Stubkjærs bålhytte lovliggjort

Modelfoto

Ikast-Brande Kommune har lovliggjort en bålhytte på Sandfeldvej 68-70, der tilhører fhv. Bonus-ejer Peter Stubkjær Sørensen.

Den ottekantede bålhytte, som har et areal på 28 kvadratmeter og en max.højde på 3,5 meter, blev opført i naturmaterialer i 2013 på samme areal, hvor der indtil 2012 lå et sommerhus på ca. 60 kvadratmeter.

Der er søgt om en såkaldt lovliggørende dispensation fra åbeskyttelseslinjen. Det ønske har Ikast-Brande Kommune altså imødekommet, men før byggeriet kan betragtes som fuldt lovliggjort, skal der også udstedes en byggetilladelse til bålhytten.

Ikast-Brande Kommune har desuden betinget sig, at bålhytten skal fjernes uden udgifter for det offentlige senest et år efter, at den ikke længere er i brug, og at lokaliteten efterfølgende skal kunne anvendes til jordbrugsmæssige formål.

I kraft af bålhyttens relativt beskedne størrelse, og da den ydermere er afskærmet af beplantning, vurderer Ikast-Brande Kommune ikke, at den vil være synlig for naboerne, hvoraf de nærmeste befinder sig ca. 300 meter væk.

Ikast-Brande Kommune vurderer heller ikke, at bålhytten forringer karakteren, variationen eller oplevelsen af landskabet, og kommunen har på den baggrund udstedt en landzonetilladelse til bålhytten så at sige med tilbagevirkende kraft.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 22 jul.

  Sommerfest

  Sted: Troens Ord, Højmarksvej 22
  Arrangør: Troens Ord

 • 23 jul.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken, Brande
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 27 jul.

  Sommerfest

  Sted: Troens Ord, Højmarksvej 22
  Arrangør: Troens Ord

 • 30 jul.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken, Brande
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 03 aug.

  Pileflettekursus Brande Havekreds og Brande Flettekreds

  Sted: Den Gamle Købmandsgård Uhre
  Arrangør: Brande Havekreds og Brande Flettekreds

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen