Stor besparelse på kanaliseringsanlæg

Ikast-Brande Kommunes Teknik- og miljøudvalg har haft fire afsluttede anlægsprojekter hver på over 2 mio. kroner til godkendelse.

På tre af projekterne, en udvidelse af genbrugspladsen i Ikast, anlæggelse af cykelstien fra St. Thorlund til Nr. Snede og salg af jord og byggegrunde i Ikast, har der været mindre budgetoverskridelser, mens der på det fjerde og sidste anlægsprojekt, kanaliseringsanlægget på Borupvej ved Mylius-Erichsensvej, er realiseret en besparelse på næsten 900.000 kr.

I 2018 bevilgede Teknik- og miljøudvalget 3,5 mio. kr. til kanaliseringsanlægget, som var blevet nødvendigt i forbindelse med Andelskartoffelmelsfabrikken Midtjyllands (AKM’s) omlægning af kartoffelindleveringen.

Indleveringen af kartofler, som indtil da var foregået fra Herningvej, blev i forbindelse med en større udvidelse af fabrikken flyttet til den modsatte side af jernbanen.

AKM havde foreslået et lysreguleret kryds, men med baggrund i trafiktællinger af den daværende trafik i krydset besluttede Teknik- og miljøudvalget i stedet at etablere et kanaliseringsanlæg uden signalregulering og uden den sti langs Mylius-Erichsens Vej, som også var indeholdt i AKM’s forslag.

Og det er altså dette kanaliseringsanlæg, det kun har kostet godt 2,6 mio. at etablere.

Som årsag til besparelsen angiver Ikast-Brande Kommune lakonisk, at licitationsresultatet var bedre end forventet.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019