Socialdemokratiet ønsker krav om coronapas

Inge Dinis

Af Inge Dinis og Kasper Pauli Pedersen, byrådsmedlemmer for Socialdemokratiet.

På tirsdagens møde i Økonomi- og planudvalget drøftede vi mulighederne for at stille krav om gyldigt coronapas fra kommunens medarbejdere.

Dagsordenen er rejst på baggrund af de trepartsforhandlinger, der giver arbejdsgivere herunder kommunalbestyrelser mulighed for at kræve fremvisning af et gyldigt coronapas fra medarbejdere og KL’s anbefaling herom.

Indstillingen på mødet var at uddelegere ansvaret til kommunaldirektøren, men det var og er Socialdemokratiet i Ikast-Brande kommunes holdning, at det er ansvarsforflygtigelse, som personaleansvarligt udvalg bør vi ikke skubbe ansvaret over på kommunaldirektøren, men tage det på os.

Derfor foreslog Inge Dinis og jeg på vegne af Socialdemokratiet, at der indføres krav om fremvisning af gyldigt coronapas fra vores kommunale medarbejdere - et sådant kan frembringes ved vaccination eller test.

Vi ønsker ikke at foregøgle, at det redder os fra at se ind i stigende smittetal og udfordringer i ugerne fremover, men vi mener med de stigende smittetal in mente, at vi bør benytte os af de tilgængelige værktøjer for at bidrage positivt til medarbejdernes, vores udsatte borgeres og den kommunale drifts tryghed og sikkerhed fremadrettet. 

Vi ved godt, at nogle vil hævde, at kravet om coronapas er et indgreb i den personlige frihed; det vil vi ikke tale os udenom, men vi er af den opfattelse, at individets frihed stopper der, hvor den bliver en risiko for fællesskabets ve og vel.

Sundhedsmyndighederne er meget klare i vurderingen og har valideret fornuften i brugen af coronapasset; det tager vi selvfølgelig alvorligt og derfor ser vi det desværre som udtryk for en unødvendig politisering, når et flertal i Økonomi- og planudvalget afviser at følge anbefalingen fra KL og ikke ønsker at gøre brug af de mulige værktøjer til at kontrollere og inddæmme smitte. 

Vi ønsker, at beslutningen revurderes, og i mellemtiden opfordrer vi til, at I alle passer på hinanden, book tid til 3. vaccinationstik og benyt jer af mulighederne for test. Vi villle alle helst være foruden, men lige nu må og skal vi stå solidarisk sammen og klare den nye bølge af smitte.

Med håbet om en glædelig jul og et godt nytår til jer alle.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis