Skiltningen er blevet ændret

I 2019 behandlede Ikast-Brande Kommunes Teknik- og miljøudvalg i flere omgange spørgsmålet om opretholdelse eller afskaffelse af forbuddet mod lastbilgennemkørsel på Stationsvej-Dalgasvej, Storegade, Stadion Allé og Præstelunden.

Et af hovedargumenterne for en afskaffelse af forbuddet var dengang, at det var nærmest umuligt for politiet at kontrollere, om reglerne blev overtrådt, men i sidste ende besluttede udvalget at opretholde gennemkørselsforbuddet.

Samtidig bad udvalget Teknisk område om at gå i dialog med politiet om håndhævelse af forbuddet og eventuelt supplerende skiltning.

Efterfølgende fik Teknisk område en henvendelse fra Brande City, som foreslog, at skiltningen blev ændret, og det er nu sket.

Indtil for nylig blev der eksempelvis i hver sin ende af Stationsvej/Dalgasvej skiltet med lastbilkørsel forbudt og undertavler med teksten ”Gælder kun gennemkørsel til Brandlundvej/Østre Allé”. Dermed kunne en lastbilchauffør, der skulle fra Østre Allé til Herningvej, påstå, at han ikke skulle til Brandlundvej og derfor lovligt kunne køre ad Stationsvej. Det samme gjorde sig gældende på de andre veje med lastbilgennemkørsel forbudt.

På den baggrund og efter en drøftelse med Midt- og Vestjyllands Politi er undertavlerne nu blevet udskiftet, så alle nu har den samme tekst, der ikke kan misforstås/fortolkes efter forgodtbefindende: ”Gælder kun gennemkørsel”. 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019