Venstres krybekælder

Henrik Kraglund

Venstres interne magtkamp nærmer sig efterhånden det latterlige. Vi konfronteres dagligt med en ledelse, som åbenlyst ikke kan lide hinanden og som uden blusel og for åbent tæppe begår karaktermord på hinanden. Og det med en ubehøvlet og selvhævdende ronkedor (læs: Hjort) i spidsen, som ikke ser nogen fejl ved den nuværende formand, som han derfor pakker ind i vat og bobleplast.

Lars Løkke Rasmussen (LRR) er vitterligt ikke fejlfri. Faktisk er det vel sjældent, at Danmark har oplevet en partiformand og mangeårig statsminister med et generalieblad, som er så smaskfyldt med ”hændelser” af tvivlsom karakter, som det Lars Løkke Rasmussen kan præstere/præsentere!

Det er noget vrøvl, at Lars Løkke har skaffet Venstre en valgsejr. Det skal han ikke have credit for. Ved Folketingsvalget i 2015 (FV15) - LRR´s første valg som partileder - mistede V nemlig 13 mandater. Ved FV19 fik V 9 tilbage. Er det en sejr? Ved FV15 vandt DF 15 mandater – ved FV19 tabte DF ubegribelige 21 mandater og landede det største valgnederlag vel nogensinde i moderne dansk historie. Er det så særligt imponerende, at V kun kunne redde sig beskedne 9 af disse mandater? 9 ud af 21 – eller 9 ud af 30, hvis Liberal Alliances 9 tabte mandater lægges oveni. Det er ikke en valgsejr.

De i parlamentarisk sammenhæng nye partier har vist sig at være døgnfluer. Vi taler om Alternativet, Liberal Alliance og jo nok også Nye Borgerlige, når der er eksamen næste gang. De ”gamle” partier, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Konservative og Venstre har ligget meget konstant fra FV11 til FV19. Når bortses fra DF har ingen af disse partier udvist et større udsving end 4 mandater fra FV11 til FV19!

Og så hedder det sig, at de personlige stemmetal gav en ”sejr” til LRR med Inger Støjberg på andenpladsen. I absolutte størrelser, ja, men et mere nuanceret syn på tallene kunne måske ønskes? Da er resultatet anderledes og nok mere fair at sammenligne:

LRR fik 40.745 personlige stemmer i Sjællands Storkreds med i alt 520.869 afgivne stemmer.

Inger Støjberg fik 28.420 personlige stemmer i Vestjyllands Storkreds med i alt 324.006 afgivne stemmer.

Så Inger Støjberg fik faktisk et meget bedre personligt valg end LRR. Alt-andet-lige svarer det til, at Inger Støjberg ville have fået 45.687 stemmer. Og da distancerer hun LRR ganske klart.

I valgkampen oplyser LRR pludselig, at der er nye 60 mia. kr. til velfærdsydelser i den kommende folketingsperiode. Og han finder på, at en SV-regering vil kunne være en god ide. Disse ideer trækkes op af hatten, hvorefter partikolleger og Venstre-vælgere – og vi glemmer ikke ronkedoren – skal synes, at det er genialt. Og godt politisk håndværk.

Der er så meget, jeg ikke forstår. Men jeg forstår, at det parti, som tidligere havde højt til loftet, i dag befinder sig i en krybekælder.

 

Henrik Kraglund

Gunvorsvej Syd 10, Brande

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 21 jan.

  Foreningen NORDEN 70 år / Vintermøde

  Sted: Vandrerhjemmet
  Arrangør: Foreningen NORDEN (Se annonce i Brande Bladet uge 2)

 • 21 jan.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 22 jan.

  Generalforsamling og filmforedrag

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Brande Havekreds (Se annonce i Brande Bladet uge 1)

 • 22 jan.

  Generalforsamling

  Sted: Klublokalet, Elme Alle 2b, Brande
  Arrangør: Brande Taekwondo Klub (Se annonce i Brande Bladet uge 3)

 • 23 jan.

  Bankospil

  Sted: Fasterholt Forsamlingshus
  Arrangør: Fasterholt Borgerforening og Fasterholt Forsamlingshus

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019