Smittetallet falder igen

Grafik: Ikast-Brande Kommune.

Samme dag, som endnu en opstramning af corona-restriktionerne trådte i kraft, viser den daglige opgørelse af smittetallene for Ikast-Brande Kommune et fortsat fald.

De seneste stramninger, som blev præsenteret på et pressemøde i går eftermiddags, betyder bl.a., at forsamlingsloftet er blevet sænket fra 10 til 5 personer. I Ikast-Brande ser de hidtidige restriktioner med bl.a. hjemsendelse af skoleeleverne dog allerede ud til at have haft den ønskede effekt: Den seneste uge er 57 personer i kommunen blevet testet positive for Covid-19. Det er det laveste antal siden starten af december.

Særligt i Brande har smittespredningen været aftagende. De seneste 7 dage er der således kun 11 af byens indbyggere, der er blevet testet positive. Det svarer til et incidenstal (antal smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge) på 113, mens incidenstallet i kommunens største by, Ikast, er faldet til 144 på baggrund af 26 positive tests den seneste uge.

Hårdest ramt set i forhold til indbyggertal er i øjeblikket Ejstrupholm, hvor der - præcis som i Brande - er konstateret 11 smittede den seneste uge, men fordi byens indbyggertal er lavere end Brandes, bliver incidenstallet tilsvarende højere (368). Hverken i Hampen eller i Klovborg er der registreret nye smittetilfælde i flere uger.

For kommunen som helhed er incidenstallet faldet til 138. Dermed er Ikast-Brande nu nede som nr. 71 på Seruminstituttets rangliste over incidenstallet i landets 98 kommuner.

Som den højest placerede jyske kommune ligger Mariagerfjord på 24.-pladsen med et incidenstal på 318,6. Samtlige øvrige kommuner i top-30 på listen, som netop nu toppes af Albertslund Kommune med et incidenstal på 552,8, er beliggende øst for Storebælt, et mønster der efterhånden har været uændret gennem længere tid.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020