Placeringen af en ny Præstelundskole

I forhold til det at skulle lade en ny, stor skole opføre i Brande, er det vigtigt med en rigtig beslutning, fremfor en hurtig. Man har forholdsvist hurtigt valgt en forkert beslutning – med hensyn til placeringen af skolen på det grønne område mellem hallerne og åen og hvor Centerparken mv nu ligger.

Forkert, hvorfor? Af flere grunde.

• Forkert, fordi man – for at kunne være på det valgte område – skal rive flere bygninger ned. Bygninger, som man har brugt et millionbeløb på at renovere og som rummer et trecifret antal medarbejdere, som skal flyttes til andre steder i kommunen (læs: Ikast). Prøv at tænke på, hvor mange mandetimer og spild af ressourcer, der bruges på disse manøvrer.

• Forkert, fordi alt dette betyder en unødig forsinkelse af det store byggeri, en forsinkelse, som vil holde Præstelundskolens store elever i barakker de næste formodentligt 3 år.

• Forkert, fordi man så vil bebygge det eneste større, grønne område i bymidten. Her i Midtjylland er der plads nok, så der er ingen grund til at klumpe byggeriet sammen på begrænset plads.

• Forkert, fordi denne placering vil give endnu mere kørsel i bymidten.

• Forkert, fordi argumentet med, at en placering i området ved Brandlund Fælled vil give for stor afstand til hal og midtby ikke holder. Var der ikke noget med skoleelever og motion? Og der skal selvfølgelig etableres et lukket stisystem mellem hallerne og den nye skole.

• Forkert, fordi det grundlæggende er godt med lys og luft og plads og nem adgang til natur. Det er ikke kun dyr, som stresses af for lidt plads og for få muligheder for at trække sig væk fra vrimlen.

Jeg skal ikke kunne sige, om rådgivningen af de folkevalgte i denne sag har været for dårlig.  Resultatet er i hvert fald blevet det.

 

Ole Bertelsen

Dørslundvej 52

Kommentarer

For de folkevalgte politikere er det ikke så afgørende om beslutningen er rigtig eller forkert. De har haft blikket stift rettet mod at samle hele rådhuset i Ikast, og i øvrigt generere flere arbejdspladser "derovre". Det vigtigste er at snige ET nyt stort rådhus ind ad bagdøren.. I Ikast.

Hej når man så bruger alle resurser på at finde ud af hvor skolen skal ligge og har brugt alle midler for at fjerne de bygninger hvor der arbejdes nu i stedet for at fjerne den gamle skole og komme i gang med byggeriet men så er der jo en problem at der er mange der ikke har tjent penge på udregning og fået del i den pulje og fået pengekassen tømt for når de er begyndt den nye byggeri har de brugt pengene og skal spare så går det lige som den nye sygehus i Gødstrup man skal spare så meget at det ikke fungere ordentlig skift da Byrådet ud og få en ordentlig firma til at stå for byggeriet  som har et ansvar og forstand på det så går det efter en lige streg og man kommer i gang i stedet for at sende folk til Ikast for de kommer ikke tilbage til Brande på arbejdsplads igen det har Ikast by sørget for

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019