Skolelukning

Det undrer mig, at både byrådsmedlemmer fra Venstre og Socialdemokraterne kan snakke om rettidig omhu og is i maven i forhold til fremtiden i Ikast. Her skal man udvikle og ikke hæfte sig for meget ved prognoser for fremtiden, da disse ofte ændre sig år for år. Men i den sydlige del af kommunen, nærmere bestemt Blåhøj, skal man ikke udvise rettidig omhu eller udvikle. Nej, her er der ikke plads til is i maven eller udvikling. Der er ikke plads til at skabe liv i yderområderne. Nej, frem med sparekniven og den centraliserede tankegang. Der hersker ingen tvivl om, at både Venstre og Socialdemokraterne har truffet deres beslutning, med borgmesteren i spidsen (Dog med undtagelse af vores lokale politikere). Alt dette er stik imod deres ellers så fint fremlagte visioner om at skabe liv i hele kommunen (altså kun når det passer dem).

Der udvises ingen forståelse eller lydhørhed for lokalsamfundet. Som man har set andre steder, hvor man har lukket en lille velfungerende skole. Det er en sneboldeffekt, som desværre vil aflive et lille, tæt bysamfund. Det er en farlig udvikling, som vil få lange og uoverskuelige konsekvenser. Alt dette er sket med et meget stort spørgsmålstegn ved, om man virkelig har undersøgt andre muligheder? Så skal der indsendes høringssvar midt i ferien. Derved håber man vel på, at få så få høringssvar som overhovedet mulig? Både byråd og mange borgere går på ferie i den periode. Børne- og undervisningsudvalget vil gerne i dialog om fremtiden for både Åhaven i Brande og Blåhøj skole og Kernehuset. Det vil de dog først, efter at beslutningen er taget. Jeg undres. Er dette virkelig rettidig omhu?

Anders Poder Nielsen. Kirkegade 4, Brande.

PS: Vil vi i fremtiden have indflydelse på vores lokalsamfund, og ikke bare på børne- og ungeområdet, men på det store politiske spil, så må og skal vi stemme lokalt.

Kommentarer

Blåhøj skole lukkes? - Nej tak!

Byrådets planer om at lukke Blåhøj skole er ikke alene, som flere læserbreve antyder, mangel på rettidigt omhu for at sikre landsbyernes overlevelse. 
Alle vore landsbyer kæmper for egen skole, børneinstition, lokal indkøbsmulighed, mødesteder, fjernelse af ubeboelige og faldefærdige huse, samt at holde indbyggertallet.

Byrådet overser totalt landsbyernes potentiale til at tiltrække pendlere til at bosætte i landsbyerne, hvor natur og socialt fællesskab er i højsædet langt mere end bag byernes ligusterhække.

Hvad med i stedet at optimere landsbyerne for beboerne?
Man kunne i hver landsby opføre en række lejeboliger, som interesserede pendlere kunne bebo, inden de binder sig til investeringen i byggegrund  og opførsel af hus. Ligeledes lejeboliger til de seniorer, som gerne vil blive i landsbyen, men ikke mere orker eget hus og have. 

Landsbyerne bør danne landsbyklynger og arbejde sammen med koordinering af byfester, opretter grejbank med fælles partytelt, lys- & lydanlæg, fælles 'olympiske' lege og i det hele taget arbejde sammen om den udfordring, de alle har!

Natur og Fællesskab, ikke skolelukninger, er vejen frem!

Holger Laursen, medlem af Radikale Venstre
Leder af den kommunale Ungdomsskole 1985-2010

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019