Svømmeundervisningen halveres

Trods socialdemokratisk modstand halveres kravet til svømmeundervisningen i kommunens folkeskoler fra 40 til 20 timer.

Der var flere forskellige modeller på bordet, da først Børne- og undervisningsudvalg og siden Økonomi- og planudvalget skulle tage stilling til omfanget af den fremtidige svømmeundervisning i Ikast-Brande Kommunes folkeskoler.

Som en del af det seneste budgetforlig blev det besluttet, at byrådet skulle fastsætte minimumsrammer for timetallet. Hidtil har 636.000 kroner (2018-tal) rakt til, at eleverne kunne få 40 timers bassinundervisning i løbet af deres skoletid, men ved at skære ned på timetallet er det muligt at spare fra 150.000 – 440.000 kroner. Penge, der som udgangspunkt skal blive på skolerne til anden undervisningsrettet aktivitet.

Et flertal i udvalgene besluttede at halvere kravet til minimumstimetallet fra 40 til 20 timer, men de socialdemokratiske medlemmer af begge udvalg gik ind for 30 timer.

- Det er det, vi i den socialdemokratiske gruppe mener kan give vore børn i Ikast-Brande kommune en god svømmeballast, lyder det fra det ene af de to socialdemokratiske medlemmer af Økonomi- og planudvalget, Inge Dinis, som også synes, det er fint, at skolerne i Engesvang og Bording benytter de lokale friluftsbade.

- Det er rigtig, rigtig vigtigt for os, at vore elever lærer at begå sig i vand - ikke kun det tekniske ved at kunne lave et korrekt svømmetag, men virkelig at kunne begå sig, lyder det videre fra socialdemokraten, som også peger på, at den understøttende undervisning kan bruges til formålet. Hun fremhæver desuden vigtigheden af, at skoleeleverne bliver fortrolige med svømmecentrene i Ikast og i Brande samt de friluftsbade, der er tilbage i kommunen.

Til sammenligning tilbyder nabokommunen Herning deres folkeskoleelever 12 timers bassintræning fordelt over 8 uger, mens man i Silkeborg slet ikke tilbyder svømning i vand, hvilket faktisk er i fuld overensstemmelse med lovgivningen: Der er ikke noget lovkrav om, at svømmeundervisningen skal foregå i vand!

Den endelige beslutning om minimumstimetallet skal træffes på byrådsmødet mandag aften.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 08 dec.

  Juleudstilling på glaspusteriet

  Sted: Krejbjergvej 10, Ejstrupholm
  Arrangør: Glashytten og Ida Gonge

 • 08 dec.

  Årets julefest i Blåhøj

  Sted: Betania KirkeCenter, Blåhøj Stationsvej 27, Blåhøj
  Arrangør: Betania KirkeCenter

 • 08 dec.

  Adventskoncert

  Sted: Uhre kirke
  Arrangør: Uhre Menighedsråd

 • 09 dec.

  Huske-gudstjeneste

  Sted: Brande Kirke
  Arrangør: Anne Dolmer/Menighedsrådet Brande Kirke

 • 10 dec.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken, Brande
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul