Slut med den gode stemning

Henrik Kraglund

Da byrådet nåede frem til det sidste punkt på dagsordenen på mandagens byrådsmøde, blev den sidste rest af den gode stemning, den indledende fællessang for afgående redaktør Steen Hebsgaard (se indslaget her) havde sørget for, fejet væk med et fingerknips.

Overskriften for punktet var ”Planstrategi 2019 – godkendelse af proces for borgerinvolvering” og vedrørte processen omkring udviklingen af bymidterne i kommunens to hovedbyer, Ikast og Brande, hvor man ønsker størst mulig dialog og borgerinddragelse.

Punktet var egentlig kun til efterretning, men Fælleslistens Henrik Kraglund (bill.) havde bedt om at få sat sagen til debat, og han gjorde et ihærdigt forsøg på at få genoplivet den for længst afsluttede debat om den begrænsede lokale repræsentation i det bedømmelsesudvalg, der skal vurdere forslagene til det kommende skolebyggeri i Centerparken.

Han citerede flittigt fra ”Fætters klumme” i sidste uges udgave af Brande Bladet (som også kan læses her), hvor Arne Mariager bl.a. kaldte det, at man ikke lader borgerne blive involveret, for ”tåbeligt og udemokratisk” og ”et udslag af politisk magtmisbrug”.

- Det har intet med punkt 13 at gøre. Det er ikke rettidigt at bringe det op her, replicerede borgmester Ib Lauritsen (V) skarpt. Han blev sekunderet af Annette Mosegaard (K), som efter at have overvejet, om hun skulle sige noget eller lade være, valgte det første:

- Jeg kan ikke forstå, når man stemmer for noget, at man så kan blive ved med at tage det op.

Det stoppede dog ikke Henrik Kraglund, som talte om ”demokratisk underskud” og udtrykte ærgrelse over borgmesterens reaktion, men han understregede, at han hilser den borgerinddragelse, som punktet lægger op til, velkommen.

Det samme gjorde hans listefælle, Lotte Stoltenborg, og Birthe Sørensen (S), men deres indlæg druknede fuldstændig i den skarpe meningsudveksling mellem borgmesteren og Henrik Kraglund.

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 22 jul.

  Sommerfest

  Sted: Troens Ord, Højmarksvej 22
  Arrangør: Troens Ord

 • 23 jul.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken, Brande
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 27 jul.

  Sommerfest

  Sted: Troens Ord, Højmarksvej 22
  Arrangør: Troens Ord

 • 30 jul.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken, Brande
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 03 aug.

  Pileflettekursus Brande Havekreds og Brande Flettekreds

  Sted: Den Gamle Købmandsgård Uhre
  Arrangør: Brande Havekreds og Brande Flettekreds

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen