Opråb til byrådspolitikerne: Tag vores høringssvar alvorligt!

Artium

På en række af kommunens skoler og institutioner er der bekymring over konsekvenserne af den kommende sparerunde. Den fælles skolebestyrelse for Blåhøj Skole, Dalgasskolen og Artium kommer med en opfordring til byrådspolitikerne om, at de snart begynder at tage høringssvarene alvorligt.

Mandag aften vedtager et byrådsflertal på 16 imod 7 efter alle solemærker at dømme det budgetforlig, Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige indgik for en lille måneds tid siden, og det rokker knap 40 høringssvar fra kommunens egne institutioner og skoler næppe ved.

Fra flere psykiatriske bosteder, bl.a. Brande Åcenter, udtrykkes der bekymring over størrelsen på den udmeldte besparelse på knap 5 mio. kr., som ifølge forligsteksten skal findes ved strukturelle ændringer, og også på skoleområdet ser man skeptisk på udmøntningen af budgetforliget. I to enslydende høringssvar underskrevet af skoleleder Susanne Rasmussen udtrykker MED for henholdsvis Artium og Dalgasskolen/Blåhøj Skole således stor forundring over budgetforliget, og medlemmerne af den fælles skolebestyrelse for de tre skoler er ikke mindre forundrede.

”Vi er bekymrende over, at vi bliver bedt om at afgive høringssvar til noget, der bliver fremstillet på en måde, der åbenbart ligger langt fra virkeligheden. Det virker simpelthen uelegant, at det vedtagne forlig ikke umiddelbart er samstemt med budgetfremstillingen i august”, påpeges det i skolebestyrelsens høringssvar, der fortsætter med en opfordring til, "at man fra politisk side snart begynder at tage bestyrelsernes, ledelsernes og medarbejdernes høringssvar alvorligt".

Læs mere i Brande Bladet tirsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul