Sidste Street Art med Lions ved roret – men Street Art vender tilbage i 2023

Det Mega store 3-D kunstværk på P-pladsen ved Ågade var ikke færdig ved den officielle åbning af Street Art men kunstnerne arbejde ufortrødent videre og da mørket sænkede sig stod det færdigt.

Foto: Peder Pan

Af Villy Guldbrand Jensen - 

- Vi er ved at være nogle trætte gamle mænd, så dette års udgave af Street Art – den 6. i rækken – bliver vores sidste som arrangør og tovholder, lød det fra Mogens Bentzen Lions i Brande, da han fredag eftermiddag foretog den officielle åbning af Street Art i Ågade.

Vi har nydt hver en sekund og vi har haft uforglemmelige oplevelser, og mødt så mange fantastiske mennesker og fået så mange positive meldinger at vi er helt rørte, men alderen kan vi ikke løbe fra, lød det fra Mogens Bentzen, der selv var overvældet over hvad det havde udviklet sig til siden de for 25 år siden lavede den første koncert med Lars Lilholt på plænen bag ved Dalgasskolen.

Efter mange år med koncerter slog man for 8 år siden ind på Street Art i stedet, og det har vist sig at være en kæmpe succes.

Så stor en succes at man fra Lions side ikke ønskede at det skulle stoppe, blot fordi Lions ønskede at smide dirigentstokken.

 

Det bliver i byen

Og det ligger fast at Street Art vender tilbage næste år.

- Vi skal blot have fundet tovholderne, lyder det fra Mogens Bentzen, og han bliver suppleret af formanden for Brande City, Preben Christensen, der også på Brande Citys vegne vil love opbakning til Street Art fremover.

Og vi har heldigvis flere der har tilkendegivet at de gerne vil være med i styregruppen til næste års Street Art, fortæller Mogens Bentzen, der samtidig lover at der bliver opbakning fra Lions i Brande.

- Den viden og de kontakter vi har vil vi selvfølgelig stille til rådighed, og flere af vore medlemmer vil givetvis også give en hånd med, men det er vigtigt at vi hurtigt finder gruppen og lederen der skal tage over, fortæller Mogens Bentzen, der samtidig glæder sig over at Ikast-Brande kommune også næste år vil være med – både med penge og med praktisk hjælp.

 

En af de personer der har meldt sig på banen er Morten Bak, LokalBolig i Brande.

- Street Art er et MEGET vigtigt element i Brandes Kulturliv. Det er en stor attraktion, som bringer Brande på landkortet – Brande har en lang tradition for at have kunsten placeret helt centralt i bybilledet og hverdagen – det er med til at gøre Brande helt unik og særlig – dette særkendes fortsatte udvikling er afgjort et stort aktiv for byens handelsstand, borgerne, tilflytterne og de mange udenbys fra, der er nysgerrige på at se vores levende by.  Der sker noget fra år til år og derfor bliver man aldrig færdig med at se Brande. Jeg færdes dagligt i Brande, hvor jeg bor og ikke mindst driver min forretning på Torvet – jeg holder meget af de fantastiske værker Street art får op at stå hvert år. Dette aktiv er ikke bare noget vi kan tage for givet – det kræver en kæmpe indsats fra mange frivillige at få noget så kæmpe stort op at stå hvert år – jeg vil gerne stille min egen indsats til rådighed for byen og ser frem til at finde ud af hvor jeg kan bidrage, til fortsættelse af det de mange ildsjæle har bygget op, lyder det fra Morten Bak.   

 

 

 

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce
Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis