Vi har en fantastisk natur – lad os også få åen tilbage

Af Villy Guldbrand Jensen - 

- Vi har mishandlet vores vandløb, og det vil jeg gerne være med til at rette op på, lyder det fra inkarneret lystfisker, men også ivrig deltager i vandrestaurering, Bjarne Jakobsen fra Brande.

Jeg bruger meget af min fritid på at være med til at restaurere vandløb, blandt andet for at skabe bedre betingelser for vores fiskearter.

Og her er det ikke kun laks jeg tænker på, men lige så meget ørreder, stalling og havlampretten, som vi gerne vil se længere oppe i åsystemet, fortæller Bjarne Jakobsen, der har en nedlæggelse af MES-søen som første prioritet, ud af de 4 forslag der er på bordet.

- Men en plan B kan selvfølgelig også bruges – det vigtigste er at der bliver åbnet op for fiskene, lyder det fra Bjarne, der dog mener at vi skal sige pænt tak for 100 år til MES-søen, og i stedet lave en flot elværks ådal, hvor en sti langs den nyskabte å, kunne være en fantastisk ide.

- Det vil jeg gerne foreslå kommunen at de tager med i deres overvejelser omkring områdets fremtid.

- Vi har nydt godt af søen i 100 år, hvor den har produceret strøm til os. I dag kan vandturbinerne kun producere brøkdele af strøm i forhold til vindmøller, og da hverken svømmere eller bådklub har brugt søen, er tabet af søen til at bære, lyder det fra Bjarne Jacobsen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis