Løbet er kørt

Alle sejl var sat til med bolddrenge, indløb sammen med nogle af klubbens ungdomsspillere og stadionspeaker, da Brande IF lørdag tog imod Skjern til det absolutte bundopgør i serie 1, men lige lidt hjalp det hjemmeholdet.
Indstillingen fejlede for så vidt ikke noget, men kvaliteten i spillet rækker bare ikke til serie 1, hvilket blot 4 scoringer i 11 kampe taler sit tydelige sprog om.
Det var ikke lykkedes nogen af lørdagens kombattanter at vinde en eneste af sæsonens 10 hidtidige opgør, men den smule poleret fodboldspil, der trods alt blev vist, stod de grønblusede gæster for, mens hjemmeholdet havde mere end svært ved at holde fast i bolden.
Et drøn på stolpen efter 24 minutter var imidlertid det nærmeste, Skjern kom en scoring i 1. halvleg. Et par minutter forinden havde Markus Pedersen udstillet Brandes scoringsproblemer, da han alene med Skjern-keeperen enten kunne vælge at afslutte eller spille på tværs til en ligeså fri Thomas Lund. Løsningen blev ingen af delene, og så løb chancen ud i sandet.
I det 49. minut kom Skjern så foran. Efter en hjørnesparkskombination blev bolden sendt til bageste stolpe, hvor den blev headet i nettet.
5 minutter senere burde Morten Rahbek have udlignet, da Lars Hansen headede en høj bold på tværs til ham på kanten af målfeltet, men afslutningen gik forbi mål, og i stedet slog Skjern kontra små 10 minutter senere, da et højt indlæg fra Brandes sårbare venstreside sejlede over Jonas Flø Sørensen og i mål til 0-2.
Begge hold nåede at indkassere et gult kort, men nærmere scoring end Morten Rahbeks forsøg på ydersiden af stolpen i det 74. minut kom ingen af holdene, og dermed er Brande efter alt at dømme at finde i serie 2 efter nytår for første gang i mands minde.
I teorien kan holdet ganske vist stadig undgå degradering, men det er efterhånden svært at tro på, at et hold, der i 17 forsøg ikke har smagt sejrens sødme siden starten af juni pludselig vinder 3 kampe på stribe.
Læs mere om bundkampen i Brande Bladet onsdag.