kommentar