Udvalgsformand håber på en mindelig løsning

Konservativ udvalgsformand har ikke opgivet at finde en løsning på konflikten mellem Brande Hallerne og Ikast-Brande Kommune.

- Det er virkelig træls!

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra den konservative formand for Ikast-Brande Kommunes børne-, kultur- og fritidsudvalg, Annette Mosegaard (bill.), ovenpå udmeldingen fra Brande Hallernes bestyrelse om, at bestyrelsen ikke ønsker at forlænge samarbejdsaftalen med kommunen på de foreliggende betingelser.

- Jeg er så ærgerlig over, når sådan noget går i hårknude, uddyber udvalgsformanden, men:

- Vi kan ikke bare lave en særskilt aftale for Brande Hallerne. Vi vil gerne se på det – vi kan bare ikke gøre det til d. 1. januar, tilføjer hun.

Annette Mosegaard oplyser, at kommunens øvrige haller uden undtagelse har underskrevet samarbejdsaftalen for 2023 på stort set uændrede vilkår, og at kommunen bl.a. også derfor er låst fast økonomisk – hvis der skal indgås en ny aftale med Brande Hallerne om flere penge, skal pengene tages fra nogle af de andre haller, konstaterer udvalgsformanden nøgternt.

Hun oplyser desuden, at Brande Hallerne årligt får udbetalt 5,9 mio. kr. inklusive moms fra Ikast-Brande Kommune, og at det jo i hendes optik ikke ligefrem er småpenge.

Mødes mandag

Foreløbig er der aftalt et nyt møde mellem Brande Hallerne og Ikast-Brande Kommune på mandag, et møde Annette Mosegaard er blandt deltagerne i. Om det fører til en opblødning af situationen, tør hun dog ikke garantere på forhånd:

- Vi vil gerne kigge på det – men vi kan ikke love et andet resultat, siger hun og tilføjer:

- Jeg håber, vi finder en løsning - også selvom den eventuelt bliver midlertidig.

En af hurdlerne – at den kommunale ungdomsskole havde forrang ved fordeling af haltimer – er blevet ryddet af vejen, da det ifølge Annette Mosegaard ikke var sådan, samarbejdsaftalen skulle fortolkes, men hvis der ikke findes en løsning inden årsskiftet, forestår der en mastodontisk opgave med at finde lokaler til såvel eleverne fra Artium som foreningernes mange medlemmer.

Den opgave mener udvalgsformanden dog godt kan løses, selvom det ikke er optimalt:

- Der er mange måder at have idræt på, konstaterer hun, så det er udelukkende et spørgsmål om planlægning og inddragelse af nogle af de øvrige haller i området.

Samme model kan blive nødvendig i forhold til foreningslivet:

- Vi er forpligtet til at tilbyde foreningerne lokaler, erkender Annette Mosegaard, som godt er klar over, at hallerne er virkelig vigtige for Brande og et omdrejningspunkt for mange mennesker og aktiviteter.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul