Ud med woke og ind med løsninger på almindelige menneskers problemer

Dina Raabjerg

Af Dina Raabjerg, byrådsmedlem og folketingskandidat for Det konservative Folkeparti, Vestjyllands storkreds

Vores sygehuse er flyttet. Husene på landet er usælgelige. Vi kan ikke få en læge. Det er umuligt at finde en medarbejder. Hvert 5. barn mistrives og kan ikke blive udredt. Prisen for at køre på arbejde er blevet fordoblet. Vi får vindmøller i baghaven og taber penge som nabo. Der er gift på stranden. Og Fødevarestyrelsen forbyder måden, vi laver tørfisk på.

Hvis man undrer sig over, at Støjberg kan samle 40.000 underskrifter på en dag, har man ikke forstået en bjælde.

Vi kan godt ryste på hovedet af et tomt parti med overskrifter og ingen løsninger - og opbakning til en straffet politiker. Men det sker, fordi vi politisk bruger tid på veganermad i børnehaven og woke, i stedet for at løse almindelige menneskers problemer.

Inger Støjberg rammer, hvor det gør ondt. Men det ville da klæde hende at komme med nogle løsningsforslag på de ting, hun vil ændre. For så svært er det altså heller ikke.

Det seneste 1½ år har jeg talt med rigtig mange, der er ramt af den skæve udvikling i Danmark. Det er der kommet gode løsningsforslag ud af. Her nævner jeg blot nogle få løsninger på de problemer:

Hvis vi fjerner ejendomsskatten og fremover lægger skat på fortjenesten ved salg, så bliver det mindre attraktivt at spekulere i huskøb i dyre områder. Det redder ikke det hele, men med statsgaranti på lån til billige huse, kan det udjævne nogle ting. – Og som en bonus kan vi fjerne dyr administration på en skat, vi alligevel ikke kan finde ud af at beregne.

Hvis vi laver universitet på alle supersygehuse - og sikrer, at hvert universitet får hvert sit speciale - så får vi også  forskning og læger udenfor de 4 store byer. Det giver også en underskov af små virksomheder indenfor fx MedTech (medicin teknologi) i området.

Vi kan etablere grønne uddannelser og forskning, der hvor der laves grøn energi. Og det er udenfor de 4 store byer. Dermed kan vi tiltrække studerende og skaffe arbejdskraft til vores virksomheder.

Vi kan sikre lokalsamfundet en større andel i overskuddet fra energiparkerne, så de får en indsprøjtning til udvikling af lokalsamfundene. Det er der allerede eksempler på fx fra Tønder, som vi kan udbrede.

Og så kan vi omlægge de statslige midlerne til byfornyelse. I dag går mere end 35% af alle statslige midler til byfornyelse til Købehavn by. Det er vanvittigt, når der kun bor 13% af borgerne der. Det tal skal ned på max 10% og resten af pengene skal gå til nedrivning og byfornyelse i by- og landkommunerne.

Det er blot nogle få bud. Og dem vil jeg da gerne arbejde sammen med Inger Støjbergs nye parti om at få igennem.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022