Nyt gasudslip på Skovbrynet

Kun halvanden uges efter den seneste ledningsovergravning gik det galt igen mandag lige over middag, men denne gang var konsekvenserne knap så omfattende.

Sidst det skete var torsdag d. 26. januar, og her valgte beredskabet at evakuere over 200 beboere fra 56 boliger på Skovbrynet. Denne gang var indsatsen overstået på mindre end tre kvarter, og det blev ikke nødvendigt at evakuere nogen.

Beredskabet blev denne gang alarmeret kl. 12.31, da der ved endnu et uheld igen var blevet gravet hul på den gasledning, der løber langs stamvejen, og både brandfolk og teknikere fra Evida var hurtigt fremme på stedet.

Indsatsleder Leon Nielsen fra Brand & Redning MidtVest oplyser, at der blev udført gassporing rundt omkring udslippet, og at man på den baggrund hurtigt kunne indskrænke fareområdet til området lige omkring selve udslippet.

At man denne gang kunne afslutte indsatsen markant hurtigere end sidst skyldes ikke så meget, at man lige havde været igennem det samme 11 dage tidligere, men mere at vejrforholdene var mere gunstige med højere temperaturer og mere vind, forklarer indsatslederen videre.

Naturgassen er lettere end luften og bevæger sig derfor opad, uddyber han – det, man kunne lugte i området i et stykke tid efter, er sporstoffet – et såkaldt odorant – som tilsættes gassen, så man netop kan lugte den.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul