Siemens Gamesa-regnskab smittet med corona

Vindmøllekoncernens halvårsregnskab er påvirket negativt af corona-pandemien, men virksomheden står godt rustet til krisen med en solid balance og sund likviditet samt en rekordhøj ordrebeholdning.

Kvartalsregnskabet, der omfatter perioden fra januar til marts, er påvirket negativt med 56 mio. euro (417 mio. kr.) af corona-situationen, men virksomhedens egen vurdering er, at de langsigtede udsigter for såvel branchen som Siemens Gamesa fortsat er gode. Således er virksomhedens samlede ordrebeholdning opgjort til svimlende 28,6 mia. euro (213 mia. kr.) inkl. de servicekontrakter, der fulgte med i købet af konkurrenten Senvion.

Fra januar til marts beløb ordreindtaget sig til 2,2 mia. euro (16,4 mia. kr.). Til gengæld faldt kvartalets omsætning med 8 % sammenlignet med samme periode sidste år til 2,2 mia. euro. Dermed udgjorde den samlede omsætning i regnskabsårets 1. halvår (oktober – marts) 4,2 mia. euro (31,3 mia. kr.), hvilket er et fald på 9,6 % i forhold til 2019.

Resultatet af den ordinære drift (EBIT) renset for integrations- og omstruktureringsomkostninger udgjorde i regnskabsårets 2. kvartal et plus på 33 mio. euro (246 mio. kr.). For halvåret som helhed udgjorde EBIT før integrations- og omstruktureringsomkostninger et underskud på 103 mio. euro (767 mio. kr.).

Udover effekterne af corona-pandemien er resultatet påvirket negativt af opbremsningen på det indiske marked og i gennemførelsen af projekter i Nordeuropa samt et forlig i en verserende sag med firmaerne Areva og Adwen. I den forbindelse har Siemens Gamesa bogført tab på 165 mio. euro i 2. kvartal og i alt 339 mio. euro i 1. halvår.

Opfordrer til grøn genopretning

Siemens Gamesas adm. direktør, Markus Tacke, opfordrer i forbindelse med præsentationen af halvårsregnskabet til en grøn genopretning:

- Vi oplever en situation uden fortilfælde, der har ændret vores liv på få uger. Siemens Gamesa mener, at sektoren for vedvarende energi skal spille en central rolle i det økonomiske opsving for at bevæge sig i retning af en bæredygtig energimodel, der skaber kvalitetsjob. Det er i vores hænder at undgå en anden krise: klimakrisen, udtaler han.

Virksomheden har implementeret en række sociale initiativer for at hjælpe med at bekæmpe virkningerne af Covid-19, hvoraf mange er iværksat af virksomhedens medarbejdere. Siemens Gamesa har forpligtet sig til at matche medarbejdernes bidrag til Røde Kors for at bekæmpe virkningerne af coronavirus og har desuden doneret 1 mio. euro til medicinsk udstyr.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020