Stor besparelse på kanaliseringsanlæg

Ikast-Brande Kommunes Teknik- og miljøudvalg har haft fire afsluttede anlægsprojekter hver på over 2 mio. kroner til godkendelse.

På tre af projekterne, en udvidelse af genbrugspladsen i Ikast, anlæggelse af cykelstien fra St. Thorlund til Nr. Snede og salg af jord og byggegrunde i Ikast, har der været mindre budgetoverskridelser, mens der på det fjerde og sidste anlægsprojekt, kanaliseringsanlægget på Borupvej ved Mylius-Erichsensvej, er realiseret en besparelse på næsten 900.000 kr.

I 2018 bevilgede Teknik- og miljøudvalget 3,5 mio. kr. til kanaliseringsanlægget, som var blevet nødvendigt i forbindelse med Andelskartoffelmelsfabrikken Midtjyllands (AKM’s) omlægning af kartoffelindleveringen.

Indleveringen af kartofler, som indtil da var foregået fra Herningvej, blev i forbindelse med en større udvidelse af fabrikken flyttet til den modsatte side af jernbanen.

AKM havde foreslået et lysreguleret kryds, men med baggrund i trafiktællinger af den daværende trafik i krydset besluttede Teknik- og miljøudvalget i stedet at etablere et kanaliseringsanlæg uden signalregulering og uden den sti langs Mylius-Erichsens Vej, som også var indeholdt i AKM’s forslag.

Og det er altså dette kanaliseringsanlæg, det kun har kostet godt 2,6 mio. at etablere.

Som årsag til besparelsen angiver Ikast-Brande Kommune lakonisk, at licitationsresultatet var bedre end forventet.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul