Søby Brunkulsmuseum byder på veteraner og rock

Af Jan Svendsen

 

Den kommende weekend bliver der masser af aktivitet på Søby Brunkulsmuseum med musik, veteraner og vandretur, som indgår i Herning Fester med ”Kys livet” som tema.

I mere end 50 år er veteraner mødt op på Søby Brunkulsmuseum til et årligt træf, som i 2022 blev udvidet til også at omfatte biler og andre køretøjer, som er udstillet på parkeringspladsen og med fri adgang.

I år foregår det lørdag 15. juni.

I ”gamle dage” bestod festen af Søby-veteraner, som hyggede sig med de gamle minder om livet i brunkulslejerne og -byen. Ganske langsomt har det ændret sig til at være en sammenkomst for alle, som vil vise deres respekt for de mennesker, som arbejdede på danmarkshistoriens farligste arbejdsplads eller som bare vil hygge sig med musik og fællessang.

- De egentlige veteraner er efterhånden meget få, så derfor er det en hyggedag for alle interesserede. I år arrangerer vi som noget nyt en ceremoni i Mindelunden med de 57 sten for at hædre de mennesker, som ”satte livet på spil i kamp for det daglige brød”. Det må da mere end noget andet passe ind i temaet med ”kys livet”, siger formand Jan Svendsen.

Herning Koncertorkester står i år for underholdningen til veterantræf. (PR Foto)

 

Læs mere i Brande Bladet på tirsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul