Udflytning af Brande Metalkøb rykker nærmere

Kortet viser de to alternative planområder til Brande Metalkøb øst for motorvejen og det nuværende industrikvarter i den sydøstlige ende af Brande (oversigtskort: Ikast-Brande Kommune).

Ikast-Brande Kommunes nyetablerede Klima-, natur- og bæredygtighedsudvalg har godkendt et debatoplæg, der på sigt skal bane vejen for en udflytning af Brande Metalkøb til Hastrupvej. Oplægget skal nu i såkaldt forhøring.

Brande Metalkøbs planer om en udflytning af virksomheden til Hastrupvej har trods protester fra en stor del af beboerne i området efterhånden rumsteret et stykke tid, og nu er der blevet udarbejdet et debatoplæg, der skal udgøre næste trin i processen.

Udover Brande Metalkøbs ønske om at samle aktiviteterne på en matrikel og samtidig forblive tæt på motorvejen spiller miljøspørgsmålet også en rolle.

Ikast-Brande Kommune vil gerne have genbrugsvirksomheden væk fra den nuværende placering ved Brande Å, men i det sydlige af de to alternative områder er der flere §3-beskyttede søer, ligesom det ligeledes beskyttede vandløb Sædbækken løber gennem området. I det nordlige område er der en enkelt §3-beskyttet sø, som ikke må påvirkes af planerne. Brande Metalkøb har foreslået, at søen fremover kan indgå i et grønt område i forbindelse med virksomhedens kontorer og personalefaciliteter.

Læs meget mere om sagen i Brande Bladet tirsdag.

Kommentarer

Nej De skal  op i Brande nord, hvor der er et område som er udlagt til tung industri med deres milijø klasse.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul