Torvedag på Bondegården

Ida, Emma og Atlas er kravlet ombord i den gamle Ferguson-traktor foran Bondegårdens børns eget gavlmaleri – eller gavlpoesi, om man vil.

Heller ikke på Bondegården (den tidligere 4H-gård) på Jyllandsvej har året været, som det plejer, men en ting ligger klippefast: lørdagens torvedag, hvor børnene fra haveholdet sælger ud af de ting, de har dyrket i deres haver henover sommeren.

Af Mikael Lund -

Selvom man på grund af corona-restriktionerne ikke som normalt har kunnet mødes holdvis hver uge for at passe haverne, bugner de alligevel af blomster i alle afskygninger og farver, forskellige grøntsager og ikke mindst græskar og hokkaido.

Traditionen med at sylte bær og græskar i fællesskab har man heller ikke kunnet videreføre i år, så det bliver udelukkende friske råvarer, der kan købes på lørdag – foruden legetøj, bagværk eller kreative frembringelser, som også børnene på dyreholdet har mulighed for at fylde hver deres lille bod med.

Bondegården har også et par nye ting at vise frem i forbindelse med lørdagens torvedag. Dels har gården fået endnu et gavlmaleri – eller gavlpoesi, om man vil - fremstillet med Bondegårdsbørnenes egne kreative hænder, dels er der takket være en donation på 10.000 kroner kommet nye legeredskaber på legepladsen, som kan benyttes af alle uanset tilhørsforhold til gården.

Legeredskaberne er fremstillet i den populære træsort robinie (også kaldet falsk akacie), som selv uden brug af træbeskyttelse skal kunne holde i 30-40 år under danske vejrforhold.

Havearbejdet fortsætter i øvrigt frem til slutningen af oktober, og i ugen efter efterårsferien går man indendørs og starter under overskriften ”kreative hænder” op med forskellige kreative projekter, bl.a. pileflet, men har man en god ide til en kreativ aktivitet, er Bondegårdens bestyrelse meget modtagelig for forslag.

 

 

 

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen
Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020